עבור לתוכן

חיבור מתג אלחוטי למנורה

Featured Replies

פורסם

המפסק הזה לא מתאים למטרה, אבל יש 2 דרכים איך לקמבן אותו בכל זאת

נתחיל מזה - יש 2 שיטות לחבר מנורה מ 2 מפסקים מחליפים (יש 3, אבל אחת מהן לא בטיחותית ולכן לא משתמשים בה) (ציור 1 ו 4). שיטה 1 היא הנפוצה ביותר, 4 לא נפוצה והרבה חשמלאים לא מכירים אותה אבל מידי פעם ניתן למצוא גם אותה. באנגלית השיטות נקראות classic ו coast בהתאמה

בשיטה 1 יש ל 2 המפסקים תפקידים שונים. אחד מם ממתג את הפאזה שמגיעה ושולח אותה ל 2 קווים מתחלפים, השני בוחר מאיזה מהם לחבר את המנורה. אם השיטה הזאת ניתן לעשות תעלול קטן : את המפסק שמגיע מהפאזה ניתן להחליף למפסק כפול (ציור 2). אם מקפידים במפסק הכפול תמיד להדליק אחד ולכבות את השני בכל פעם, הוא יעבוד כמפסק מחליף לכל דבר.... (אם משאירים את שתיהם דלוקים או שתיהם כבויים זה יגרום למנורה לדלוק או להישאר כבויה קבוע ולהתעלם מהמפסק המחליף השני). עכשו, המפסק האלקטרוני שמצאת כן יכול לשמש כמפסק כפול ולכן ניתן לקמבן אותו בצורה כזאת למעגל (ציור 3) - רק תקפיד בכל פעם ללחוץ על 2 הלחצניםהמתאימים בשלט חרת המנורה תהיה "תקועה" והמפסק המחליף השני לא יוכל לשלוט עליה

אם אתה מתכוון להחליף את המפסק השני של שיטה 1, או אם יש לך את שיטה 4 (שם לא ניתן לשחק את המשחק הזה אם אף אחד מהמפסקים), תהיה חייב להשתמש אם ממסר (ציור 5). מבחינת השימוש זה יהיה פשוט יותר (ללחוץ על משהוא 1 בשלט, בלי מנורות תקועות וכו) אבל מחינת החיבור מסובך יותר ואוליי תצתרך להעביר חוטים נוספים כדיי לספק ניוטראל למודול ולממסר

3way.png

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הציורים וההסברים, רואים שהשקעת :)

אבל אין אפשרות לעשות את זה עם מפסק חליפי אחד ?

פורסם

כדיי לשלוט על מנורה 1 מ 2 מקומות יש את האפשרויות :

- מעגל "פשוט" שמנצל את 4 השילובים האפשריים של 2 מפסקים. קיימות 3 שיטות לבנות מעגל כזה, 2 מהן הן 1 ו 4 בציור. השלישית אינה בטיחותית לכן אינה בשימוש (וגם היא משתמשת אם 2 מפסקים מחליפים כך שאתה לא חוסך איתה על מפסקים)

- מעגל "חכם" שקורא את המצב של כל מפסק, ומתוך הנתונים האלה מחליט מה לעשות. מעגל כזה יהיה חייב אלקטרוניקה או ממסר ולכן מנסים להימנע ממנו אם ניתן לעשות הכול הרבה יותר פשוט ם 2 מפסקים מחליפים

מעגל "חצי חכם" - שחלק ממנו הוא המעגל הפשוט אם המפסק המחליף וחלק ממנו מופעל אל ידיי ממסר - הבאתי בציור 5 (באותה מידה ניתן להחליף גם את המפסק השני לממסר, ואז ניתן להחליף את 2 הממסרים בממסר יחיד + מעגל אלקטרוני שעושה את הלוגיקה). אם 1 מהמפסקים נשאר מפסק מחליף רגיל אתה גם לא צריך יותר מזה. מה שכן, בחלק מהמקרים (אם השיטה שאית המערכת אצלך היתה בנויה היא 1 ואתה מחליף את המפסק מהצד של כניסת הפאזה) ניתן לוותר גם על הממסר אבל על חשבון זה שתצתרך ללחוץ על 2 לחצנים בשלט במקום 1

ניתן לבנות מעגל שבאמת מיועד לזה (ולמשל, לא מחזיק בחלק מהמקרים את הממסר דלוק כל הזמן בזמן שהמנורה כבויה) אבל בשביל זה תצתרך ממסר צעד (יקר יותר) ומעגל אחר של שלט (או שתישאר אם המעגל הזה וכל פעם תצתרך לעשות דאבל קליק על השלט....)

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התשובה המהירה

אני חשבתי על המעגל ה"חכם" הזה שציינתה....

פשוט לחבר את המפסק האלחוטי קבוע למנורה,

ובמפסק הרגיל שעל הקיר, לבנות מעגל שבודק האם המנורה דולקת או לא, ולכבות\להדליק בהתאם....

יש לך רעיון איך לבצע את זה?

פורסם

למה אתה צריך "תקשורת" מהמנורה למפסק הרגיל ?

פורסם
  • מחבר

תראה על מה חשבתי:

לצורך העניין, למוצר מאיביי אני יקרא "מתאם", למתג של הקיר אני יקרא "מפסק".

אני מחבר את המתאם ישירות למנורה, זאת אומרת שתמיד יהיה תגובה ללחיצה מהשלט של המתאם (כיבוי והדלקה).

ובכל פעם שאני ישנה את המצב של המפסק שעל הקיר, הוא יבדוק קודם האם המנורה דולקת או לא..

אם היא דולקת, המפסק תכבה את המנורה, ולהפך...

מקווה שזה מספיק מובן...

תודה מראש

נערך על-ידי thedag

פורסם

אתה לא צריך בשביל זה תקשורת מהמנורה למפסק - המעגל בציור 5 עושה בדיוק את זה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להסביר לי מה ציור מספר 5 עושה בידיוק ?

וגם לא הבנתי את הציורים של הרכיבים, אני לא חזק באלקטרוניקה...

פורסם

נתחיל מהמעגל הקיים שמכיל 2 מפקים מחליפים. אתה מוציא את 1 מהם ומחבר במקומו ממסר על החוטים הקיימים, כך שהמגעים של הממסר מדמים בדיוק את המפסק שהיה ומחוברים באותה צורה. מעגל התאורה לא רואה לכן כל הבדל....

הממסר נשלט על ידיי הקולט של השלט, כלומר בכל פעם שאתה מעביר מצב בשלט הקולט של השלט מעביר את הממסר, ומבחינת המעגל של התאורה זה כמו שהעביו את המפסק המחליף שנמצא שם

עוד משהוא אתה לא חייב לוותר על 1 מהמפסקים כדיי לעשות את זה, אתה יכול לשלוט באור מכל ה 3 (שתי המפסקים + השלט כך שכל אחד יכול להדליק ולכבות בלי תלות באחרים)

פורסם
  • מחבר

הבנתי פחות או יותר..

שלחתי לך ה"פ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים