עבור לתוכן

בעיה הWINDOWS אומר שרק 4GB ניתן לשימוש (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ברשותי מחשב וווינדוס 7 64BIT והלוח תומך עד 8GB לפי האתר היצרן ועכשיו ניגש לבעיה.

אז מה שקורה במחשב זה שהתקנתי מ4GB שיש לי כבר עוד 2GB נוספים ויוצא 6GB בסוף

העניין שהמחשב עולה הכל טוב ויפה אחרי שהוא עולה אני ניגש לבדוק במערכת כמה זיכרון יש ולפי מה שהוא אומר זה שיש 6GB כמו שרציתי אבל רק 4GB ניתנים לשימוש מדוע זה?

תודה רבה!!

פורסם

1. תוודא שיש לך Windows 64 bit.

2. אתה משתמש בכרטיס הגרפי המובנה במעבד? אם כן הוא לוקח זיכרון מהמערכת הראשית.

פורסם

לבדוק בביוס ש memory remapping אקטיבי.

פורסם
  • מחבר
לבדוק בביוס ש memory remapping אקטיבי.

איך אני עושה את זה הדגם לוח שלי הוא:eg41mf-s2h

1. תוודא שיש לך Windows 64 bit.

2. אתה משתמש בכרטיס הגרפי המובנה במעבד? אם כן הוא לוקח זיכרון מהמערכת הראשית.

1.כן זה 64BIT

2.לא,אני משתמש בכרטיס מסך חיצוני

פורסם

מה זאת אומרת רק 4 ניתנים לשימוש .?

פורסם
  • מחבר
מה זאת אומרת רק 4 ניתנים לשימוש .?

זה הווינדוס אומר כשאתה ניגש למערכת(קליק ימני על המחשב שלי ומאפיינים)

תמונה להמחשה :

תראה איפה שרשום GB4 אצלי GB6 ואיפה שרשום 2GB זה4GB והווינדוס שלי זה 64BIT להזכיר ומעבד אחר Q9400 אם אתה שואל(2)_windows7b.jpg

פורסם

רק להעיר, כשיצרן הלוח כותב "תומך עד 8GB" בלוח בעל 4 חריצי זיכרון, הכוונה היא להגיד שהוא תומך בסטיקים של עד 2GB כ"א, ולכן 8GB כשכל החריצים תפוסים. אין שום הבטחה שסטיק של 4GB יעבוד כראוי, גם בפני עצמו.

פורסם
  • מחבר
רק להעיר, כשיצרן הלוח כותב "תומך עד 8GB" בלוח בעל 4 חריצי זיכרון, הכוונה היא להגיד שהוא תומך בסטיקים של עד 2GB כ"א, ולכן 8GB כשכל החריצים תפוסים. אין שום הבטחה שסטיק של 4GB יעבוד כראוי, גם בפני עצמו.

אז לפי מה שאומר אם הבנתי נכון זה אם יש לי 4חריצי זיכרון ושלושה מתוכם תפוסים שכל אחד זה 2GB שבסך יוצא 6GB אז הוא לא יעבוד בכל ה6GB למרות שהווינדוס אומר שיש 6GB וצריך למלאות את הבודד בעוד 1GB נגיד בשביל שיעבוד?

פורסם

לא, מה פתאום, איך הבנת דבר כזה? אין הכרח שכל חריצי הזיכרון יהיו תפוסים. הכוונה היא שהלוח תומך בסטיקים של 2GB, אבל לא בסטיקים של 4GB. פשוט הדרך של יצרני הלוחות לחשב מה מקסימום הזיכרון שהלוח תומך היא להניח שכל חריצי הזיכרון תפוסים בסטיקים בגודל המקסימלי הנתמך.

פורסם

לא רואים את התמונה, כמו כן לא הבנתי מה סדר המודולים אצלך ? ומה מדווח בביוס ? אם שמת מודול של 4 יכול להיות שהוא מזוהה כ2.

מה רושם CPUZ?

פורסם
  • מחבר
לא רואים את התמונה, כמו כן לא הבנתי מה סדר המודולים אצלך ? ומה מדווח בביוס ? אם שמת מודול של 4 יכול להיות שהוא מזוהה כ2.

מה רושם CPUZ?

הביוס מדווח על 4096MB

CPU-Z רושם שזה 6144MB RAM וכל הסטיקים המותקנים זה אותו דגם של KINGSTON 2GB X3

לא, מה פתאום, איך הבנת דבר כזה? אין הכרח שכל חריצי הזיכרון יהיו תפוסים. הכוונה היא שהלוח תומך בסטיקים של 2GB, אבל לא בסטיקים של 4GB. פשוט הדרך של יצרני הלוחות לחשב מה מקסימום הזיכרון שהלוח תומך היא להניח שכל חריצי הזיכרון תפוסים בסטיקים בגודל המקסימלי הנתמך.

בסדר אבל כל הסטיקים שלי זה של 2GB

נערך על-ידי gal426

פורסם

עושה רושם שהביוס שלך הוא הצודק. יש לך עידכון ביוס ? יש מצב שסידור מודולים אחר עוזר ?

נערך על-ידי agent__smith

פורסם
  • מחבר
עושה רושם שהביוס שלך הוא הצודק. יש לך עידכון ביוס ? יש מצב שסידור מודולים אחר עוזר ?

לא ניסיתי לעשות סדר אחר אנסה

לגבי עדכון ביוס יש אחד יותר מעודכן אבל זה בטא ולא נראה לי הכי מומלץ

פורסם

יכול להיות שזה נכון אבל לא תמיד.. יש לוחות שפשוט יוצרו לפני שהיו סטיקים של 4 ו 8 אבל אחרי שאלה יצאו לשוק הם גם עבדו וזוהו במלואם ע"י הלוח ומערכת ההפעלה.

ראיתי סרטון עם לוח כמו שלי שמוצהר לפי החברה שהוא תומך ב 24 גיגה (6X4) כי אז סטיק של 4 גיגה היה הכי גבוה אבל מישהו הרכיב עליו סטיקים של 8 גיגה (6X8) והמערכת אכן זיהתה 48 גיגה ראם כולל בדיקות של prime למשך כמה ימים רצוף .

פורסם

גם אם יש סיכוי שזה יעבוד, לא הופך את זה ל"נתמך" בהגדרה שאליה התכוונתי, כלומר שמצד יצרנית הלוח מוצהר שזה אמור לעבוד. אם הגודל לא נתמך רשמית, אז אם הוא עובד - מה טוב. אבל אם משהו לא עובד תקין, יש לך מקום להניח שזו הבעיה.

בכל אופן כל הנ"ל לא משנה, כי פותח הדיון הבהיר שיש לו רק סטיקים של 2GB (משום מה הבנתי אחרת מההודעה הפותחת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים