עבור לתוכן

חרם על הסרט החדש 'מלחמת העולם זי'

Featured Replies

פורסם

מצטער לאכזב את הקיצונים שפה, אבל תפיסת עולמכם היא מעוותת.

אני מודע היטב שבארץ שלנו יש אהבה לגיוס לצבא ולתרומה למדינה, וגם לי היה את הרצון העז להתגייס ולתרום לצבא, אבל זה עבר אחרי מה שהצבא עשה לי.

אתם מבינים, אני לקוי שמיעה שנעזר במכשיר שמיעה באוזן אחת ובאוזן שניה לא שומע כלל! למרות המגבלה הזאתי אני מתפקד רגיל, מדבר בטלפון ומדבר רגיל לחלוטין (לבורים שביניכם - אני נתפס כלקוי שמיעה, לא כחירש).

בצו הראשון סולקתי מהלשכה אחרי כשעה שבו הרופא סירב לבדוק אותי וישר נתן לי פטור. כמה חודשים רבתי עם האנשים שם שאני מעוניין לתת את חלקי ולהתנדב! אז קראו לי לצו שני, בדק אותי רופא בזלזול ואז עשו לי ועדה רפואית שבה קבע שאני לא כשיר להתגייס אבל מוכנים לתת לי להתנדב. הייתי נרגש עד השמיים, אוכל ללכת לצה׳ל ולהתנדב! מה הם הציעו לי? 3 שנים בארכיון בקרייה בתל אביב. כשביקשתי פירוט נאמר לי ״אתה יושב בארכיון וכל פעם כשמגיע חייל אתה צריך להביא לו תיק״.

כלומר הופכים אותי, בחור צעיר בעל תקשורת טובה עם פוטנציאל טוב למודיעין, למזכירה שמגישה קפה.

התעקשתי לתפקיד אחר ובכל זאת התעקשו על התפקיד הזה. קמתי והלכתי. הלכתי ללמוד מכינה, לעשות פסיכומטרי וללמוד לתואר.

אתם יודעים מה עצוב בכל המקרה הזה? שבכל זאת בנות שיצאתי איתן ואנשים שהכרתי בלימודים הרשו לעצמם לקרוא לי משתמט למרות העובדה הפשוטה שהצבא הוא זה שסילק אותי בבושת פנים.

אתם לא מכירים את כל הסיפורים, יש אנשים שאולצו לקום וללכת. אין לאף אחד מכם שום זכות לקרוא למישהו משתמט או לנהל מולו חרם. אם אתם רוצים להתנהג ככה, שמרו את זה לעצמכם ואל תזהמו ילדים עם ההתנהגות הבריונית הזאתי.

ספגתי גם השפלות על היותי לקוי שמיעה וגם על העובדה שהצבא זרק אותי, ובכל זאת אני לא ארשה לאף אחד מכם לשפוט אנשים כמוני.

נערך על-ידי Guy950

• תגובות 139
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עם יד על הלב, מר גיא - כמה אנשים אתה חושב שנמצאים במצבך, לעומת אנשים שהשתחררו בתואנה שקרית, או כאלו שניפחו בעיות קיימות למימדים אסטרונומיים על מנת לקבל פטור? וחוץ מזה, אני לא יודע מי קרא לך איך ולמה, אבל את דברי האישיים שלי סייגתי במפורש ממקרים בהם נמנע מאדם לשרת בניגוד לרצונו.

במקרה שלך, על פניו, ההתעקשות של הצבא נראית אווילית. עם זאת, מי אתה לכל הרוחות שתחליט שמתאים לך רק מודיעין? יצא לי להכיר מספיק אנשים בצבא שהיו מוכשרים מדי לתפקיד אותו קיבלו (וגם מספיק מקרים הפוכים, אבל לא הם העניין כאן). יצא לי להכיר בחור שהיה מומחה לא קטן לענייני אלקטרוניקה, ולמרות זאת מצא עצמו משרת כנהג ביחידת קשר. האם מבחינתך אותו בחור היה צריך להתעקש על תפקיד המתאים לכישוריו, ולמצוא דרך לברוח מהצבא בהעדר תפקיד שכזה? אם תשובתך היא כן, אזי למרות האוויליות של הצבא, ההחלטה לא לשרת היתה שלך, וזכותי המלאה לקרוא לך משתמט. הצבא אינו "שירות כבקשתך", והפרט הקטן הזה, לפיו "זה לא שהצבא סירב לחלוטין לקבל אותי - הוא סירב לקבל אותי לתפקיד שהייתי מוכן לעשות", עושה את כל ההבדל. איזה תפקיד כן היית מוכן למלא? האם היית מוכן להיות אפסנאי, למשל?

ולפני שתפתח את הפה - ביחידה שלי היה בחור אחד שהיה מרותק לכיסא גלגלים ממונע, נכות שללא ספק היתה קשה בהרבה משלך.

פורסם

ויק, ביום שתביא ילד לעולם ותמסור אותו למערכת החינוך שתושיב אותו בכיתה עם 40 ילדים ומורה שמרוויחה 5,000 שקל בחודש בזמן שהמדינה שורפת 100 מיליון דולר על מטוס F-35 לא כולל הוצאות נלוות תבין עד כמה עברת שטיפת מוח מצד גורמים שהאינטרס היחיד שלהם להמשיך לשאוב כספים מהקופה הציבורית כדי לספק פרנסה לחברים שלהם. למזלנו אנשים בעלי דעות כמו שלך הופכים לפחות רלוונטים מהשדיים של מדונה.

פורסם

המקרה של גיא מקומם וממש לא נדיר

לא רק אנשים בעלי נכות קלה מקבלים יחס כזה. רוב האנשים עם הפרופיל הקרבי לא יקבלו את המיונים הטובים באמת כי "יש להם פרופיל קרבי"

אפילו לא נותנים להם להיכשל אלא מכשילים אותם מההתחלה

כדי לקבל את המיונים עם פרופיל קרבי תקווה שהפקס שתשלח יגיע לפקיד שאכפת לו, שהזמן ששלחת יהיה מתאים ושהכוכבים יהיו במקום הנכון

מי בדיוק קבע שגיא לא מתאים לשרת ביחידות איכותיות? אפילו לא נתנו את האופציה

פורסם

מה אתה מגדיר בתור "מיונים טובים"?

פורסם

in this thread

people try to justify their "essential and meaningful service" while advocating punishment and denial of rights from people who are not sheep like them

פורסם
אם זה מאפיין הרבה אנשים שפגשת, חשבת אולי פעם שהבעיה היא בתפישה שלך ולא בשלהם? גם אם הצבא "בחר" לשחרר מישהו (שלא מסיבה רפואית פיזית), לעיתים קרובות זה בגלל שאותו מישהו עשה בעיות (אישית או באמצעות קבוצת לחץ כלשהי, זה לא משנה). האם עדיף להשאיר אדם כזה בצבא בעל כורחו? כנראה שלא, אבל אל תבקש ממני להתייחס אליו באופן חיובי.

הסייג היחיד לדברי לעיל הוא אנשים ששוחררו נגד רצונם, עקב מגבלות שלא מנעו מהם לשרת אך הצבא החליט שלא לקחת סיכון. אגב, הנסיבות הרפואיות שלך אינן ענייני, אך אם יכלת לעשות שירות לאומי, כנראה שגם יכלת לעשות שירות צבאי עורפי. בתקופתי בצבא היו גם לא מעט יחידות עורפיות שכרעו תחת העומס...

אם מה שהייתה אומר היה נכון. אז שירות לאומי לא היה קיים.

בלי קשר, ידוע הדבר שבצבא יש יותר מדי חיילים שיושבים מאחורי שולחן ומזיזים את העט מצד לצד עד 3 בצהריים. (אני אישית הכרתי כמה וכמה)

בתור אחד שהשקיע בשירות לאומי אני יכול להגיד לך שבשנה אחת תרמתי הרבה לאנשים חלשים ממני.

בלי העורף אין למה להחזיק צבא.

ובמקרה של מדינתנו הקטנה כדי להתחיל לדאוג לו גם.

תסלחו לי שאני כותב את זה אבל פותח הת'רד פשוט חושב לא נכון.

זה סגנון חשיבה שיש לכל חרדי ומתנחל פאנט שעוברת מאב לבן, וכן הלאה.

ואני כותב את זה בתור אחד שגר מעבר לקו הירוק.

שורה תחתונה-

לפני שאתה מוריד מאנשים שלא עשו צבא, ועשו שירות לאומי.

תבדוק מה זה, והאם אין שם תפקידים שעולים ברמת הקושי על כמה מתפקידי הג'וב בצה"ל.

ותגלה כמה שטעית.

נערך על-ידי yonash53

פורסם
מה אתה מגדיר בתור "מיונים טובים"?

בוא נתחיל עם מיונים באופן כללי ומשם נתקדם (וקצונה ייעודית זה לא מיון)

פורסם

אני עדיין לא מבין את כוונתך. למען הסר ספק מבחינתי לוחם זה המיון הטוב ביותר שאפשר.

פורסם
המקרה של גיא מקומם וממש לא נדיר

לא רק אנשים בעלי נכות קלה מקבלים יחס כזה. רוב האנשים עם הפרופיל הקרבי לא יקבלו את המיונים הטובים באמת כי "יש להם פרופיל קרבי"

אפילו לא נותנים להם להיכשל אלא מכשילים אותם מההתחלה

כדי לקבל את המיונים עם פרופיל קרבי תקווה שהפקס שתשלח יגיע לפקיד שאכפת לו, שהזמן ששלחת יהיה מתאים ושהכוכבים יהיו במקום הנכון

מי בדיוק קבע שגיא לא מתאים לשרת ביחידות איכותיות? אפילו לא נתנו את האופציה

יש לא מעט בעיות עם המיונים בצבא ואהיה בראשונים שיבקרו אותו על כך. עדיין, במדינה שחיה על חרבה הדבר הראשון שמחפשים בצבא יהיו לוחמים ולא תומכי לחימה ממינים שונים. עקב כך לא כזה לא הגיוני שינסו לשבץ בתפקידי לחימה כל מלש"ב בעל פרופיל קרבי.

למרות הכל מטרתו הראשונה של צהל אינה בדיוק לתת למתגייסים נסיון מקצועי או בוסט כלשהו לאזרחות אלה הגנה על המדינה הזו.

פורסם

לי דווקא ידוע שקשה מאד להיות גובניק אם יש לך פרופיל קרבי , אלא אם כן מדברים על תפקידים טכניים מיוחדים ואז זה שונה.

אני יודע שיש כאלה שמנסים להוריד את הפרופיל שלהם בשביל להתקבל לתפקיד מסוים , כי אחרת לא נותנים להם ומחייבים אותם ללכת לקרבי.

נערך על-ידי Henry55

פורסם

כמה חבל שבמקרה בו חלילה נפסיד במלחמה (או סתם לאור הטרור השוטף), אי אפשר לבקש מהערבים להתמקד בשחיטת לב27, טיק-טק-טו ודומיהם ולעזוב את השאר בשקט.... ולפני שתתנפלו עלי, כרגיל, אגיד שאני לא מאחל להם גורל שכזה - פשוט לא יהיה לי חבל עליהם. אתם יודעים, הרי הם אינדיבידואלים, חפים מ"תופעת העדר", ושאר שטויות בסגנון "ערבות הדדית"... מה לי ולהם, אם כך?

פורסם
אני עדיין לא מבין את כוונתך. למען הסר ספק מבחינתי לוחם זה המיון הטוב ביותר שאפשר.

אוי נו באמת... לוחם זה לא מיון כי לוחם לא ממוין מבחינת יכולת (רק מהבחינה של "הוא לא פגוע פיזית יותר מדי")

כל התפקידים שלהם שלבי מיון נמצאים בצד אחד של הצבא שבצד השני נמצאים כל התפקידים שלא דורשים מיון

ונכון שלא כל תפקיד שמסנן מתמודדים הוא בהכרח תפקיד סופר איכותי. העובדה שחיילים שיכולים לעבור את המיונים האלה (לרוב הם בודקים רמה שכלית) ולא מקבלים אותם בכלל (מילא לקבל ולהיכשל) זה פשע מבחינתי

מבחינת לוחם VS תומך לחימה בתפקיד איכותי תמיד צריך לזכור שלוחמים יכולים להיות כולם (כיוון שהם לא מתמיינים) ותומכי לחימה בתפקיד איכותי יכולים להיות מעט

הסיבה היחידה שלוקחים אנשים עם נתונים גבוהים לקרבי היא כדי ליצור כמות חיילים שמתאימים לקצונה. אין באמת צורך באנשים עם קב"א 56 בתותחנים

פורסם

לא הבנתי את החלוקה שלך בין מיון ללא מיון אבל צריך לזכור שצבא זה אולי הגוף היחיד שבו העיקר הוא ה"פועל". כל המודיעין, תצפיות, מחקר וכו' וכו' לא מועילים בכלום אם לא היה את הגולנציק עם ה42 קבא שלו שיחסל את המחבל. כמובן שאני לא מזלזל בכל השרשרת הנ"ל אבל זהו הרציונל מאחורי העדיפות ללוחמה. בהערת סוגריים אומר גם שיש מחסור חמור מאוד בלוחמים.

פורסם

אתה לא צריך להגיד לי שיש מחסור בלוחמים אני אומר את זה עוד מהתגובה הראשונה

דבר שני אני באמת לא יודע מה הבעיה להבדיל בין תפקידים ממוינים לכאלה שלא

אתה יודע מה הייתי צריך לעשות כדי להיות לוחם בתותחנים? כלום!

אתה יודע כמה שלבי מיון יש לטייס? אחלה!

זה ההבדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים