עבור לתוכן

מאווררי 250 מ"מ- שווים משהו?

Featured Replies

פורסם

פשוט שוכב פה איזה מאוורר אחד כזה, וחשבתי אולי... "לשלב" אותו במארז תוך הפעלת לחץ פיזי מתון :silly:

אני לא אעשה זאת אם הוא סתם ישב שם ליופי, כמובן. יש סיבה להשתמש בדבר כזה בכלל? הוא דוחף אוויר כראוי?

פורסם

תלוי איזה מאוורר/דגם זה בדיוק אבל בגדול ובדומה למאווררי 120מ"מ או 140מ"מ ככל שהמאוורר גדול יותר ("על יבש" כן) הוא דוחף יותר אוויר בפחות רעש.

פורסם
  • מחבר

למאוורר קוראים DFS25L... לא שגוגל מכיר אותו, אך ממילא מדובר במוצר גנרי, נראה כמו כל מאוורר 250 מ"מ שקוף, צורך 3.6 וואט במתח של 12 וולט, שאמור להספיק גם ל-4 הלדים המצחיקים שמורכבים עליו.

השאלה שלי האם הרכבת הדבר הזה על המארז תתן משהו? יש לציין שהמארז מאוורר באופן די גרוע.

פורסם

תלוי איפה תשים אותו. תעלה אולי תמונה של המארז.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שעל הדלת... כך שיכניס אוויר פנימה ויקרר את הכרטיס, דבר שהוא מתקשה לעשות.

בקשר לתמונה, אולי אעלה אח"כ.

פורסם
חשבתי שעל הדלת... כך שיכניס אוויר פנימה ויקרר את הכרטיס, דבר שהוא מתקשה לעשות.

בקשר לתמונה, אולי אעלה אח"כ.

'הוא' זה הקירור של הכרטיס? אז כן, שווה להכניס אוויר טרי וקר לכיוון הכרטיס

כמו שאמרו כבר ככל שהמאוורר גדול יותר הוא יעיל ושקט יותר, לפחות על הנייר. כל שנותר לך לעשות זה להפעיל אותו ולראות כמה הוא שקט באמת

פורסם

על הדלת זה רעיון טוב. בדר"כ שמים את המאוורר הענק בדלת.

פורסם
  • מחבר

אמממ... אני דיברתי על המארז. אבל זה נכון גם לכרטיס הפרמיטיבי שלי, שיש לו קירור פאסיבי ענקי, והוא יהיה שם עד שאשדרג את הספק המעאפן למשהו שיוכל להחזיק את הכרטיס הפרמיטיבי היותר מתקדם שיש לי פה. המצב עגום כמו שאתם רואים, אבל ככה אני מרשה לעצמי להשתעשע עם החומרה, כי תכלס, רובה לא שווה ממש כלום. :P

אבל כן, יש לי כמה מאווררים שאני צריך להתקין על המארז בכדי לשפר זרימת אוויר (בינתיים הדלת פתוחה ככה שאני יכול לעשות פו אם משהו מתחמם יותר מדי ;) ), אבל המטרה שלי עם המאוורר הגדול היא לצורך הניסוי, יכולות הקירור הן בגדר ערך מוסף. כמובן שמדובר בהתנסות חסרת תועלת לו היה המאוורר חסר יכולת של ממש, אך כיוון שכן יתכן ומדובר בהתנסות שימושית. וגם אם לא, נהנה מזה קצת.

פורסם

ניסוי יענה על השאלה הכי טוב.

יש לך מספיק פתחי אוורור בדלת?

פורסם
  • מחבר

הדלת לא נועדה למאוורר כזה גדול... זה כל הכיף :cool2:

אבל לשאלתך, יש פתח לקירור המעבד (עם הקונוס האידיוטי הזה שאמור לשפר את שאיבת האוויר או משהו) ועוד פתח קטן ולא מאוכלס (120 מ"מ מקסימום לדעתי).

פורסם

השאלה שלי היא (תחזיקו חזק) - למה?

המחשב שלך מתחמם?

יש לך בעיית איוורור?

יש לך איזה שהיא בעיה עם האוורור הנוכחי שמצדיקה את הצעד?

פורסם
  • מחבר

א. האיוורור אכן כושל למדי, אך לא הייתי מתאמץ כל-כך סתם, כשאפשר למצוא פתרונות פשוטים יותר.

ב. לכיף :) זה נראה לי פרוייקט נחמד, אבל אני לא צריך מאוורר ענקי אם הוא לא באמת יעשה משהו, זה אפילו לא יהיה מהנה אם הוא סתם ירעיש. וכיוון שמאווררים כאלה לא ממש נפוצים (לא שאני ראיתי על כל פנים), רציתי לקבל חוות דעת קטנה, זה הכל.

פורסם
  • מחבר

לסיכום חבר'ה, האם מאוורר 250 מ"מ סטנדרטי באמת דוחף אוויר יפה, או שבעיקרון הוא סתם דאווין ליופי?

פורסם

דוחף אוויר כן, אם לאוויר יש גם איך לצאת זה יכול להוריד את הטמפ' במארז. אבל בתור התחלה תבדוק למה בכלל הוא כזה חם

אין כניסת אוויר קדמית או צדדית ? (מארז גנרי שכל הצד הקדמי שלו סגור על ידיי הפלסטיק ואין לאוויר איך להיכנס) - אם כן אז כאן תרכז את מאמצי המודינג ולא במאוורר של הדלת

אין מה שישאב את האוויר החוצה בקיר האחורי ? תוסיף מאווררים אם יש מקומות פנויים. אם זה מארז גנרי אם כמה חורים פאתטיים תחתוך את כל זה החוצה ותשים רשת נורמלית

הקירור של הכרטיס מסך מלמטה ? ויש מתחתיו 4 סלוטים פנוים במארז ? אם כן - תפתח את הברזלים שלהם ותשים על גבי הסלוטים האלה מאוורר 80ממ מוציא

הקונוס לא מתאים למיקום של המאוורר של המעבד ? (הקונוס הזה עושה עבודה בסדר בתנאי שהוא מתאים בדיוק ושיש מאוורר אחורי שמוציא באיזור)

המוורר 250 יכניס הרבה אוויר אבל מה שכן הוא שקט כי האוויר זורם לאט, ולכן גם לא יהיה מרוכז לקירור של הכרטיס מסך. אם זה מה שרצית תצתרך (במקום או בנוסף) מאוורר "מקומי" יותר או לסדר שרוול ריכוז אוויר כלשהוא שיכוון את האוויר

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, אני רק רוצה לדעת אם הוא דוחף אוויר :P

בכל מקרה שאר הטיפים גם הם טובים, ואני חושב שכבר קראתי אותם כשכתבת אותם באחת המגילות שסער פתח.

אבל כמו שאמרתי, המאוורר זה לכיף, הורדת טמפרטורות זה לא המטרה אבל זה בונוס מכובד. העניין הוא שאם המאוורר בסופו של דבר סתם מרעיש, אז זה באמת מאמץ מטומטם לשלב אותו. אבל אם הוא גם מכניס אוויר... אז זה כבר מצדיק את ההשקעה.

אבל אין צורך לדאוג, יש לי מאווררים קונבנציונליים לטפל במארז :)

תודה לכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים