עבור לתוכן

מה לבדוק על בתי ספר לנהיגה

Featured Replies

פורסם

נקודה טובה (אותי לימדו לאותת בכיכר כמו בכל צומת - מאותתים לכיוון שאליו רוצים לפנות). אבל אני יודע שיש כאלה שמלמדים לאותת ביציאה (נראה לי דבילי, אבל לא משנה).

הבעיה היא אחרת. כמו שזה נראה, לפחות חצי מהאנשים לא מאותתים בכלל. וקשה לי להאמין שלא לימדו אותם את זה בשיעורים (כי אי-אפשר לעבור טסט אם לא מאותתים). אני יודע מנסיון שזה ממש לא קשה לאותת - אחרי כמה שיעורים זה נהיה אוטומטי. אז מה גורם לאנשים לא לאותת חוץ מהתרבות של להתנהג כמו זבלים בכל מצב אפשרי? :)

פורסם

בכיכר מאותתים ביציאה, אי אפשר לאותת שמאלה בכיכר..

פורסם

למה אי-אפשר? זה נוגד את תורת היחסות או את חוקי ניוטון?

פורסם

ככה מקובל באירופה לפחות, ולא אמרתי בלתי-אפשרי; אמרתי אי-אפשר.

פורסם

מה ההבדל בין אי-אפשר לבלתי-אפשרי? התכוונת ל"אסור"? זה לא נכון.

יש שמלמדים ככה ויש שככה. יש גם שמשלבים - אם אתה רוצה לפנות שמאלה, תאותת שמאלה בכניסה, ואז ימינה לפני שאתה יוצא. זה גם מה שתמצא בכמה אתרים אירופאיים/אמריקאיים.

העניין הוא שרוב הכיכרות בישראל לפחות הן קטנות, ולכן כמעט אין משמעות לאיתות ימינה, כי זה לא נותן זמן לאף אחד לראות ולהתייחס לאיתות שלך. לכן כמעט אף אחד בפועל לא עושה את זה. המטרה באיתות היא הרי שאחרים יוכלו להבין את כוונתך בצורה ברורה. לכן אני מצדד בגישה של כן לאותת שמאלה אם אתה מתכוון לפנות שמאלה. לפחות לרכב הבא מולך זה יהיה מידע שימושי.

פורסם

אם אני עומד ברמזור בנתיב של נסיעה ישר+פניה (וגם רק פניה), אני אתחיל לאותת רק בעת ההתקדמות/כניסה לצומת, בכדי שזה שנמצא מאחורי יבין את הכוונה שלי. לעמוד מס' דקות עם איתות דולק סתם זה לטעמי די מיותר (וספציפית ברכב שלי, גם די מציק באוזן).

בכיכר הסיפור דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים