עבור לתוכן

מחפש כיוון לשרת אחסון

Featured Replies

פורסם

שלום!

לאט לאט כל המידע שיש לי על המחשב, מצטבר למימדים מפלצתיים. כרגע יש לי כ-4 ג'יגה של חומר בכוננים קשיחים במחשב, 2 ג'יגה בסטרימר ועוד כמעט ג'יגה בכונן נייד. לאור מעבר דירה בקרוב החלטתי לצמצם ולהעביר את כל החומר למחשב אחד שיחובר לרשת וישמש לאגירת כל המידע.

קראתי לא מעט הודעות שהיו רלוונטיות בפורום, ואשמח לעזרה גם בחומרה וגם בתוכנה...

הדרישות שלי מהמערכת הן -

1. לפחות 10 ג'יגה אחסון, עם אפשרות להתרחב לכ-14 ג'יגה. הכוננים לא צריכים להיות יתירים אחד לשני, למעט זוג כוננים שיכילו חומר של העבודה וצריכים להיות מגובים (וכאן אני לא בטוח אם להשתמש ב RAID תוכנתי או חומרתי, או כל פתרון אחר).

2. הגודל לא מאוד רלוונטי, שכן המחשב ישב באיזה פינה, אבל צריך להיות יחסית שקט, ובעל צריכת הספק מה שיותר נמוכה.

3. מבחינת תוכנה, אני אשתמש במחשב גם כקליינט טורנטים ושרת שיתוף לסטרימר (NFS/Samba), וייתכן שגם כשרת אינטרנט מדי פעם. אני לא מבין במיוחד בלינוקס, אבל אם היתרונות יעלו על העובדה שאצטרך ללמוד מערכת הפעלה חדשה, זה גם אפשרי.

4. עדיפות ללוח אם המאפשר שליטה מלאה מרחוק, מאחר ואין לי בכלל ציוד היקפי (עובד על 2 מחשבים ניידים). במקרה הכי גרוע - צריכה להיות יציאת HDMI. לפחות מסך אני לא אקנה...

5. אין כרגע איזשהו רף תקציבי, אבל לאור הדרישות העסק לא אמור לעלות יותר מכמה אלפי שקלים.

למדתי המון מהדיון של Nemesis מלפני שנתיים, ומחומר שקראתי בעקבותיו, ורציתי לקבל עזרה קצת יותר עדכנית.

אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב ודגם אמין של כונן קשיח, ובהמלצה למערכת הפעלה שתוכל לתת לי את המענה הטוב ביותר...

תודה רבה,

תום

פורסם

היי,

אני כרגע בונה שדרוג לשרת הישן שבניתי, מעט עדכני יותר.

המטרה היא להוריד כמה שיותר שירותים (הורדות, שרתים למיניהם) מהמחשב השולחני ולהעביר לשרת.

לגבי מערכת ההפעלה ההמלצה שלי לא משתנה כלל. השאלה היא אם אתה צריך אחסון נטו, או גם להריץ וירטואלית כמה מערכות הפעלה.

המערכת הבסיסית צריכה להיות לדעתי מבוססת על לוח Q77 או Q87 עם מעבד תומך vPro, כך שתוכל לשלוט על המערכת מרחוק בלי מסך. אגב אני מניח שבנפחים שציינת אתה מתכוון לטרה ולא לג'יגה.

אם אתה צריך נטו אחסון, אתה יכול להסתפק בפורטים SATA שנמצאים על הלוח. בד"כ מדובר ב-6 פורטים. פורט אחד ילך לכונן של מערכת הפעלה (אתה יכול להריץ גם מ-USB לצורך העניין, המערכת תעלה מעט יותר לאט), ו-5 כוננים של 4 טרה. אתה יוצר לעצמך זוג כוננים של 4 טרה ב- mirror, והשאר כאוסף כוננים מאוחדים. יהיה לך 4 טרה משוכפל ו-12 נוספים לא מוגנים. אתה יכול גם ליצור מכל הכוננים מערך של raidz1, ואז יהיה לך מערך של אותם 16 טרה סה"כ, כאשר ישנה יתירות על כולם, במחיר סיכון מעט גדול יותר לחומר הספציפי שאתה צריך.

שים לב, יתירות אינה תחליף לגיבוי בשום פנים ואופן.

פורסם
  • מחבר

כרגע הכיוון שאני הולך אליו הוא שני כוננים משוכפלים של 4 טרה, ועוד 4 כוננים של 3\4 טרה. את המערכת הפעלה אני באמת כנראה אריץ מ USB. קראתי קצת על FreeNAS, והיא נראית כפתרון הולם ויחסית פשוט להתקנה ולימוד. יש לך ניסיון איתה?

מבחינת חומרה - לא מצאתי הרבה לוחות אם מבוססי Q77\87 שיש להם 6 פורטים של SATA. אחד מהם הוא ASUS Q87M-E שתומך ב LGA1150, אבל אז יוצא שהמעבד יקר יחסית (סביב 200$). זה לא קצת Overkill לשים i5 על שרת אחסון? למה דווקא הצ'יפסט הזה? ומבחינת זיכרון, כמה סטיקים ובאיזה נפח?

תודה!

פורסם

הרצתי לפני כמה שנים Freenas, המערכת היא נחמדה וקלה יחסית להגדרה. למיטב זכרוני אפשר גם עליה להריץ ZFS, או סתם רייד רגיל.

לוח אם יש לך גם את האינטל DQ87PG.

שימוש בפלטפורמת vPro יאפשר לך ניהול מרחוק בלי מקלדת ועכבר. אתה יכול להדליק, לכבות, לטעון CD או USB וירטואלי, לקנפג את הביוס, הכל דרך כבל רשת מהמחשב הראשי שלך כאשר השרת תקוע באיזה חור בלי גישה.

אם זה לא מעניין אותך, אתה בכיף יכול לרדת ללוח H77/H87 עם איזה מעבד סלרון/i3.

לגבי כמות זכרון, אם אתה לא מריץ ZFS ולאחסון נטו אין סיבה ליותר מ-4 ג'יגה זכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים