עבור לתוכן

חרם על הסרט החדש 'מלחמת העולם זי'

Featured Replies

פורסם
אם כל מה שצריך כדי להשתחרר מהצבא זה לאיים בהתאבדות ואיום זה לא יפגע באותו אדם בשום צורה בחיים האזרחים. (למשל אי מתן/שלילת רשיון נהיגה) אז מה יעצור מכל חייל שמעט לא מרוצה מהצבתו (ואיני מדברת על מצב של התעללות וכדומה אלא סתם אי שביעות רצון) ולא מעבירים אותו לאיים איום סרק זה ולהשתחרר?

מה יעצור?

השאלה צריכה להיות מה יעודד! אותם כן לעשות צבא.

הכפשת ציבור שלם ורדיפתם באמצעי התקשורת לא תוביל לשום דבר טוב.

• תגובות 139
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי יש צורך בשילוב.

גם עידוד להתגייס אבל גם ידיעה של המלש"ב שאלמלא ישרת שירות מלא (וללא סיבה טובה לשיחרור) יהיה לו פחות נעים.

בדיוק כמו בהרבה תחומים אחרים.

אגב,לדעתי בהחלט יש לחזור ולהלל את לוחמינו הגיבורים ואת צבאנו החזק והמוסרי (ובינינו גם כשהוא לא מאה אחוז כזה הוא עדיין מוסרי בהרבה כמעט מכל האחרים) ולא להתייחס אליו בתקשורת כמעט כאל צבא זר ואל החיילים, בטח שבטח הלוחמים, כמעט כאל פריירים או (גרוע מכך?) ילדים.

נערך על-ידי ssib

פורסם

אבל למה את מצפה כשבתקשורת יושבים חלאות שמבחינתם צה"ל הוא כובש אכזר מלא בילדים סדיסטים?

פורסם

בתקשורת יושבים אנשים שאפילו מהתחנה הצבאית משדרים כאילו הם ממטה מרצ.

כבר יומיים שרזי ברקאי מעלה ברצף אזרחים מיצריים (סביר להניח שרובם רוצים בהשמדתינו) שהדבר המופלא שהם יודעים לעשות זה לדבר עברית.

אפילו אם היה מדובר בחיות כנראה היה נמאס לו אחרי חתול אחד, כלב אחד וברווז. אבל את המצרים הוא כבר מעלה ברצף אחד אחר השני ובמשך יומיים.

נערך על-ידי ssib

פורסם

אני לא אפרט מה עשיתי בצבא על גבי האינטרנט , אבל יש לי מושג מה זה להיות תחת אש , ובשביל זה מאמנים אותך , ואם אתה לא מסוגל לסכן את החיים שלך או לקחת חיים של מישהו שמסכן אותך או את האזרחים שאתה אמור להגן עליהם , אז אל תהיה לוחם!!!

אני גם מגנה "השתמטות" מהצבא כשאין סיבה מוצדקת , אבל כל הדיון הזה התחיל בגלל מישהי שאף אחד פה לא מכיר ולא יודע למה היא לא התגייסה (היא לא בר רפאלי שיודעים למה היא לא התגייסה...) , אז אמנם חלק גדול ואולי אפילו רוב אלה שלא מתגייסים היו יכולים לשרת בצבא , אבל גם הצבא היום משחרר כאלה שהיו יכולים ורוצים להתגייס בגלל סיבות שלא מצדיקות שחרור , מה שלא היה פעם.

ו the reaper - תחפש בגוגל ביקוש ליחידות קרביות ותראה את הנתונים , והעובדה היא שלחטיבת גולני למשל יש 5 מלש"בים על כל מקום. ואני ממש לא מנותק , אני יודע כמה זה קשה קרבי , אני רק אומר שלא צריך ישר לתקוף את כל הלא מתגייסים באופן גורף , אלא רק את אלה שבאמת "משתמטים". ושבשביל לגייס יותר אנשים לקרבי צריך עוד תקציבים ועוד חטיבות וגדודים , כי כרגע אין מספיק לגיוס רוב אלה שלא מתגייסים לקרבי. אז ההנחה שלי היא שפשוט לא צריכים יותר חיילים קרביים , או אולי זה מצב של התרנגולת והביצה??

ואתה לא מגדיר את תותחנים כקרבי? (ודרך אגב , לא הייתי שם אבל אני מכיר חברה משם וראיתי אותם בפעילות...)זה קריעת תחת ואחת החילות הכי קשים לחיילים ואלה שתמיד נמצאים בכל מבצע , וגם מהחילות היותר יעילים. שמעת על הטיל תמוז שנורה לסוריה במדויק? זה תותחנים...

תותחנים יותר מועילים היום משריון.

פורסם

הייתי לוחם תותחן ואני מכיר את החייל על כל רבדיו, אין צורך בהסבר

והיית תחת אש, זה נפלא! כמוך כל תושבי הדרום.

השאלה שלי הייתה ספציפית מסיבה טובה, עד שלא היית בסיטואציה שבה היית צריך לקחת חיים אתה לא יכול לשפוט אנשים אחרים.

אי אפשר לאמן אותך להרוג. אפשר לאמן אותך לשלוף את הנשק,לטעון ואז לדרוך אבל משם זה המנטליות שלך וfight or flight

אתה חושב שזה נדיר?אתה חושב שכולם הורגים בלי שום היסוס על הפעם הראשונה? אתה חולם.

בעניין הביקוש וההיצע יש לי רק דבר אחד להגיד-

אין מספיק לוחמים (רגלים ומשוריינים) בצה"ל ביחס למשימות שלהם. יש וויתורים באופן קבוע עקב חוסר בכ"א

אם זה עניין של תקנים זה משהו אחר, אבל כמות האנשים המיותרים בתפקידי ג'וב (שלא כל כך זול לתחזק גם אותם) מרגיזה אותי כאשר אני רואה את חוסר ההשקעה הכספית (ולא רק בפינוקים) בחיילים הלוחמים

אני הספקתי להיות בצבא גם לוחם גם ג'ובניק "רקוב" וגם תומך לחימה בתפקיד טכנולוגי. היה לי המזל והעונג להסתובב בהמון בסיסים מחוץ ליו"ש ולהיפגש ולדבר עם חיילים מכל הספקטרום הרחב שיש לצה"ל להציע. הדברים שאני אומר לא רק מבוססים על מה שקרה בגדוד/אגד שלי אלא הרגשה כללית שליוותה אותי בכל השירות המגוון שהיה לי

פורסם

בעבר למדינת ישראל היה צורך ממשי בכמה שיותר מתגייסים, גם בשביל התפעול השוטף, וגם כדי שיהיו רזרבות להתגונן ממלחמה כוללת.

כיום שני הדברים כבר אינם קיימים.

אין צורך בהתגייסות גורפת, ואין צורך ברזרבות נוספות.

חוץ מאלו שאינם מתאימים, יש את אלו שפחות עדיפים, ויותר עדיפים.

יש מכסה מסויימת שמעבר אליה יש גם צורך וגם חופש לשחרר.

כדי לא לפגוע בערך השירות, צהל אינו רוצה או יכול לומר "זה בסדר" שלא עשיתם צבא.

צהל אינו רוצה ואינו יכול לתת לגיטימציה למה שבכל מקרה היה נעשה.

בכל מקרה הוא היה משחרר את אותם כמויות, אבל צהל מעדיף במקום שיגיד "אין לנו בכם צורך", לומר "אתם לא בסדר נו נו נו".

עשורים של לוחמה פסיכולוגית שנעשתה בנושא, ושילוב של קנאה וקנאות של אלו שכן שרתו, מוביל להתקפות ציבורתיות על אלו שלא שירתו.

ssib מעניין שאת מזכירה את מצרים כי אני מוצא קצת הקבלה בין המקרים.

במצרים גם יש מצב של קוטביות פרדוקסלית.

מצד אחד יש המון אזרחים "חילונים/מסורתיים" שרוצים לחיות חיים עם יותר חופש וזכויות אדם.

מצד שני הקווים הבלתי מתפשרים של האיסלם אינם יכולים להסכים או לאפשר חיים "חילונים" או חריגה מערכי האיסלם.

לכן גם אלו שנלחמים על דמוקרטיה ורוצים להעיף את מורסי, חייבים להיות בעד האיסלם ונגד ישראל במקביל ובניגוד לרצונם להתרחק מהקיצוניות האיסלמית.

זה פרדוקס מסוימם.

פה זה לא מצרים.

אפשר לשמור על ערך השירות.

אפשר להכיר בכך שיש את אלו שאינם מתאימים לשירות צבאי.

יש את אלו שלאו דווקא לא מתאימים, אבל יש עדיפים מהם שאפשר לברור.

ואפשר לעשות זאת מבלי לפגוע בהם או להעליב או להשפיל או לאנוס אותם.

ומבלי ליצור אווירת ציבורית של תוקפנות והפחדה.

אולי הדוגמא קצת מגזימה בהשוואה(הרבה אפילו).

אבל הקוים הבסיסיים קצת דומים.

אפשר לשמור על עקרונות המוסר גם מבלי לשלול זכויות, ומבלי ליצור אווירה שלילית.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

דבר ראשון רואים שאין לך שמץ של הבנה בצרכי הצבא להגנה ופיקוח על הגבולות. אדם שראה ויודע ומכיר את המצב בחיים לא היה אומר שטות כזאת

דבר שני בצבא באמת שאין את ה best of the best ואפילו לא הbest of the worst

יש יצורים בצבא שלא הייתי נותן להם להפעיל מברג מחשש שהם יהרגו את עצמם.

צה"ל בהחלט לא מסנן הוא בעיקר לוקח את מי שרוצה/לא מספיק חכם בשביל לצאת

אם באמת היינו מפעילים סינון 30 אחוז מהצבא היה נעלם, אבל יש בזה בעיה.

ככל שתעלה את כמות האנשים שלא מתגייסים (כל עוד אתה שומר עליו בסטטוס של "גיוס חובה לכולם") אתה תראה עלייה נוספת של אנשים שמחליטים שהם לא מתגייסים גם כי עכשיו "לא להתגייס זה אין". אין מה לעשות תמיד תהיה השפעה/לחץ חברתי והרוב קובע

כיום אי שירות מוגבל בעיקר לערבים/חרדים ואחוז האנשים שמקבלים פטור בצורה של רמאות נשאר נמוך בצורה מספקת. אבל המגמה קיימת והיא הולכת לכיוון הלא נכון

ואתה תמיד הולך לכיוון של השפלות ותחקורים מעמיקים ללא צורך. כבר אמרתי לך שאין שום סיבה לעשות דברים כאלה.

כל מה שצריך לעשות זה להקשיח את נותני הפטורים ולפקח להם על הכיס ועל המקצועיות. אם אתה לא מודע למערכת השוחד (לא מגזים פה, מדובר על אשכרה שוחד) שבצה"ל כנראה שצדקתי בטענה שלי מהמשפט הראשון. אתה פשוט לא יודע כלום על המצב

פורסם

אם יש צורך להחמיר את מנגנון הגיוס כדי למנוע השתמטות גורפת של מועמדים טובים, בבקשה תעשה זאת.

ועדיין יהיו הרבה מיותרים שיקבלו שיחרור, הפעם בתקווה שמסיבות טובות יותר.

אבל לקחת את המלחמה לבמה הציבורית ולנסות ליצור הרתעה ע"י התקפה גזענית גורפת על כל מי שלא עשה צבא, עם זה אני לא יכול להסכים.

גם בקמפיין בחירות יש קמפיין חיובי, וקמפיין שלילי.

ללכלך על המתחרים כשיטה זה מעשה מאוד מכוער.

ואני מכיר מקרוב כמה רחוק זה יכול להגיע.

ביקורת צריך וראוי לעשות בטעם טוב ובמידתיות.

המטרה לא מצדיקה את האמצעים.

פורסם

היום הצבא הגיע למצב שהאמא \ האישה מתקשרות למפקדים ומתבכיינות להם שישחררו את הבן \ הבעל הלוחם לסוף שבוע , וראיתי אפילו לוחמים בתפקידים מסוימים שהשתחררו כמעט על בסיס יומי שאין דברים כאלה.

אין ספק שאם יש לאנשים כסף וקשרים , אז קל להם יותר להשתחרר מהצבא , אבל זה הולך גם לכיוון ההפוך - קשרים עוזרים להתקבל ליחידות מובחרות.

השאלה היא , האם בצה"ל מעוניינים בגיוס יותר אנשים או לא?? ואני לא בטוח שהתשובה היא כן...

אם החרדים זה באמת בושה. יש לי עד היום את הזיכרון כשהלכתי לשכת גיוס והיו שם כמות של חרדים שרק עמדו בתור לאיזה פקידה בשביל שיחתמו להם על טופס שחרור בלי אפילו להתאמץ. ויש את הבנות שאתה רואה הולכות עם מכנסונים קצרים יותר מהבוקסר שלי , אבל מצהירות שהן דתיות... זה פשוט חוצפה!!!

פורסם
אכן יש.

לדעתי במקרה של אותו בחור-כמו במקרים של רבים אחרים, למרות הכנותיו הרבות ועל אף חוכמתו של הבחור פסיכיאטר יכול היה להבין שהוא לא הולך להתאבד. הוא פשוט אוהב את עצמו יותר מידי.

אגב, איני יודעת בוודאות אבל למירב זכרוני הוא לא איים בהתאבדות. אבל גם אם כן, אם כל מה שצריך כדי להשתחרר מהצבא זה לאיים בהתאבדות ואיום זה לא יפגע באותו אדם בשום צורה בחיים האזרחים. (למשל אי מתן/שלילת רשיון נהיגה) אז מה יעצור מכל חייל שמעט לא מרוצה מהצבתו (ואיני מדברת על מצב של התעללות וכדומה אלא סתם אי שביעות רצון) ולא מעבירים אותו, לאיים איום סרק זה ולהשתחרר?

לא בהכרח. מספיק שיהיו לו בעיות נפשיות שהפסיכיאטר לא התיחס עליהן בריצינות הראויה.

נערך על-ידי geniaXP

פורסם

על הטיעון הזה אפשר כבר לשלוח את כל צה"ל הביתה

עניין המקצועיות של הקב"נים בצה"ל (לרוב לא פסיכיאטרים ד"א) לא נתון לדיון

חייל שהתאבד/מלש"ב שהתאבד אי אפשר להאשים את הקב"ן בזה. בעיות נפשיות קשות כמו אלו שגורמות לפגיעה עצמית הן הברורות ביותר לאבחון

הסיבה היא שהקב"נים עדיין מפחדים מתגובת הציבור והרס שמם המקצועי במקרה שכן יתאבד חייל. ואני מכיר את הסיפור הזה מקרוב

היום בעידן הפייסבוק ידיעה על חייל שמתאבד תגיע תוך שעה לאלפי אנשים ומכונת הספקולציות ישר תיפול על אותו קב"ן "לא מקצועי" ולך תדע אם הוא יצליח לעבוד במקום אחר אחרי זה

פורסם
אני לא יודע מה איתו, אבל אני אישית לא הייתי רוצה שאדם שמסרב לשרת את המדינה מכל טעם שהוא (פרט למום גופני אמיתי, כזה שמונע ממנו לחלוטין לשרת בכל תפקיד שהוא למרות רצונו) יהנה מאותן זכויות כמוני. לכל הפחות, אם אותו אדם מסרב להיות שותף לבטחון המדינה, אין שום סיבה שהוא יהיה שותף לקבלת ההחלטות במדינה.

למשתמטים לא מגיעה זכות בחירה. כן, גם לאותם צעירים ששוחררו רשמית מהצבא עקב "אי-התאמה".

איזה איומים יש על מדינת ישראל בשנת 2013? עם ירדן יש הסכם שלום. במצרים יש מהפכה כל שנה. סוריה התפוררה. עם הגרעין האיראני מדינת ישראל השלימה לפני הרבה מאוד שנים. לא צריך לגייס מאות אלפי צעירים כדי להתמודד עם חמאס וחיזבאללה. הסיבה היחידה שמפמפמים לנו את המוח עם הנושא הביטחוני זה כדי להצדיק הזרמה של מיליארדים מכספי משלם המיסים למערכת הביטחון כדי להאכיל עשרות אלפי אנשי קבע וכל מיני גופים.

פורסם

מדינת ישראל לא השלימה עם גרעין איראני וסיכוי טוב שישראל תתקוף את איראן בחודשים הקרובים (אני אישית מכיר "קצת" מה קורה בחיל האוויר כולל בתע"ש , ואני יכול להגיד לך שיש בזמן האחרון הרבה יותר פעילות , הרבה יותר אימונים , והרבה יותר עבודה , כנראה בגלל הכנה לתקיפה באיראן).

פורסם

אני מסכים עם רוב מה שאורן כתב בדיון חוץ מטענת אי היכולת להשוות אם לא היית באותו מצב. לכל מי שמדבר על התאבדויות - אנשים מתאבדים גם מחוץ לצבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים