עבור לתוכן

מחפש את השילוב הטוב ביותר ללוח אם + מעבד עד 2000.

Featured Replies

פורסם

בהמשך להודעה האחרונה שפתחתי, לא הרגשתי שקיבלתי מענה למה שאני בדיוק צריך ולכן פתחתי פוסט נוסף כדי שאוכל להבהיר את עצמי טוב יותר מההתחלה.

אני כרגע מחפש לשדרג את המחשב - לוח אם + מעבד - הכיוון שלי הוא AMD וזה רק בגלל התמחור הגבוה של INTEL .

אני מבין שכנראה אצטרך לקנות זכרונות אבל את זה אבחר לבד וללא כל תלות בתקציב הנ"ל ( 2000 שקלים )

הדרישות שלי מהלוח אם + מעבד זה יכולות OC גבוהות וכמובן ביצועים גבוהים במשחקים.

מעבד - טמפרטורה נמוכה, מעבד UNLOCK, תדרים גבוהים שניתן להגיע אליהם .

לוח אם - אפשרויות מתקדמות של העלאת מתחים והגדרת משתנים כאלו ואחרים.

אני לא מחפש להשתדרג בראייה קצרת טווח, אני לא רוצה לקנות מעבד 1090T שהוא 2 דורות אחורה מהמעבדים החדשים.

כנ"ל לגבי לוח אם, אני לא רוצה להתפשר על הגדרות.

לסיכום - אני לא רוצה את הטוב ביותר אך לא רוצה להתפשר באותה מידה.

פורסם

מאחר שאתה מעדיף AMD אז תוכל ליהנות בתקציב הזה משילוב טוב של מעבד ולוח

מעבד - FX-8350 סביבות 1100 ש"ח

לוח טוב עם ציפסט 990FX (מהלוחות שמתאימים לאוברקלוק)

למשל:

ASUS M5A99X Evo R2.0 ב 735 ש"ח או,

ASUS SaberTooth 990FX R2.0 ב 900 ש"ח או

אתה יכול להוזיל ולבחור FX-8320 ולהמהיר אותו למהירויות גבוהות כמו ה-FX8350

אפשר להסתפק בשש ליבות FX-6300 (כי למשחקים לא צריך 8 ליבות) ולהמהיר אותן לסביבות 4.5 GHZ

פורסם
  • מחבר

בור תודה על התגובה.. זה אומר שבמידה ואני רוצה ואני הולך על AMD אני יכול לשלם על מערכת 1835 בערך (100 לפה 100 לשם ) שזה אחלה .

הסתכלתי קצת על מעבדי אינטל לראות אולי כן משתלם לקנות מהחברה התובענית הזאת... מעבד של האסוול 4670 K או לא K עולה באיזור ה- 1100 גם .. ולוחות אם של אינטל יש בשפע (זה לא יאומן כמה ) כשהמחיר ללוח שעושה את העבודה באוברקלוק עולה בין 600 ל- 1200... בעצם באותו מחיר אני יכול לקנות מעבד חדש וחזק שמוכיח את עצמו במשחקים + מבחר של לוחות אם במגוון צבעים תכונות ודגמים ולהנות הרבה יותר ...

האם אני צודק ?

ואם כן, הייתי הולך על I 5 4670 + MSI G45 GAMING\ GIGABYTE UD5\4H הבחירה הזאת נכונה ?

פורסם

שתי האלטרנטיבות אפשריות ושני המעבדים "חדשים וחזקים"... ברבים מהיישומים שמנצלים את כל הליבות הFX יהיה עדיף.

כמובן שאפשר להוזיל את הלוחות ולמצוא לוחות מתאימים וזולים יותר אבל ביקשת לוחות לOC

אתה צריך לקחת בחשבון ש-Haswell לא מצטיין בOC (האמת, אתה לא צריך בכלל עם מעבדים חדשים) ואם אתה כן רוצה להמהיר את המעבד, תצטרך קירור טוב יותר מהסטוק.

פורסם

חפש ביד2 I5-2500K עם לוח Z68 חדש וטוב. מגרד את ה-4.8GHZ לא פעם ושומר על הספק וטמפרטורות נמוכות.

ליבה-לליבה הוא חזק משמעותית מ-AMD ואני לא מכיר אף תרחיש שרלוונטי לך של-AMD יש איזשהו יתרון וההיפך.

הוא OCר טוב יותר מכל מעבד בשוק היום מבחינת הביצועים הסופיים שתקבל ביחס להשקעה.

מה עם קירור? נכלל בתקציב?

רק קח בחשבון שהמעבד ישפיע באמת רק עם כרטיסים חזקים מאוד ול-OC רציני עד הקצה צריך להתחשב במייצבי המתח בלוח, הספק, קרור ועוד.

בקיצור - הדרך הנכונה היא לפתוח דיון בפורום "מפרטי מחשב" עם כל הפרטים והתקציב לכלל המערכת כך שנוכל לאזן ולהתאים הכל לתקציב ולדרישות.

פורסם
  • מחבר

אין לי צורך במפרט מלא אלא רק שילוש כאשר זכרונות אבחר לבד זו המשימה הפשוטה ביותר.

לגבי קירור למעבד יש לי את הנוקטואה NDH 14 עם 2 מאווררים עליו אז ככה שמבחינת קירור למעבד אני סגור.

יש לי ספק 520W של סיסוניק + כרטיס מסך של 7950 .

אין ספק שהמעבד מגביל אותי המעבד שלי ישן מאוד - פנום 2 B555 .

חיפשתי ביד 2 אבל אני די נרתע מחלקים שעברו התעללות, בדרך כלל, ומעדיף להשקיע עוד טיפה ולקבל מוצר חדש.

לגבי לוח אם אני ממש רוצה את ה- Z87 כדי שתיהיה תמיכה בכל דבר חדש שיש במעבד חדש.

ה-האסוול קראתי עליו את העניין של הטמפרטורה,המשחה הטרמית הזולה והאוברקלוק שנשאר בדרך כלל בין 4-5 גיג'ה.

בור - רשמת:"

ברבים מהיישומים שמנצלים את כל הליבות הFX יהיה עדיף" פה קבור הכלב וההתלבטות האמיתית שלי..

AMD או INTEL ?

FX-8350 + 990FX VS I5 4670 + G45 GAMING\G1 sniper\udh5\4

פורסם

יש לך את כל המידע, תצטרך אתה כבר להחליט...

שתי הבחירות טובות ושתיהן הן שידרוג משמעותי לעומת מה שהיה לך.

יישומים שמנצלים את כל הליבות - קידוד, רינדור, קומפילציה, מנועי משחק מודרניים (קרייסיס 3 לדוגמה), מערכת ההפעלה עצמה ועוד..

ברוב עומסי העבודה על ליבה אחת לאינטלים יש יתרון למרות שיש עומסי עבודה שבהם העדיפות בליבה בודדת לא נראים לעיין ואפילו לFX יש יתרון. קח בחשבון שעדיפות הליבה הבודדת הולכת ופוחתת משום שאפליקציות אמיתיות (שלא כמו בנצ'מרקים סינטטיים) מנצלות את כל משאבי המעבד.לדוגמה מעבד ממוצע לדסקטופ חזק יותר בביצועי ליבה בודדת ממחשב העל החזק ביותר בעולם....

פורסם

קח בחשבון שמעבדי האסוול לא אוברקלוקרים כאלו טובים, תוכל וגם זה לא בטוח להגיע ל4.2-4.3.

חוץ מזה לוח GD45 של MSI מתאים יותר לגיימינג ולא ל-OC.

תוכל לקנות מעבד IVY ביד 2 עם לוח GA-Z77 ולהגיע עם המעבד כמעט בטוח ל-4.5-4.6.

חוץ מזה הסיפור יצא לך בסביבות 1200-1300 שקל גג..ותקבל תמורה מצויינת למחיר.

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

עידן אני גם חושב שמבחינת ערך לכסף והשקעה נכונה זה מעבדי אייב או סנדי עם לוח קצת ישן יותר אבל מאוד בא לי להיות בקדמת טכנולוגיה בלי לאבד ביצועים, אני לא מאמין שיהיה הבדל ניכר בביצועים בין 4.2 ל- 4.6, וכך או כך ההבדל מבחינתי יהיה מורגש מאוד כיוון שהמעבד הנוכחי שלי הוא מפנום 2 ישן, השדרוג עבורי הוא גדול מאוד.. זה לא עוד אחד השדרוגים מאייבי להאסוול ...

אך בכל זאת אקח את עצתך כשדרוג אופציונלי כי אני חוסך קרוס ל-1000 שקל.

שאלה קטנה לגבי לוח G45 שהתייחסת אליו, מה המשמעות שזה לוח של משחקים ולא OC ? למה אם תוכל לפרט ? (קריאה יחסית מעמיקה ההבדלים העיקריים הם עוד PCI-E עוד יציאת SATA ועוד איזה USB כמובן 3 כפתורים פיזיים על הלוח אם שיש ב- G65 ואין ב- G45, זה גם פחות מעניין כי את הפונקציות האלה יש בכל מקרה בביוס...

אז מה בכל זאת ההבדלים שחשוב שאני אשים לב אליהם בין G45 ל- G65 ?

פורסם

זכיתי ב-GD65 בתחרות פה בפורום.

לוח נחמד ויפה, יש לו כמה פיצ׳רים נחמדים, ממה שהבנתי לוחות של MSI למשל לא מורידים מתח בזמן מנוחה, אם עשית OC גבוה עם מתח שהוא יחסית גבוה, המתח יהיה תקוע כמו שהגדרת אותו ולא ירד במנוחה, מה שיגרום לשחיקה מוקדמת של המעבד, להגיד לך אחרי כמה זמן הוא ישחק אני לא יודע.

בלוחות גיגבייט יש הנמכת מתחים אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

זתומרת שהבדל מבחינת האופציות של הביוס יש דמיון יחסית גדול.. הבנתי שיש הבדל במספר מייצבי המתח ב- G45 8 וב- G65 12 מה שאמור להועיל ולתת יתרון באוברקלוק.

לפי מה שאתה אומר בגלל בעיית המתחים כדאי לי ללכת על לוח של ג'יגה בייט מה גם שאני עד היום הייתי עם לוחות של ג'יגה בייט והם אחלה.

בנוסף הסתכלתי על מבחני השוואה בין 8350 ל- K4670 :

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670K-vs-AMD-FX-8350

http://www.bit-tech.net/hardware/2013/06/12/intel-core-i5-4670k-haswell-cpu-review/7

מאידך:

ויש את הקטע הזה שאומר :

The new Haswell CPU main advantage is going to be power consumption. They do offer a %10 increase in performance with a decrease of 25% of power draw. The i5 is still the better performing CPU. If you take into count best bang for the buck and that games will come better optimized for more cores the FX wins out. If you go with the FX also pair it with the AMD graphics chips, you will get extra benefits from the combo and beat out the i5 and Nividia combos.

כמו שציינתי למעלה יש לי 7950... כדאי ללכת על ה- 8350 ?

אני כרגע בתסבוך עם עצמי כי עד שאני קונה חומרה יקרה אני מאוד רוצה לקבל תמורה טובה !

לפי מבחנים והרשת כולה ה- 4670 לוקח ברוב המבחנים ומשחקים את ה- 8350 אבל שילוב של ה- 8350 עם כרטיס מסך 7950 יניב תכונות וביצועים טובים יותר ! בנוסף יש התייחסות לעתיד המשחקים\תוכנות שידרשו 8 ליבות.

אוףףףףף =/

נערך על-ידי Eyal-Style

פורסם

כיום הייתי הולך על אינטל..זו דעתי.

פורסם

קצת פרופורציות - לגיימינג כל הנ"ל כמעט זניח לחלוטין ואם OC, חום וצריכת הספק חשובים לך - לך על אינטל.

פורסם
  • מחבר

אמרת גיימינג קל.. אני משחק CRYSIS 3 BF3 FAR-CRY3 וכו.. אני אוהב לשחק על רזולוציה מקסימלית של המסך

(1920*1200) וכמובן אני אוהב להפעיל פילטרים שנותנים תחושה ריאליסטית יותר ונעימה למשחק.

ככה שהדרישות הן יחסית גבוהות..

אני כרגע בודק אם כדאי לי להזמין מחו"ל כדי להוזיל עלויות.. דרך AMAZON או EBAY

TMP- האסוול לא כל כך חבר של חום בגלל המשחה הזולה ששמו בין המעבד למכסה של המעבד. וOC בניגוד ל- 8350 שמגיע ל-4.9 עם קצת מאמץ.

ופה קבור הכלב - בגלל זה אני קצת לא בטוח לאיזה כיוון ללכת... כמו שעידן אמר אני הייתי הולך על אינטל... גם אני .. אבל בעקבות המעבד החדש של AMD אין ספק שהמאזן קצת השתנה..

עריכה :

אני כרגע די סגור על ה- 4670K למרות הטמפרטורות הגבוהות במידה ואקח את המעבד הזה איזה לוח אם לקנות מהלוחות הבאים והאם המחירים סבירים + מה החג הבא אי שם במערב (קנדה ושאר ירקות)

MSI Computer Corp. Motherboard ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards Z87-GD45 GAMING 150$

MSI Computer Corp. Motherboard ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards Z87 MPOWER 232$

ASUS MAXIMUS VI HERO DDR3 1600 LGA 1150 Motherboard 210$

Gigabyte GA-Z87X-OC 200$

נערך על-ידי Eyal-Style

פורסם

אני הייתי לוקח את

האסוס מקסימוס הירו או את הגיגהבייט (למרות שזה סתם הוצאה)..בכל מקרה יש לי את המעבד הזה( מעולה!) וצירפתי אליו לוח אם יחסית פשוט Asus z87 A , וואלה מספק את הסחורה ומעבר! יחד עם מלא אופציות לאוברקלוק אוטומטי, ידני ושאר ירקות.. תבדוק טוב טוב אם אתה באמת צריך לוח מפוצ׳ר שבכלל לא תשתמש בכל מה שדחפו לו שם ובכסף שתחסוך תקנה איוורור טוב למעבד שתוכל להשאיר אותו קריר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים