עבור לתוכן

מאוורר שהפסיק לעבוד במארז

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי מארז Thermaltake SHARK שקניתי אי שם ב-2006.

למארז עצמו יש 2 מאווררים (מסוג: 120x120x25 mm, 1400rpm, 21dBA), כאשר אחד מהם נמצא בקדמת המארז ואחד מאחורה (איפה שהיציאות של הלוח אם).

אם אני לא טועה, אז המאוורר הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא.

לאחרונה שמתי לב שהמאוורר האחורי לא עובד.. ואם אני נותן לו "תנופה קלה" אז הוא מתחיל להסתובב אבל ממש ממש לאט.

כנראה שאני יצטרך לקנות חדש... אשמח אם תגידו לי איזה ותמליצו לי על אחד זול יחסית ושקט.

על הדרך, אשמח אם תגידו לי אם יש בעיה בשאר המאווררים והאם הטמפרטורות של המערכת טובה.. צירפתי קובץ עם כל הנתונים.

קישור למפרט של המארז:

http://uk.thermaltake.com/products-m...?id=C_00000088

תודה רבה !

עריכה: קירור הספק הוא פאסיבי, לכן אין אזכור לעוד מאוורר.

משום מה לא מופיע המאורר של הכרטיס מסך (Nvidia 210), למרות שהוא עובד.

פורסם

הספק שלך בטוח לא פאסיבי יש לו מאוורר כמו כן אפשרי שגם לכרטיס מסך (תלוי בדגם) אתה לא תזהה תמאווררים שכן אם הם לא מחוברים לחיבור 3/4 פינים בלוח אם שום תוכנה לא תזהה אותם.

ולפני הכל תנסה לשמן ולנקות אבק מהמאוורר אם לא עובד אז תרכוש מאוורר חדש, מה מומלץ ? לא חסר המלצות בפורום חיפוש יתן לך הרבה מידע.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התשובה.

שנית, אתה צודק הספק לא פאסיבי (המאוורר נמצא מעליו ככה שלא רואים אותו).

לגבי המאוורר, שימנתי ואני מנקה אבק עם קומפרסור לעתים קרובות... אך עדיין המאוורר מת. הרצתי חיפוש בפורום במשך הרבה זמן ולשימושים שלי ראיתי המלצות לבערך 4 דגמים (שכולם של scyth אך במהיריות שונות של 500rpm/700rpm/1300rpm/1500rpm וכו'), ככה שאני ממש מבולבל ולא יודע מה לרכוש. בנוסף התשובות של רוב השרשורים כמו שלי הם: "תריץ חיפוש", ככה שבכל פעם שרושמים את זה, זה מקשה מאוד על המחפשים למצוא פתרונות.

אז שוב אני יחזור על בקשתי,

אני מחפש מאוורר למארז בגודל של 120MM, שיהיה שקט מאוד (המאמץ העיקרי של המחשב הוא ניגון קבצי HD וחילוץ קבצי RAR, ככה שהוא לא מגיע למאמץ גדול).

בנוסף, על הדרך, אני רוצה להחליף את המאוורר השני של המארז (זה שנמצא ליד הכוננים קשיחים), מכיוון שיש לי 3 כוננים קשיחים ועוד כונן SSD, ואני מאוד רוצה שיקבלו קירור כמה שיותר טוב על מנת שיאריכו חיים כמה שאפשר. שוב השקט מאוד חשוב (המחשב נמצא בחדר שינה ודלוק 24/7).

חוץ מזה, אשמח לקבל פידבק על התמונה שצירפתי והאם הכל שם מתנהל כמו שצריך...

תודה !

עריכה- לא אכפת לי להוציא עד 70 שקל למאוורר, כל עוד אני יקבל יחס קירור-שקט טוב.

פורסם

SCYTHE יעניקו לך את היחס הכי טוב, אם אתה מחפש את השילוב המנצח בין שקט וביצועים אז תרכוש מאוורר בטווח של 1200+- RPM.

פורסם
  • מחבר

אוקי הזמנתי 2 מאוררים מסוג Scythe GlideStream PWM 12cm Fan 1300RPM SY1225HB12M-P

http://ksp.co.il/?uin=18393

נקווה שיעשו את העבודה:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז סיימתי את מלאכת הרכבת שני המאווררים ויש לציין שהם מאוד שקטים.

אז ההרכבה התבצעה כך:

חיברתי את המאוורר האחורי (שמוציא אוויר), לFAN 1 עם כבל 4 פינים לחיבור בלוח אם 3 פינים.

חיברתי את המאוורר הקדמי (שמכניס אוויר), ל FAN 2 עם כבל 4 פינים לחיבור בלוח אם 4 פינים.

עכשיו יש לי כמה שאלות..

1. ההבדל בין חיבור 3 ל 4 פינים הוא רק באפשרות של שליטה ע"י המחשב נכון?

2. משום מה, ב SPEED FAN, אני רואה שמאוורר אחד שצירפתי על 1400RPM (אני חושב שהקדמי), והאחורי על 800RPM, איך זה יכול להיות אם המאוורר העצמו הוא 1300RPM ?

בנוסף, שמתי לב שכשאר אני מבטל בביוס את האפשרות של שליטה במאווררים ע"י המחשב, אז המהירויות נשארות זהות ולא משתנות למהירות המקסימלית (1400 ו 800 בהתאמה).

* הטמפרטורות הם מיד לאחר שהמחשב הודלק (היה מכובה כשעה) ובחדר עם מזגן, כך שהם לא ריאליות, מחר אני יראה אם יש שיפור כאשר החדר חם.

עריכה

כאשר שינתי בהגדות של ה SPEEDFAN את השליטה של המאווררים ל ON/OFF, אז המהירויות של שניהם קפצו ל 1400 RPM. כך שאפשר לשכוח מהשאלה השניה. רק על מה כדאי לי לשים את המאוורר, על מקסימום או אוטומטי??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים