עבור לתוכן

האם ניקוי ידני של ראש ההדפסה במדפסת Canon iP5300 ע"י נייר טואלט, יכול להרוס אותו

Featured Replies

פורסם

שלום:

עד לפעם הראשונה שהמדפסת שלי מדגם Canon iP5300, התקלקלה, הייתי אחת לכמה חודשים מנקה את תחתית ראש ההדפסה שלה (איפה שהחורים שהדיו מותז מהם)(הוא ניתן להסרה מהמדפסת למרות שמחסניות הדיו נפרדות ממנו) ידנית עם נייר טואלט וכמובן מוודא שהוא לא משאיר סיבים עליו.

אחרי כמה שנים, לאחר שניקיתי את ראש ההדפסה, כאשר רציתי להדפיס, פתאום הדרייבר הציג הודעת שגיאה לא ברורה על תקלה טכנית (לא זוכר איך היא נראית), במדפסת נורית ההפעלה דלקה קבוע והנורית הכתומה שמתחתיה הבהבה, והמדפסת סרבה להדפיס. כיבוי והדלקה מחדש לא עזרו.

מאחר וזה התרחש מיד אחרי שניקיתי ידנית את ראש ההדפסה, חשבתי שיש קשר בין שני המקרים. אז כאשר שלחתי את המדפסת לניופאן (דרך Fedex), אמרתי להם להחליף את ראש ההדפסה וזה עלה 400 ש"ח בערך.

מאז הפסקתי לנקות ידנית את ראש ההדפסה.

אולם, בתקופה האחרון אני שמעתי על מקרים שמדפסות מתריעות על תקלה טכנית לאחר פרק זמן מסויים, ללא שום סיבה כדי לגרום לצרכן לקנות מדפסת חדשה (או מה שנקרא "השבתה מתוכננת").

מכיוון שהשגיאה שקיבלתי במדפסת אחרי אותו הניקוי, דומה פחות או יותר לאותן שגיאות שווא של השבתות מתוכננות של מדפסות, אין לי מושג האם במקרה שלי השגיאה שקיבלתי הייתה באמת תוצאה של נזק לראש ההדפסה שנגרם מהניקוי, או צירוף מקרים של השבתה מתוכננת של המדפסת שהתרחשה מיד לאחר שניקיתי את ראש ההדפסה שלה ידנית ללא קשר לניקוי.

על כן אני רוצה לשאול: האם ניקוי ידני ראש ההדפסה של המדפסת שלי באמצעות נייר טואלט אכן יכול לגרום לו לנזק כלשהו, שיוביל את המדפסת להתריע על תקלה טכנית?

תודה מראש.

נערך על-ידי dor123

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עונה לי?

פורסם

במדפסות הזרקת דיו מומלץ להדפיס אחת לשבוע/שבועיים כדי שראש ההדפסה לא ייסתם.

בהחלט לא מומלץ להשאיר את המדפסת ללא פעולה למשך שנים מהסיבה הזו.

אם כבר מנקים את ראש ההדפסה אז מומלץ לעשות ניקוי מקצועי שיבוצע עם החומרים המתאימים.

בגדול, במדפסות מהסוג הזה עדיף פשוט להדפיס משהו כל שבוע/שבועיים כדי למנוע את הבעיה הזו מראש.

אם אתה לא מדפיס לעתים קרובות והמדפסת לא נמצאת אצלך בשימוש במשך שנים, אולי עדיף לשקול לעבור למדפסת לייזר, בה אין את התופעה הזו.

פורסם

לדעתי כל עוד אתה משתמש בנייר חזק, שלא מתפרק שם, לא אמורה להיות בעיה. אני מעריך שאם אתה רוצה להיות בטוח לחלוטין, אפשר להשתמש במטלית כלשהי. לדוגמה, מטלית של משקפיים. בקיצר, אני לא חושב שבגלל זה המדפסת נהרסה.

דעתי היא איננה מקצועית, כמובן. גם אני בעבר הייתי מנקה מדי פעם את ראש הדיו עם צמר גפן + אלכוהול או נייר מטבח. לרוב זה עזר - עד שבשלב מסויים, זה לא. לדעתי זה לא בגלל הנקיון, אלא כי המדפסת פשוט מתה מסיבות אחרות.

פורסם
  • מחבר
במדפסות הזרקת דיו מומלץ להדפיס אחת לשבוע/שבועיים כדי שראש ההדפסה לא ייסתם.

בהחלט לא מומלץ להשאיר את המדפסת ללא פעולה למשך שנים מהסיבה הזו.

אם כבר מנקים את ראש ההדפסה אז מומלץ לעשות ניקוי מקצועי שיבוצע עם החומרים המתאימים.

בגדול, במדפסות מהסוג הזה עדיף פשוט להדפיס משהו כל שבוע/שבועיים כדי למנוע את הבעיה הזו מראש.

אם אתה לא מדפיס לעתים קרובות והמדפסת לא נמצאת אצלך בשימוש במשך שנים, אולי עדיף לשקול לעבור למדפסת לייזר, בה אין את התופעה הזו.

בעיקרון לא היו לי בעיות עם פסים לבנים שמופיעים בהדפסה אלא רק אם הייתי ממשיך להדפיס עם מחסנית שמתריעה על עצמה כריקה עד שהדיו היה נגמר סופית.

מה שקורה זה שבדומה לכל מדפסות הזרקת הדיו, יש האחת לכמה זמן הצטברות של דיו מתחת לפתחים של ראש ההדפסה, שאמנם לא משפיע על האיכות, אך ניתן לנקות את כולו רק עם ניקוי ידני ולא עם ניקוי אוטומטי.

נייר טואלט זה האמצעי היחיד שעומד ברשותי (וכאמור נייר מטבח [נייר לספיגת שומנים] דומה באופיו לנייר טואלט אז אין לי מה לדאוג)(יש לי שתי מטליות שמשמשות אותי בדר"כ לניקוי אבק, אך צבען הוא אדום ולא לבן, ואינני יודע האם הן מתאימות לשטיפה במים לאחר הניקוי).

יש לי מקלות עם צמן גפן, אך הניקוי יהיה פחות מושלם איתם.

למרבה הצער, אינני זוכר מהי ההודעה שבזמנו הדרייבר של המדפסת שלי רשם כאשר היא נדפקה לאחר הניקוי הרביעי הידני שעשיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים