עבור לתוכן

צפצופים במחשב, לא בזמן ההדלקה!

Featured Replies

פורסם

מזה כיומיים, המחשב (מחשב שולחני intel core duo 2 ) עובד כרגיל ואז הוא מחליט לצפצף לכמה שניות וממשיך לעבוד כרגיל.

חשבתי שהבעיה בהארד דיסיקים, הוצאתי את שניהם מחוץ למארז והרצתי תוכנת בדיקה של WD להארד דיסקים.

בזמן הבדיקה המחשב התחיל לצפצף והצפצוף לא יצא מהארד דיסק בוודאות.

עזרתכם בבקשה

פורסם

המאורר של המעבד עובד כמו שצריך?

פורסם

מאוורר ?

משהוא שמחובר ל USB ? (קצר חשמל)

יש קבלים מנופחים בלוח / בספק / של איזה חברה הספק ?

פורסם
  • מחבר

לוח אם של גיגהבייט, ספק של קרוסאייר. המאוורר של המעבד עובד בסדר גמור, כמו כל שאר המאווררים, הקבלים לא מנופחים.

לפני כמה ימים ניתקתי כמה קבלי SATA שלא היו בשימוש, לא נראה לי שהניתוק גרם לקצר כלשהו. נאמר כאן לבדוק אם המאוורר של המעבד יושב טוב, אני אבדוק את זה מחר בבוקר, בכל מקרה אני אשמח לטיפים לדברים שכדאי לבדוק במארז שיכולים לגרום לצפצופים.

תודה

פורסם

קצר על קווי המתח של הספק יגגרום לכיבוי של הספק. קצר במשהוא שמחובר ל USB לא בהכרח גורם לכיבוי אבל יכול להקפיץ התראה בלוח. הלוח מצידו יכול להגיב עליה בצפצוף, הקפצת חלון במערכת ההפעלה.... זה כבר תלוי בלוח עצמו. לכן תבדוק אם יש איזה שהוא כבל USB וכו שנראה מקופל וכדומה ובכללי תבדוק באלימינציה אם משהוא שמחובר ל USB גורם לקצר. כמו כן אם יש חיבורי USB לא תקינים בלוח או במארז

פורסם
  • מחבר

היום בזמן שראיתי סרט התחילו הצפצופים שוב, פתחתי את תוכנת realtemp וראיתי שהמעבד הגיע לחום 88 מעלות, כשהמקסימום הוא 90 מעלות, כשהמפרטורה ירדה ל80 הפסיקו הצפופים. הוצאית את קירור המעבד (סטוק של אינטל) ונראה כאילו כל המשחה הטרמפית כבר התאדתה לה במשך השנים (המחשב בן 5). מחר אני אלך לקנות משחה טרמית.

אפשר רק הסבר קצר איך וכמה צריך למרוח מהמשחה, לא יצא לי למרוח משחה טרמית בעבר. ואם יש משחה טרמית טובה יותר או פחות.

פורסם

יש הרבה שיטות למרוח משחה טרמית, ואין המומלצת או הנכונה ביותר - כל אחת תעשה את העבודה. חשוב למרוח כמות כזו שתכסה את כל שטח פנים של המעבד לאחר שתלביש עליו את גוף קירור ותלחץ עליו לחיצה מתונה. חשוב מאוד לא לשים יותר מדי משחה, כי זה יצור שכבה עבה מדי - דבר שעלול לפגוע בפיזור החום אל גוף קירור.

את רוב הדברים תוכל לראות בסרטון

כמו כן, אין הבדל משמעותי בין חברה כזו או אחרת, והוא מסתכם במעלות בודדות. תקנה את המשחה הזולה ביותר ממותג ידוע.

נערך על-ידי ilu_xa

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים