עבור לתוכן

תקשורת בשימוש בDHCP ו DNS

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי לדעת על דרך העבודה של פרוקטוקול DHCP מצד התקשורת.

ראיתי שDHCP עובד ב UDP. פורט 67 - ל Server ופורט 68 לClient .

לא הצלחתי להבין מה הכוונה בפורט של סרבר ושל קליינט. שיערתי שהפורט של ה Client הוא הפורט בו המחשב יוצר את התקשורת, אם כן, למה הוא לא דינמי ?

אותו דבר לגבי DNS. ראיתי שסרבר משתמש ב 53 TCP וקליינט 53 UDP . זה אותו סיפור או שמשהו אחר קורה כאן ?

תודה

פורסם

זה הפורט שבו יוצא הפרוטוקול והתקשורת, ולמה הם שונים? לא שיש סיבה מיוחדת.

פורסם

DHCP הוא הדבר הראשון בTCP, לכן הוא גם UDP ובBROADCAST. כיוון שרק אחריו למחשב יש כתובת IP ואז יכולים להכנס לפעולה כל הדברים האחרים.

פורסם

הסיבה שהפורט בצד הקליינט קבוע הוא ששרת DHCP יכול לבצע DHCP OFFER גם ע"י Broadcast ולא רק Unicast (לכתובת מאק).

אם במקרה באותה רשת יש שרת שמאזין על פורט 68, הוא יקבל מידע ל application layer שהוא לא היה צריך לקבל.

שרת DNS משתמש בפורט 53 גם UDP וגם TCP, כאשר הבחירה בפרוטוקול תלויה במהות השימוש (למשל zone transfer ישתמש בTCP). גוגל מהיר יתן לך את התשובה.

נ.ב

השאלה לא קשורה לIT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים