עבור לתוכן

האם עדיין כדאי לקנות PS3 או להמתין להשקה של PS4?

Featured Replies

פורסם

רציתי להתייעץ איתכם בנושא, מאוד בא לי לקנות PS3 והשאלה שלי האם כדאי לי לחכות עד שהPS4 יושק או ש3 תהיה עדיין רלוונטית בשנים הבאות ?

לתשובתכם אודה.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

אני כנראה אקנה PS3 קצת אחרי ההשקה של 4 בשביל שאני אוכל לשחק בכל הexclusives שלהם.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני גם מתלבט, בעיקר בגלל משחקים מעולים שיצאו לPS3 ולפי מה שהבנתי לא תיהיה תמיכה לאחור.

האם ידוע כבר על משחקים שקיימים לPS3 ובוודאות תצא להם גרסאת PS4?

פורסם

אם אין לך משחקים אקסלוסיביים שבגללם אתה רוצה לקנות את ה-PS3 ולא מפריע לך להוציא יותר כסף חכה ל-PS4.

אחרת לך על ה-PS3.

פורסם

הPS3 די מת ,עדין יוצאים משחקים

אבל הגרפיקה הרבה מאחורי הPC ,ואין הרבה בילעדים גדולים באמת באופק

אפשר למצוא את הקונסולה ומשחקים בזול ,שזה יתרון

עם אתם חיבים ,אני היתי שוקל על משומש מהגרסה הרזה

אל תיתקרבו לשמנות

יצא גם גירסה יותר רזה ,אבל לא חושב שהיא נפוצה ביד שניה כרגע

לי היו את כל הקונסולות בדור הקודם ,ויש לי WIIU היום

הPS3 מאוד טובה ,אבל עבר זמנה (לא שהWIIU חזקה-אבל קניתי אותה לבילעדים של נינטנדו )

עם אתם לא חיבים בילעדים של סוני כרגע ,אז לא חושב שיש טעם לקנות אותה

הרבה מאוד משחקים זמינים גם לPC ,ובגרפיקה טובה יותר

וחלק מהבילעדים שיצאו לPS3 בתחילת הדרך ,מאוד מיושנים היום

חלקם גם קיבלו "קלונים" ,לפלטפורמות אחרות

לדוגמה אנצרטד 2-3 מאוד טובים ,אבל טומב רידר האחרון מאוד דומה ,וזמין גם לPC

אינפמוס-פרוטוטיפ

וכו וכו

פורסם

ל PS3 יצאו עוד כ 4 בלעדיים עד סוף השנה וזה כולל R&C חדש, Beyond: Two Souls ו GT6, משחקים יחסית גדולים. גם המשחקים הקטנים יותר נראים לא רע בכלל. תוסיף לזה את GOW שיצא בתחילת השנה ו THE LAST OF US שיצא לפני חודש. קשה לי לקרוא לזה דיי מת...חוץ מזה THE LAST OF US נראה מצויין, לא נראה לי שמישהו יכול לשחק במשחק הזה ולהגיד משהו רע על איך שהוא נראה. הדבר הרע היחיד שאני יכול להגיד זה נפילות הפריימים אבל זה לא הפריע כל כך.

כמובן שכרגע אין שום חדשות בקשר למשחקים שיצאו שנה הבאה אבל אני בטוח שסוני יוציאו משהו.

אני חושב ש UNCHARTED 1+2 (פחות אהבתי את 3) ו THE LAST OF US פלוס עוד כמה משחקים לכמה שחקנים (FIFA/PES, TEKKEN וכו') לבד מצדיקים קניה של PS3.

דרך אגב, UNCHARTED וטומב רידר לא הכי דומים, הרעיון הכללי דומה ואולי גם המשחקיות אבל UNCHARTED הרבה יותר הומוריסטי וקליל ולדעתי גם משחק יותר טוב. PROTOTYPE ואינפמוס יחסית דומים, PROTOTYPE יותר למי שאוהב לעשות בלגן, אינפמוס יותר בשביל לשחק את המשחק, כל אחד ומה שהוא אוהב.

בנוסף לזה יש 3 משחקי R&C מצויינים (ואין משהו דומה לא למחשב או ל 360), את HEAVY RAIN שלדעתי שווה לשחק בו, KILLZONE שגם משחק מאוד טוב ומשחקים רבים אחרים ויש עוד הרבה שלא הזכרתי (אינדי ומשחקים גדולים של סוני).

בקיצור מי שקונה עכשיו PS3 יש לו מספיק משחקים שהוא יכול לשחק בהם שיהיו שווים את זה, סוני עשו עבודה מצויינת בדור הזה.

פורסם

טומב רידר האחרון ואנצרטד מאוד דומים

בעניין ראצאט -,הם חרשו על הסדרה הזאת יותר מידי

פרוטוטיפ לא זהה לאינפמוס ,אבל אותו רעיון כללי

גם אני מעדיף את אינפמוס ,אבל אינפמוס חדש יצא לPS4

בגדול כל הסדרות שהזכרתה מיועדות לצאת בגירסאות חדשות לPS4

ובגלל זה אני חושב שPS3 חדש =בזבוז כסף

אני אומנם אוהב להשלים סדרות ,ולאנשים כמוני אין ברירה ,אז היה לי PS3

אבל לא ממליץ לאנשים רגילים לקנות חדש

פורסם

אני חושב שהכל תלוי באיזה פלטפורמות יש לך כרגע. אם שיחקת במשחקי מולטיפלפורם בדור הזה על 360 או על PC, אני חושב שאין ממש סיבה לקנות עכשיו PS3.

המשחקים האקלוסיבים של סוני אומנם טובים אבל לדעתי לא מצדיקים רכישת קונסולה. הרבה מהמשחקים שצוינו פה (heavy rain, uncharted, last of us) הם משחקים שאתה מסיים ולא נוגע אחר כך. בכלל, הם משחקים עם יותר דגש על העלילה ופחות על המשחקיות. אם כזה מעניין אותך, אתה יכול לפתוח youtube ולחפש recap של כל המשחק ולא תפספס יותר מידי.

לדוגמא last of us -

.

בקיצור, השאלה היא מה אתה רוצה מהקונסולה ואיזה סוג משחקים אתה אוהב.

פורסם

שיחקת ב THE LAST OF US? כי לא הייתי אומר שהוא נטו עלילה, המשחק עצמו לא פחות טוב (בניגוד ל BIOSHOCK שיש לו משחקיות של 4 שעות ועלילה של 8-10 שעות). הוא גם אחד המשחקים היותר קשים שיצא לי לשחק בשנים האחרונות.

לי יש בסביבות ה 20 משחקים ל PS3, רובם בלעדיים (חוץ מ TEKKEN, MK ו VIRTUA FIGHTER נראה לי שכולם בלעדיים). זה רחוק מכל הבלעדיים שהיו בדור הזה, אני לא כל כך משחק עולם פתוח (יש לי אינפמוס אבל את השני לא קניתי), אני לא משחק משחקי מרוצים, יש הרבה משחקים שלא קניתי כי אין לי זמן או כי בחרתי לדלג (DEMON'S SOULS למשל).

לדעתי 20 משחקים מצדיקים קניה, במיוחד שהם בין המשחקים הטובים ביותר שיצאו בדור הזה. אני מאמין שאני אקנה עוד בהמשך ואני יודע שיש הרבה שדילגתי.

פורסם

איזה 20 משחקים יש לך שהם בלעדיים? הרוב זה איטרציות של סדרות (god of war, killzone, resistance) ורובם לא היו משהו. אינדיס למעט journey לא זכור לי משהו שלא יצא אחר כך לPC. בכל מקרה, אני מניח שזה עניין של טעם.

Last of us לא שיחקתי כי אני לא אוהב את הז'אנר הזה (zombie survivor horror) אז לא יכול להגיד בדיוק מה הbalance בין הcutscenes לבין משחק תכלס אבל לND יש מוניטין לא משהו באספקט הזה.

הנקודה שלי היא שאם כבר שיחקת ברוב הmultiplats בדור הזה, לא עדיף לחכות קצת לדור הבא? הרי הPS4 והXB1 יצאו בקרוב ובטוח ידגדג לך לקנות את המשחקים החדשים והנוצצים יותר מאשר לחזור לשחק במשהו ישן.

אם יש לך כסף לקנות גם וגם (וכמובן זמן לשחק), הכי טוב :)

פורסם

משחקים בלעדיים:

- כל סדרת GOD OF WAR (כן ספרתי גם את ה HD של 1 ו 2, תאמת אין סיבה לעשות את זה) חוץ מהאחרון.

- KILLZONE 2 ו 3

- הטריגוליה המקורית של R&C (לא ספרתי אותה קודם אבל למי שפספס כדאי לקנות, נספור כמשחק אחד) וגם הטרילוגיה שהוציאו ל PS3 (כנראה אני אקנה גם את NEXUS שיצא בסוף השנה).

- HEAVY RAIN

- UNCHARTED 2 ו 3, אין לי את אחד, שיחקתי עם דיסק של קרוב משפחה.

- THE LAST OF US, שווה לנסות, לא באמת משחק זומבים, לפחות לא דומה לאלה שיצא לי לשחק עד היום. לדעתי יהיה משחק השנה, התחרות היחידה שאני רואה היא GTA V ומוקדם לדעת מה יהיה איתו.

- אינפמוס 1

- THE LAST SWAN.

זה מה שאני זוכר, השאר כנראה לא בלעדיים. אני צריך לבדוק אולי יש עוד משהו על המכשיר עצמו. אינדי יש עוד הרבה חוץ מ THE LAST SWAN ו journey.

בקיצור לא חסר משחקים, גם הגיוון דיי טוב. אפילו לא זכרתי את resistance, ניסיתי את הדמו ותאמת לא מבין למה הם היו צריכים אותה, במיוחד כש KILLZONE עושה את אותו דבר בצורה הרבה יותר טובה =/. אתה יכול לראות שגם יש הרבה שחסרים לי ואפילו סדרות שלמות כמו SLY שעוד לא קניתי ובספק אם אני אקנה. יחסית למכשיר משני לצד המחשב אני מאוד מרוצה, הוצאתי שעות רבות על הקונסולה הזו.

פורסם
שיחקת ב THE LAST OF US? כי לא הייתי אומר שהוא נטו עלילה, המשחק עצמו לא פחות טוב (בניגוד ל BIOSHOCK שיש לו משחקיות של 4 שעות ועלילה של 8-10 שעות). הוא גם אחד המשחקים היותר קשים שיצא לי לשחק בשנים האחרונות.

לי יש בסביבות ה 20 משחקים ל PS3, רובם בלעדיים (חוץ מ TEKKEN, MK ו VIRTUA FIGHTER נראה לי שכולם בלעדיים). זה רחוק מכל הבלעדיים שהיו בדור הזה, אני לא כל כך משחק עולם פתוח (יש לי אינפמוס אבל את השני לא קניתי), אני לא משחק משחקי מרוצים, יש הרבה משחקים שלא קניתי כי אין לי זמן או כי בחרתי לדלג (DEMON'S SOULS למשל).

לדעתי 20 משחקים מצדיקים קניה, במיוחד שהם בין המשחקים הטובים ביותר שיצאו בדור הזה. אני מאמין שאני אקנה עוד בהמשך ואני יודע שיש הרבה שדילגתי.

אתה שוכח דבר גדול אחד

הרבה מהמשחקים הבילעדים הספיקו ליתישן מאוד

משחקים כמו אנצרטד 1 \אינפמוס 1-2

GOW3

קילזון 2-3

וכו

אני כרגע פיספסתי את SLY 4\THE LAST OF US\ראצאט האחרון \וGOW האחרון

הם יצאו אחרי שמכרתי את הPS3

ואתה יודע מה אני יעשה ?

בגלל שלא מתוכננת תאימות לאחור מהPS4 לPS3 ,אני פשוט יצפה בווידיאו שלהם ,רק "להשלים" את הסדרות האלו

וליתכונן לPS4 ,שאני אומנם לא יקנה בהשקה ,אבל יקנה בעתיד

אותו הדבר ב360 ,שם פיספסתי את הילו 4 ואת גירס האחרון

הילו 4 להבנתי גם מכיל סיפור חדש

מבחינתי לקנות היום 360 או PS3 ,שקול לקנית ויטה המדשדשת במכירות ,וסוני בניגוד לנינטנדו

לא מספקת לה בינתים משחקים שאני מעונין בהם

כרגע סוני וMS מפנות המון משבים לPS4 וXBOXONE ,זה העתיד של שתי החברות בשנים הבאות

נכון שגם ה360 והPS3 מקבלות בינתים הרבה מולטיפלטפום ,למעשה הרבה יותר מהWIIU ,אבל זה מולטיפלטפורם שהמון מימנו זמין למחשב

בדילים טובים בהרבה (מבצעים בסטים ) ,גרפיקה טובה בהרבה ,ואפשרויות שליטה מגוונות

לדעתי זה הזמן לחכות ,או לקנות משומש

את הWIIU פרימיום שלי ,קניתי משומש ב1600 שקל

360-PS3 אפשר להשיג בהרבה יותר זול

אני גם חושב לקנות 3DS משומש ,שיהיה לי יותר זמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים