עבור לתוכן

מעבר מפיתוח ליצור המוני

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה,

אני מפתח על לוח UNO, והרמתי פיילוט של מוצר עובד.

כעת אני מעוניין לצאת ליצור המוני.

1. האם אני יכול להעביר את הקוד שלי ללוח Arduino קטן יותר ?

2. אם מדובר בכרטיס מסוג אחר מה השלבים שצריך לעבור?

תודה,

שמוליק

פורסם

כמה המוני ?

פורסם
  • מחבר

אלפים בתקווה ליותר.

כמובן מעוניין במזעור מקסימלי של החומרה.

פורסם

אתה צריך למצוא מי שיתכנן לך את הלוח עם הרכיבים הכי משתלמים וזולים, ואת המפעל בסין שייצר עבורך PCB וגם ילחים רכיבים.

או שתמצא סוכן שיתווך לך בסין, או שתעשה את זה עצמאית (יש אתר בשם עלי-באבא שדרכו יוצרים קשר ישירות עם היצרנים בסין, אבל אני חושב שזה מורכב טיכו בשביל מוצר חדש).

פורסם

להעביר דברים לייצור המוני באמת זה אומר כמה דברים:

א. Reliability and Repitability - תכנון שאפשר לסמוך עליו ורכיבים שאפשר לסמוך עליהם

ב. עלויות כמה שיותר נמוכות

ג. תכנון לייצור - זה אומר בחירת רכיבים שישתלם לייצר (מכונות ייצור שיודעות לעבוד עם רכיבים קטנים יותר הן יקרות יותר ולכן יקחו לך יותר כסף במידה וצריך רכיבים ממש קטנים), זה אומר הוספת כוונות על הלוח במידת הצורך, זה אומר קונקטורים שיהיו נוחים, אמינים, ובטוחים

ד. מנשק משתמש (במידת הצורך) שיהיה פשוט מספיק כדי שכל אחד יבין אותו ולא רק מי שתכנן את זה

ה. כמובן שזה אומר להעביר את זה ללוח המינימלי שיתאים לך, וייתכן מאוד שאפילו להעיף לגמרי את הלוח של הארדואינו ולשים את כל הדברים הרלוונטים על גבי לוח בודד בכדי לחסוך בעלויות - כמובן שאז זה אומר שצריך לתכנן את הלוח הזה - זה משהו שבדר"כ אין שום בעיה לעשות לבד

ואני בטוח שיש עוד המון דברים שלא ציינתי, זה רק מה שעלה לי לראש בשנייה הזו.

פורסם

אפשר לכתוב ספר או שניים על מעבר לייצור המוני מפרויקט אז אני אשתדל לענות בעיקר על מה ששאלת:

1. אתה בהחלט יכול אך זה לא מומלץ מסיבה מאוד פשוטה. הבוטלאודר של ארדואינו (ה"מערכת הפעלה" שיושבת על הצ'יפ) תופסת לא מעט מקום ועל מנת להוזיל משמעותית בעלות הצ'יפ עדיף לכתוב מחדש בשפה כמה שיותר נמוכה (במידת האפשר כמובן) ובכך להשתמש בצ'יפ זול בהרבה (שזה בד"כ העלות המרכזית בלוח)

2.עקרונית אתה צריך לתכנן PCB (מעגל מודפס) בהתאם לפרויקט שלך, יש אנשים שזה המקצוע שלהם אז קצת קשה לפרט, במידה ואתה רוצה להתחיל עם משהו, אני משתמש ב-eagle CAD לסרטוטים והלוחות שלי והיא עושה את העבודה מצויין. בנוסף יש הרבה מדריכים באינטרנט וקהילה מאוד גדולה.

במידה ויש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

בהצלחה :)

פורסם
אני מפתח על לוח UNO, והרמתי פיילוט של מוצר עובד.

כעת אני מעוניין לצאת ליצור המוני.

1. האם אני יכול להעביר את הקוד שלי ללוח Arduino קטן יותר ?

2. אם מדובר בכרטיס מסוג אחר מה השלבים שצריך לעבור?

מה שנחמד בשאלה בפורום, זה שאתה יכול לקבל מגוון תשובות ממגוון אנשים.

אז אני אוסיף עוד תשובה.

מצד אחד אתה רוצה לעבור מ-prototype לייצור המוני,

מצד שני הייצור ההמוני שלך הוא עדיין לא כזה המוני.

על כן, שקול גם את האפשרות הבאה:

במקום Arduino Uno שהוא יקר יחסית, וגדול יחסית,

אתה יכול לעבור ללוח Arduino Pro Mini.

$T2eC16d,!)UE9s3wDc4+BR0b6oSV1Q~~60_12.JPG

http://www.ebay.com/itm/New-Pro-Mini-atmega328-5V-16M-Replace-ATmega128-Arduino-Compatible-Nano-/321155180506?pt=Home_Automation_Modules&hash=item4ac65727da#ht_1909wt_1170

מחיר: הוא זול מאד בהשוואה ל-Uno - עולה רק 3.82$,

וזה עוד כשאתה קונה אחד.

אני בטוח שאם תפנה למוכר ותגיד לו אני רוצה 100, 500, או 1000, תקבל מחיר לגמרי אחר.

(שים לב שאז ייכנס נושא של מכס/מע"מ - אני לא יודע מה המכס/מע"מ על מיקרו-בקרים כיוון שאף פעם לא קניתי בכמות מסחרית עדיין)

גודל: הוא ממש ממש קטן. גם בד"כ הפינים האלה שאתה רואה בתמונה בכלל לא באים מולחמים, מה שעושה אותו עוד יותר קטן.

נוחות: הוא למעשה זהה ל-Uno, למעט שני הבדלים בולטים:

1) אין לו את השבב FTDI. מה שאומר שהוא לא מתחבר ישירותל-USB בשביל לתכנת אותו, אלא תצטרך לחבר אותו דרך מתאם FTDI.

2) אין לו את הקונקטור המגושם לספק כוח וכל הדברים האלה..

99% שלא תצטרך לשנות שום דבר בקוד שלך, וגם אם כן זה אולי יהיה מספר של רגל, או משהו פשוט כזה.

תוכל להתחיל עם זה,

ואם תראה שהמוצר שלך נמכר בעשרות אלפים, מאות אלפים,

תוכל אחרי זה לעבור לייצור משלך.

ייצור משלך יצא יותר זול ליחידה,

אבל ידרוש השקעה התחלתית גדולה

.

בתור מישהו מתחיל שעוד לא מכר את המוצר במאסות, ועוד לא יודע באיזה כמויות המוצר יימכר,

אני ממליץ לך להמנע מזה עכשיו, אם יש לך אפשרות קלה יותר.

יש לציין שלא התייחסת לחלק של המוצר שהוא מעבר למיקרו-בקר.

כמה רכיבים יש לך מעבר לחלק של המיקרו-בקר?

וכמה מורכב המעגל שלהם?

למה אני שואל את זה?

אם זה דורש שם PCB מורכב,

אז זה אומר שכנראה תצטרך בכל מקרה ייצור המוני, ולא תוכל להמנע מזה..

(ואז במקרה כזה, האפשרות שהבאתי כאן תהיה פחות שימושית לך.. ויותר סביר שתרצה פשוט לקחת את השבב ATmega328 ולשים אותו ישר על ה-PCB שיש עליו את שאר הרכיבים שלך..)

אבל מנגד אם המעגל שמעבר למיקרו-בקר הוא ממש קטן וממש פשוט,

יש סיכוי שתוכל לעשות את זה כאן, ולא להזמין ייצור PCB של הכל.

פורסם

יש לציין שלא התייחסת לחלק של המוצר שהוא מעבר למיקרו-בקר.

כמה רכיבים יש לך מעבר לחלק של המיקרו-בקר?

וכמה מורכב המעגל שלהם?

למה אני שואל את זה?

אם זה דורש שם PCB מורכב,

אז זה אומר שכנראה תצטרך בכל מקרה ייצור המוני, ולא תוכל להמנע מזה..

(ואז במקרה כזה, האפשרות שהבאתי כאן תהיה פחות שימושית לך.. ויותר סביר שתרצה פשוט לקחת את השבב ATmega328 ולשים אותו ישר על ה-PCB שיש עליו את שאר הרכיבים שלך..)

אבל מנגד אם המעגל שמעבר למיקרו-בקר הוא ממש קטן וממש פשוט,

יש סיכוי שתוכל לעשות את זה כאן, ולא להזמין ייצור PCB של הכל.

יש אפשרות ביניים, אם הוא פשוט יחסית-

http://www.orenyagev.com/he/arduino/%D7%AA%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%9D תסתכל בעריכה של הפוסט, הוא מרחיב על האפשרות לתכנן ולהזמין.

פורסם
יש אפשרות ביניים, אם הוא פשוט יחסית-

http://www.orenyagev.com/he/arduino/%D7%AA%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%9D תסתכל בעריכה של הפוסט, הוא מרחיב על האפשרות לתכנן ולהזמין.

מגניב מאד,

אבל יקר מאד.

36 יורו עבור PCB אחד?

אפשר כבר ללכת על זה:

http://imall.iteadstudio.com/open-pcb/pcb-prototyping/im120418001.html

זה שירות של PCB Printing,

כאשר התמחור הוא: 10 לוחות בגודל 5x5cm , ב-10$ סה"כ.

כלומר דולר ללוח, במקום 36 יורו ללוח..

ועוד אחד:

http://www.seeedstudio.com/depot/fusion-pcb-service-p-835.html?cPath=185

פורסם
להלן הלכו לי 20 דולר.

תודה, בדיוק מה שחיפשתי.

חחחח.. כל פעם אתה אומר לי את זה :)

גם אז זה היה עם הלוחות שהבאתי עם ethernet :)

פורסם
חחחח.. כל פעם אתה אומר לי את זה :)

גם אז זה היה עם הלוחות שהבאתי עם ethernet :)

יצא לך להשתמש בשירות שלהם ?

פורסם

עדיין לא

פורסם

אני השתמשתי גם ב-itead וגם ב-seeed. שניהם בסדר גמור, ובערך אותו הדבר.מה שיוצא לך יותר זול תבחר בו, אם שניהם יוצאים אותו מחיר תבחר לפי האתר היפה בעינך. שניהם מייצרים באותם המקומות ואצל שניהם יש שוני מפעם לפעם כך שאתה לא יודע עד כמה ה-alignment וכו' יהיו טובים. קרה לי כבר שהם היו מעולים, וקרה לי שהם היו פחות מזה (ולא מדובר על בורד שונה, אלא על תכנון כמעט זהה שנשלח לייצור בתאריכים שונים).

פורסם
אני השתמשתי גם ב-itead וגם ב-seeed. שניהם בסדר גמור, ובערך אותו הדבר.מה שיוצא לך יותר זול תבחר בו, אם שניהם יוצאים אותו מחיר תבחר לפי האתר היפה בעינך. שניהם מייצרים באותם המקומות ואצל שניהם יש שוני מפעם לפעם כך שאתה לא יודע עד כמה ה-alignment וכו' יהיו טובים. קרה לי כבר שהם היו מעולים, וקרה לי שהם היו פחות מזה (ולא מדובר על בורד שונה, אלא על תכנון כמעט זהה שנשלח לייצור בתאריכים שונים).

תודה על המידע.

האם ישנה דרך קלה ואינטואטיבית, שאינה מצריכה לימוד של Eagle, בכדי לעצב בורד ?

הממשק של Fritzing מעולה וקל, האם יש דרך אולי להשתמש בו בכדי לשלוח לייצור ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים