עבור לתוכן

חרם על הסרט החדש 'מלחמת העולם זי'

Featured Replies

פורסם

סך הכל יש הרבה יותר מתגייסים ממה שבאמת צריך.

לא צריך את אלו שממש לא רוצים.

אם כבר הדבר היחיד שחסר בצה"ל זה לוחמים

זאת לא בושה לא לעשות צבא, אבל זאת בושה וחרפה לרדוף אנשים על כך.

זה בושה שזה כבר לא בושה

50% מהציבור זורק על חוק במדינה וכולם מקבלים את זה

• תגובות 139
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. לא צריך לתת לגיטימציה לאי שירות. זה ערך במדינה והזאת וחשוב לחזק אותו ולקיים אותו. זה לא חייב להיות צבא , זה יכול להיות שרות לאומי.

ב. סרט זר, במימון זר, מה אכפת לך מי משחק בו ? הרבה יותר מרגיז ששחקנים שלא עשו צבא משחקים קצינים בסרט שמקבל מימון מהמדינה, ועדין זו זכותם.

ג. שנאת חינם - אתה לא יודע למה לא עשתה צבא , אז למה סתם להשמיץ... לא כל אחת מזייפת חתונה פיקטיבית עם משהו פי 2 מהגיל שלה.

בקיצור - שתצליח, מי שמתלהב מהז'אנר הזה - שיהנה.

פורסם
כמו משתמטים, לדוגמה? :P

אין כזה דבר "בעיית משתמטים", למעשה אין כזה דבר משתמטים. אם הצבא היה רוצה מחר היה 100 אחוז גיוס. כל פעם שמדברים על אחוזי גיוס נמוכים צריך לזכור דבר אחד - זאת בעיה פיקטיבית שמציפים אותה רק כדי ליצור עוד אויב דמיוני משותף.

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C#.D7.94.D7.99.D7.9E.D7.A0.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.9E.D7.92.D7.99.D7.95.D7.A1

להגיד "אין דבר כזה השתמטות" זה כמו להגיד "אין דבר כזה רצח"

וגם אם צה"ל רוצה הוא לא מגייס 100% הוא אולי שולח לכלא את כל המשתמטים ואז אתה מגיע לבעיות אחרות לחלוטין

פורסם
לא חסר צעירים עם מוטיבציה לשרת בצבא.

גם לא חסר צעירים בלי מוטיבציה להתחמק מהצבא.

סך הכל יש הרבה יותר מתגייסים ממה שבאמת צריך.

לא צריך את אלו שממש לא רוצים.

מה איכפת לי אם היא עשתה צבא או לא.

זה סרט הוליוודי על אפוקליפסה זומבית.

כומתה וסיכה לא תואמות?... אז מה? גם ככה הסרט סוג של מדע בדיוני שלא תואם למציאות.

ומה הקטע עם החרמות של אומנים שלא עשו צבא?

למה צריך להחרים את מי שלא עשה צבא?

האם כל מי שלא עשה צבא עומד למשפט ציבורי?

זאת לא בושה לא לעשות צבא, אבל זאת בושה וחרפה לרדוף אנשים על כך.

אחי, קרעתי תתחת בבסיס גם מבחינת עבודה (חייל יחיד על תקן של 3-4 חיילים) וגם שמירות פעמיים לשבוע בגלל שהיה חוסר בכוח אדם אז אל תמציאו לי שלא חסר חיילים

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני לא בעד השתמטות אבל כל מה שאמרת שטויות ..

בכל מקרה כל הבלגאן העולמי סביב הסרט הזה הוא בכלל סביב עניין אחר מה שהייתי בטוח שאני אראה דיון עליו פה..

העולם המוסלמי בכלל הוא זה שמחרים את הסרט מכיוון שערבים כידוע עם עודף רגשי נחיתות מרגישים שכולם נגדם,

ספויילר קטן,,

בסרט מתייחסים לגדר ההפרדה בישראל כפתרון מקדים של המוסד בפתרון הזומבים והחומה היא זאת שמצילה את האנושות ... הערבים כמובן לקחו את זה לעולם האמיתי ומתייחסים לזה כסרט ציוני ואנטי מוסלמי וקראו להחרים את הסרט.. מכיוון שהסרט מנסה להצדיק את בניית החומה וגדר ההפרדה האמיתית שנמצאת בישראל ..

כמה מגוכחים הם יכולים להיות?

רק בגלל הסיבה הזאת אנחנו ממש לא צריכים להחרים את הסרט ואפילו להשתדל לראות אותו בקולנוע ...

קצת מידע ...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4397575,00.html

במשפט אחד הסברת לי את הסיבה למהומה בעולם הערבי מה שכתבי YNET לא יכלו לעשות בכתבה שלמה.

פורסם
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C#.D7.94.D7.99.D7.9E.D7.A0.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.9E.D7.92.D7.99.D7.95.D7.A1

להגיד "אין דבר כזה השתמטות" זה כמו להגיד "אין דבר כזה רצח"

וגם אם צה"ל רוצה הוא לא מגייס 100% הוא אולי שולח לכלא את כל המשתמטים ואז אתה מגיע לבעיות אחרות לחלוטין

לרוב בשביל להכניס מישהו לכלא צריך שתהיה איזשהי עבירה. מכיוון שאף אחד לא עבר על החוק, אף אחד לא יכנס לכלא. אם הצבא רוצה לגייס יותר אנשים ולעלות את שיעור הגיוס - שישחרר פחות אנשים. הצבא הוא היחיד שקובע כמה אנשים יתגייסו בשנה.. אם הוא רוצה, שנה הבאה יתגייסו שלושה אנשים וכל השאר ישתחררו, ואם הוא רוצה אז שנה הבא יהיה שיעור גיוס של 99 אחוז. כל מה שצריך לעשות בשביל זה הוא שצה"ל לא ישחרר כל כך הרבה אנשים ואז ה"בעיה" הפיקטיבית הזאת תעלם.

פורסם
לרוב בשביל להכניס מישהו לכלא צריך שתהיה איזשהי עבירה. מכיוון שאף אחד לא עבר על החוק, אף אחד לא יכנס לכלא. אם הצבא רוצה לגייס יותר אנשים ולעלות את שיעור הגיוס - שישחרר פחות אנשים. הצבא הוא היחיד שקובע כמה אנשים יתגייסו בשנה.. אם הוא רוצה, שנה הבאה יתגייסו שלושה אנשים וכל השאר ישתחררו, ואם הוא רוצה אז שנה הבא יהיה שיעור גיוס של 99 אחוז. כל מה שצריך לעשות בשביל זה הוא שצה"ל לא ישחרר כל כך הרבה אנשים ואז ה"בעיה" הפיקטיבית הזאת תעלם.

העבירה היא שחרור מהצבא ע"י מרמה (נישואים פיקטיביים,פרופיל נפשי מזוייף,התחזות לבעל מום או לימודים מזויפים בישיבה)

האם שכחת שבארץ יש חוק גיוס חובה או שאתה פשוט לא מאמין בו?

פורסם

ויש עוד המון אנשים שמשחררים אותם מהשירות באמצע על אי התאמה לשירות.

אבל עדיין , העובדה היא שעל כל מקום לגיוס ליחידה קרבית הביקוש עולה על ההיצע (חוץ מלתותחנים , ולמי שמכיר מבין למה אנשים לא רוצים להתגייס לתותחנים...), אז יש סינון והשאר הולכים לתפקידים אחרים (אפשר להגיד פחות מועילים , אבל חייבים טבחים ופקידים).

ולא כל אחד מתאים לגיוס לצבא , מבחינה נפשית זה מאד קשה להרבה אנשים שהם חלשים יחסית , גם לגובניקים - אני מכיר לא מעט , במיוחד נשים , שרצו להתאבד בטירונות הקצרה בתחילת השירות. וגם יש כאלה שסתם שוברים לעצמם עצמות בגוף בשביל אפילו שבוע חופש , אז לא צריך ישר לתקוף אותם , כי צבא זה לא משחק , וזה לא קל , אפילו אם הבנאדם הוא אוהב הארץ הכי גדול. אם תגייס את כולם בכוח , אז אתה תראה הרבה יותר מתאבדים ממה שיש היום , זה פשוט בלתי אפשרי , לא מעשי ולא אתי.

פורסם

אתה באמת רוצה אנשים שמעדיפים לשבת בכלא על פני לעשות צבא כחייל?

פורסם

אני לא יודע מה איתו, אבל אני אישית לא הייתי רוצה שאדם שמסרב לשרת את המדינה מכל טעם שהוא (פרט למום גופני אמיתי, כזה שמונע ממנו לחלוטין לשרת בכל תפקיד שהוא למרות רצונו) יהנה מאותן זכויות כמוני. לכל הפחות, אם אותו אדם מסרב להיות שותף לבטחון המדינה, אין שום סיבה שהוא יהיה שותף לקבלת ההחלטות במדינה.

למשתמטים לא מגיעה זכות בחירה. כן, גם לאותם צעירים ששוחררו רשמית מהצבא עקב "אי-התאמה".

פורסם

חברים אולי פשוט יותר.

שכולם לא יעשו צבא ונתת את המפתחות לאויבים שלנו .

ונראה לאין נגיע !!!

השתמטות מצה"ל - זה מחלה שאוכל את המדינה .

במיוחד אני אוהב את האנשים שלא שירתו אבל די בקלות בוחרים ליכוד \ ורוצים שמדינת ישראל תלך למלחמה .

למה כנראה שהדם של החילים שלנו זול , ולמשתמטים יש דם יקר .

פורסם
אני לא יודע מה איתו, אבל אני אישית לא הייתי רוצה שאדם שמסרב לשרת את המדינה מכל טעם שהוא (פרט למום גופני אמיתי, כזה שמונע ממנו לחלוטין לשרת בכל תפקיד שהוא למרות רצונו) יהנה מאותן זכויות כמוני. לכל הפחות, אם אותו אדם מסרב להיות שותף לבטחון המדינה, אין שום סיבה שהוא יהיה שותף לקבלת ההחלטות במדינה.

למשתמטים לא מגיעה זכות בחירה. כן, גם לאותם צעירים ששוחררו רשמית מהצבא עקב "אי-התאמה".

ואם אותו צעיר או צעירה קיבלו את האי-התאמה בגלל ניסיון פגיעה עצמית , כי הם באמת לא מסוגלים נפשית לשרת , אז למה הם צריכים לסבול מזה כל חיים?? אי אפשר להשאיר אותו בצבא , כי הם באמת לא מתאימים ולא הייתי רוצה אחד או אחת כזו איתי בחזית...

זוכרים את החיילת מקרקל שפחדה מהמחבלים ולא חתרה למגע?

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1829486

אתם הייתם רוצים אחת כזאת לצדכם כשאתם בשטח עוין ומכוונים עליכם נשק?

רוב אלה שמשתחררים פשוט היו מורידים את הרמה של הלוחמים בצבא (ולתפקידי עורף ממש לא צריך עוד חיילים) , אז אל תקצינו דברים , ואל "תוציאו להורג" את מי שלא מתגייס כשאתם לא יודעים מהי הסיבה והאם הם משקרים או לא משקרים.

נערך על-ידי Henry55

פורסם

זוכרים את החיילת מקרקל שפחדה מהמחבלים ולא חתרה למגע?

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1829486

אתם הייתם רוצים אחת כזאת לצדכם כשאתם בשטח עוין ומכוונים עליכם נשק?

הדרך היחידה שתהיה לך לגיטימציה להעביר ביקורת על החיילת הזאת זה אם אתה עברת ניסיון דומה ופתחת באש על המחבל בלי היסוס

אם לא, אין לך שום זכות להגיד משהו על החיילת הזאת

צה"ל מורכב מילדים שרוב הסיכויים מגיעים למצב של היתקלות פעם אחת ויחידה בשירות שלהם. שום אימון באורך 8 חודשים לא יכול להכין אותך לרגע ההוא שבוא אתה צריך להרוג בן אדם אחר.

ונכון שיש את המשוחררים על אי התאמה אבל יש עוד המון שמשוחררים על סיבות מומצאות. שבוכים שמשאירים אותם בבסיס עד 2 בזמן שאין להם שום בעיה לעבוד 48 שעות אחרי. למה? כי הם חבורה של סוציומאטים מחורבנים שברגע שהם לא רואים בעשייה מסויימת רווח כספי הם מתלוננים ולא מוכנים לעשות אותה

והשטות שאמרת על הביקוש וההיצע רק אומר לי שאולי היית בתותחנים אבל בטח שלא היית לוחם (ואם כן אני לא מאמין שלוחם יכול להיות כזה מנותק).

יש מחסור בלוחמים בכל החטיבות והחיילות בזמן שיש עודף מוגזם לחלוטין של ג'ובניקים עציצים שאפילו לא שווים את ה300 שקל שהם מקבלים בחודש

פורסם

את אותה חיילת שהזכרת יש להעביר תפקיד, לא לשחרר... ואת אלו שאינם מסוגלים נפשית לשרת יש לשחרר במקום להכריח אותם לסבול, אבל באותה המידה אין להכריח אותם לסבול מהאחריות הרובצת על ציבור המצביעים במדינה.

פורסם
העבירה היא שחרור מהצבא ע"י מרמה (נישואים פיקטיביים,פרופיל נפשי מזוייף,התחזות לבעל מום או לימודים מזויפים בישיבה)

האם שכחת שבארץ יש חוק גיוס חובה או שאתה פשוט לא מאמין בו?

מה זה נישואים פיקטיביים? מה הבעייה עם אני רוצה להתחתן בגלל שהבטיחו לי שקית במבה במידה ואתחתן? או אישה הרוצה להתחתן בשביל לאמץ לעצמה את שם בעלה? או גבר שרוצה להתחתן עם אישה עשירה בשביל הכסף? או שהסיבה הלא פיקטיבית היחידיה היא 'אהבה'? אם האפשרות היחידה שלי היתה להתחתן או לצבוע ספסלים שנתיים, הייתי הולך על האפשרות הראשונה, זוהי סיבה מספיק טובה להתחתן.

פרופיל נפשי מזוייף? חייל לא מחליט בעצמו על הפרופיל שלו לכן הוא לא יכול לזייף את הפרופיל של עצמו, אם הקב"ן נותן פרופיל מסויים שלא בצדק מדובר בבעיה אחרת.

וכן, אני אכן נגד גיוס חובה, גיוס החרדים (בין היתר) וכל התקציב המופרז של משרד הבטחון, כן הייתי תומך בשנת שרות לאומי חובה לכולם (לכל אזרחי ישראל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים