פורסם 2013 ביוני 2512 שנים בס"דשלום וברכה,מצאתי איזה תרגיל ברשת ואני אשמח לדעת איך פותרים אותו.א) חברה מתכוונת למכור מוצר במחיר של 150 ש"ח. להערכתה השקעה של X אלפי ש"ח בפיתוח ו־Y אלפי ש"ח בפרסום תניב מכירות 320Y + 160X יחידות. ..............................................Y+2 .... X+4עלות הייצור של יחידה בודדת הינה 50 ש"ח.אם לסמנכ"ל החברה הוקצו 8000 ש"ח לחלוקה בין פיתוחלפרסום; כיצד עליו לחלק את הכסף על מנת להבטיח רווח מכסימלי (הנך רשאי להניחשיש בדעתו להוציא את כל הסכום)?ב) אם לסמנכ"ל הוקצו 8100 ש"ח במקום 8000 , חשב באופן מדוייק מה יהיו רווחיהחברה תחת חלוקת משאבים אופטימלית והשווה את תוצאתך לקירוב באמצעות כופלילגרנז'.ג) אם לחברה תקציב בלתי מוגבל, כמה עליה להוציא על פרסום וכמה על פיתוח עלמנת להבטיח רווח מכסימלי?בתודה דודי, נערך 2013 ביוני 2512 שנים על-ידי dd7
פורסם 2013 ביוני 2612 שנים תעשייה וניהול הא?... כנראה שיש לי בעיות בהבנת הנקרא, אפשר לשאול מה הכוונה ב..............................................Y+2 .... X+4? לפי מה שהבנתי מהקריאה, על כל שקל שאתה משקיע בפיתוח אתה מקבל 160ש"ח חזרה ועל כל שקל בפרסום 320ש"ח. אני מניח שהבנתי מוטעת, אחרת זה היה די פשוט (חחח, ויש כמה חברות בשוק שבאמת משתמשות באסטרטגיה הזו).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.