עבור לתוכן

המחשב לא מזהה כונני פלאש (דיסק-און-קי) של SANDISK, זקוק לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלום רב לחברי הפורום, יש לי בעיה קשה שאני כבר מספר ימים לא מצליח לפתור :undecided:

המחשב שלי לא מזהה כונני פלאש של SANDISK, ואת כל השאר מזהה מצויין

אני אפרט עוד קצת:

בהתחלה היתה לי בעיה שפשוט יום בהיר אחד חיברתי כונן פלאש CRUZER של SANDISK למחשב, הוא עשה את הצליל המוכר של החיבור אבל לא העלה את החלון של פתיחת הכונן, והכונן גם לא מופיע ב-"מחשב שלי". ההתנהגות הזו חזרה לכל כונן פלאש שחיברתי אל מחשב, לא משנה באיזה כניסת USB בחרתי.

עכשיו מה שמוזר זה שהמחשב לא מזהה רק כונני פלאש, הוא כן מזהה טלפונים, נגני MP3, מצלמות וכו בלי בעיה' דרך ה-USB

הבעיה אינה בכונן פלאש עצמו, אלא במחשב, מכיוון שבחיבור הכוננים למחשבים אחרים בעלי אותה מערכת הפעלה (WINDOWS 7) וגם מחשבים עם מערכת הפעלה WINDOWS XP כל הכוננים עובדים מצויין, גם אלה של SANDISK וגם אחרים

אחרי המון חיפושים וניסיונות ברשת הנה הדברים שניסיתי ולא עזרו/עזרו חלקית.

להיכנס למנהל ההתקנים (device manager) בלוח הבקרה, לעשות 'הסר' לכל התקני ה-USB, ועשות ריסטרט למחשב- לא עזר בכלום.

לנסות לפתור קונפליקטים של אותיות כוננים- ביצעתי איתחול לכל אותיות הכוננים מחדש, אחרי הפעולה המייגעת הנ"ל הוא לפעמים זיהה את הכונן במנהל הדיסקים (disk manager) והציג אותו ב-"מחשב שלי" אבל לא נתן לי לפתוח אותו, או שפתח אותו והציג את הכונן כריק (למרות שאני יודע שיש בפנים קבצים)

להחליף את קבצי usbstor.inf, usbstor.PNF ו- usbstor.SYS- בקבצים ממחשב אחר שכן מזהה כראוי את הכונני דיסקונקי. הצעד הזה הוביל לכך שהמחשב עכשיו מזהה כראוי את כוננים שאינם של SANDISK

הכוננים שניסיתי הם: Sandisk cruzer 64GB, Sandisk cruzer 8GB,takeMS 2GB ו-Transcend 16GB

אחרי החלפת קבצי ה-USBSTOR המחשב מזהה את כל הכוננים חוץ מאלה של סנדיסק (8ו-64 GB), כאשר מחובר כונן שאינו של סנדיסק המחשב מקפי. את ההודעה שחובר התקן כראוי, ומציג אותו ב-'מחשב שלי'

כאשר מחובר כונן של סנדיסק המחשב משמיע את הקול של חיבור התקן, אבל לא עושה כלום חוץ מזה :-(

פרטים כללים על המחשב:

המחשב הינו מחשב שולחני

מערכת הפעלה WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

כל הכוננים עובדים כראוי על מחשב שולחני אחר שמריץ WIN XP, ומחשב נייד של סמסונג שמריץ WIN 7 STARTER

אשמח לעזרה/הצעות למה יכול לגרום לבעיה הזו, ואיך אני יכול לפתור אותה

תודה מראש!

אלעד

פורסם

תוודא שהבעיה לא במערכת הפעלה עצמה עם LIVE CD

פורסם

גם לי יש אותו הדבר אחי , יש לי סנדיסק ואת השאר הוא מזהה חוץ מימנו.

לא קראתי הכל ,הספיק לי עד שאמרתה שהשאר בסדר והסנדיסק לא מזוהה,

נסתי לעעשות פריקת חשמל סטטי זה גם לא עזר , המליצו לי לנסות את התוכנה שמנטרלת רוגלות , תנסה:

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

פורסם

עשית את מה שאני אמרתי?

פורסם

איזה בקר USB יש בלוח? האם ניסית לעדכן את הדרייברים שלו.

פורסם
  • מחבר
תוודא שהבעיה לא במערכת הפעלה עצמה עם LIVE CD

רעיון יפה!

סליחה על העיכב בתגובה, היות ולא היה לי LIVE CD, הכנתי אחד. מדובר ב-BROKENGLASS, שזה גרסה של WIN 7 ל-LIVE CDבהפעלת המחשב מה-LIVE CD, המחשב מזהה ויכול לקרוא את הנתונים משני הכונני פלאש של סנדיסק, כלומר שעל פניו נראה

שהבעיה היא במערכת ההפעלה ולא בחומרה

גם לי יש אותו הדבר אחי , יש לי סנדיסק ואת השאר הוא מזהה חוץ מימנו.

לא קראתי הכל ,הספיק לי עד שאמרתה שהשאר בסדר והסנדיסק לא מזוהה,

ניסיתי לעשות פריקת חשמל סטטי זה גם לא עזר , המליצו לי לנסות את התוכנה שמנטרלת רוגלות , תנסה:

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

פריקת חשמל סטטי זה לנתק את החשמל מהמחשב ולנתק את המחבר הראשי של הלוח אם? כי אם כן גם את זה ניסחתי ולא עבד.

בכל מקרה בהתחלה המחשב לא היה מזהה כונני פלאש בכלל, לא יודע כמה זה קשור, התקנתי והרצתי את התוכנה שקישרת, וזה לא עזר

איזה בקר USB יש בלוח? האם ניסית לעדכן את הדרייברים שלו.

אני לא מבין כל כך למה הכוונה בבקר USB, האם הכוונה לדרייבר? אם כן אז הדרייבר הוא

Intel USB 3.0 Driver, או Intel Inf בדיוק היום עדכני את הדרייבר של ה-USB3, המחשב קלט את הכונן פלאש פעם אחת (זה של ה-8GB, ואז שחיברתי את הכונן סנדיסק השני שיש לי (64GB) הוא לא פתח אותו, וגם הפיסק לקלוט את הראשון, כאילו הוא לא יודע להבדיל ביניהם וזה מה שדופק אותו:huh:?

כמובן שגיגלתי , משם מצאתי את כל הפתרונות היצירתיים שציינתי בהודעה המקורית, גם ניסיתי לגגל מספר ניסוחים לבעיה כדי להגיע לכמה שיותר פתרונות, אבל לצערי עדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה, אלא רק לפתור אותה חלקית

סיכום של מה שניסיתי לעשות בינתיים ולא עבד/עבד חלקית:

• פריקת חשמל סטטית: ניתוק המחשב ולוח האם בנפרד מהחשמל לחצי שעה, לא עזר בכלל
  • כניסה למנהל ההתקנים, מחיקה של כל התקני ה-USB והתקנתם מחדש, לא עזר בכלל
  • פתירת קונפליקטים של אותיות כוננים- מחיקת כל האסוציאציות של ווינדווס, לא עוזר
  • החלפת קבצי - usbstor.inf/PNF/SYS עכשיו המחשב מזהה כל כונן םלאש שאינו של סנדיסק
  • עדכון דרייברים Intel USB 3.0 Driver ו- Inrel Inf , המחשב זיהה פעם אחת את אחד הכוננים של סנדיסק, בחיבור כונן אחר של סנדיסק הוא לא זיהה אותו, והפסיק לזהות את הראשון

הבחנות שבוצעו בעזרת חברי הפורום: בהפעלת המחשב מ-LIVE CD, המחשב מזהה את כל הכונני פלאש מצוין ככה שעל פניו נראה

שהבעיה נמצאת במערכת הפעלה

אחרי עוד קצת שיטוטים באינטרנט אני רואה שלפעמים הבעיה קשורה בבעיות ב-REGISTRY, ולפעמים יש הצעות לשנות רכיבים ברג'יסטרי, זה לא קצת מפחיד/מסוכן?

אשמח לעזרה, ותודה לכל מי שניסה לעזור/ להציע!

פורסם

נראה כאילו יהיה יותר פשוט לנסות להתקין את מערכת ההפעלה מחדש וזהו..

פורסם
  • מחבר

איזה באסה...

לפי מה שאני בין מערכת ההפעלה חייבת לפרמט את כונן עליו היא מותקנת, היות ואין לי מחיצות בדיסק, זה אומר שהמחשב לעבור פירמוט?

פורסם
נראה כאילו יהיה יותר פשוט לנסות להתקין את מערכת ההפעלה מחדש וזהו..

ממש לא בהכרח, לפרמט צריכה להיות בדרך כלל האופציה האחרונה שנשארה.

bendisar: תסביר יותר בהרחבה מה נסית לעשות שעידכנת את הדרייבר של הUSB3, מאיפה חיפשת/הורדת וכו'.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם שיש לי על המחשב הוא של ג'יגהבייט, דגם: ga-b75m-d3v

ניסיתי להשתמש בהתחלה בלי עדכון האוטומטי שמגיע עם הדיסק דרייברים של הלוח אם, התוכנה היתה די כושלת ולא באמת הצליחה לעשות משהו

אז פשוט נכנסתי לאתר של ג'יגהבייט, לדף של הלוח אם מהדגם שלי- כפי שניצן לראות בלינק

באתר שלהם, בדף של הלוח אם שלי יש קישור להורדת דרייבר של אינטל לרכזת USB3, הורדתי והתקנתי

פורסם

האם ניסית לחבר אותם לחיבורי USB2\USB3 האחוריים (בלוח עצמו) ובשניהם הכוננים לא מזוהים?

נערך על-ידי sashaefi

פורסם
  • מחבר

Ivan:

נסיתי את USBDview, דרכו עשיתי uninstall לערך של ה-sandisk cruzer, אחרי מחיקה המחשב מתקין דרייברים לבד, הכונן מופיע אחרי זה ב-"מחשב שלי" אבל הוא מופיע כריק ואי אפשר להוציא/להכניס אליו נתונים

sashefi:

ניסיתי גם בכניסות הקידמיות וגם באחוריות, התוצאה זהה

פורסם
הלוח אם שיש לי על המחשב הוא של ג'יגהבייט, דגם: ga-b75m-d3v

ניסיתי להשתמש בהתחלה בלי עדכון האוטומטי שמגיע עם הדיסק דרייברים של הלוח אם, התוכנה היתה די כושלת ולא באמת הצליחה לעשות משהו

אז פשוט נכנסתי לאתר של ג'יגהבייט, לדף של הלוח אם מהדגם שלי- כפי שניצן לראות בלינק

באתר שלהם, בדף של הלוח אם שלי יש קישור להורדת דרייבר של אינטל לרכזת USB3, הורדתי והתקנתי

מה שמוצג באתרים של יצרני לוחות האם בדרך כלל לא מעודכן (בעיקר שמדובר בדרייברים צד שלישי).

נסה להוריד את הדרייבר הכי מעודכן מבית אינטל ישירות מאינטל.

אם אני לא טועה זה מה שאתה מחפש.

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=21129

אבל הייתי מעדיף שתנסה את הכלי לזיהוי אוטומטי לפני כן:

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu

נערך על-ידי Lyor

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים