עבור לתוכן

להוסיף עוד HD5850 או קניית אחד חדש?

Featured Replies

פורסם

בגלל המחירים הנמוכים של הכרטיס ביד2 נראה לי שזה הדבר הכי משתלם במקום לקנות כרטיס אחר . איזה כרטיס משתווה לHD5850 X2 ? המחשב שלי

SeaSonic 620W S12II

CoolerMaster CM690

Gigabyte X58A-UD3R

core i7 950 @ 3.8ghz

sapphire hd5850 1gb

kingstone 12gb ddr3 1333mhz

פורסם

הם עוקפים במקצת את ה 6970 כך שזה יכול להיות תמורה טובה למחיר שתוציא , כרטיס יחיד חזק תמיד עדיף בגלל צריכת החשמל יציבות הדרייברים החום ...

אם אתה בתקציב לחוץ ולא מכוון למשחקים טובעניים על הגדרות מקסימליות אז לדעתי זו אופציה טובה.

פורסם

מספר התייחסויות לעניין זה:

א. crossfire עם כרטיסי AMD אינו עובד כשורה עד היום למרות וותיקות הטכולוגיה בשנים רבות.

עלו על בעיה זו לפני כמחצית השנה אתרים כדוגמתם של pcper. קרא על הנושא ולמד אותו. כרטיס אחד ממותג AMD עובד

טוב יותר מאשר שניים. לא כך הוא הדין לגבי נוידיאה וה- SLI שלה, שעובד היטב.

ב. AMD מתכננת לתת מענה לבעיית ה- crossfire שלה בדרייבר שישוחרר רק בעוד חודש לערך, כך שיש תקווה להמשך.

ג. גם כאשר יהיה מענה, שני כרטיסים HD5850 עדיין יחזיקו זכרון של רק 1GB, כך שמה שיגביל אותך אולי לא יהיה

הכח החישובי, אלא כמות הזכרון הקטנה מדי - זו שלא מאפשרת רמת גראפית גבוהה באפליקציות מודרניות.

לאור המוסבר לעיל אציע, מכור את כרטיסך בשוק המשומשים, תקבל עליו להערכתי סביבות 350-450 ש"ח,

והתקדם לכרטיס חזק כדגומתם של hd7950/7970 או GTX670/680, אותם ניתן לרכוש כיום בין 1000-1300 ש"ח.

פורסם

אתה יכול להביא לי דוגמה ל 7970 או GTX 680 שמוכרים ב 1300 שח?

פורסם

ביד2 קניתי לפני כמה ימים 7970 ב1200. ולפני כן קניתי אחד ב1250.

פורסם

ok.

מצב מעניין. כרטיסי high end נמכרים בשוק היד השניה במחיר סביר ביותר. כרטיסי mid end , מסיבה כלשהי, נמכרים במחיר שנושק למחירם כחדשים, ואף יותר מזה (ואז כמובן ממש לא שווה לקנות).

פורסם

we...need...more...POWER!!!

Bitcoins bitcoins bitcoins YEAH!!!

נו מישה, מתי כרטיס שישי?

אוואטר: מחירי כרטיסי שוק הביניים ביד שניה נעשו בהחלט מוזרים טיפה לאחרונה, עד לא מזמן מכרו פה 660GTX ב-600 שקלים וכו', מחירים סבירים ביותר. חכה כשתגיע סדרת 7XX במלואה, כולל שוק ביניים :)

פורסם

אני כל הזמן מחכה, ואז שאני נכנס למדור היד-שניה, אני רואה 5850 ב 500 שקל ו Core 2 Duo E8400 ב 350. :s0927:

פורסם
  • מחבר

בסוף אני קונה עוד HD5850 ב300 נראה לי מיותר להוציא 1300 ולקבל אותם ביצועים -/+ ! אני אחכה לדור החדש

פורסם

תתחדש!

אבל תקח בחשבון שעד שישפרו את הדרייבר הקרוספיירX ישאר מאוד בעייתי, ובכלל לך תדע אם הוא יגיע לדור ה-5XXX...

פורסם

עורך pcper כתב ממש היום או אתמול, שהוא קיבל דווח מאנשי AMD, שהתיקון בדרייבר יהיה תקף רק לסדרה 7000.

ואם אכן כך זו חדשה מאד רעה עבורינו ועבור AMD - היא תרחיק לקוחות ממנה בעתיד.

ולשואל אתה טועה, כי שני כרטיסי 5850 (גם אם יעבדו בסדר), יחזיקו רק 1GB זכרון כך שכל הכח החישובי שתקבל יהיה שווה לכלום,

לא תוכל לשים הגדרות גראפיות גבוהות במשחקים ממילא בשל מגבלה זו.

נוסף על כך החישובים הכספיים שעשית גם הם שגויים, שכן הפער הוא לרכוש כרטיס חדש ב- 1000 ש"ח כמו

למשל HD7950, אבל שכחת לתחשב את סכום הכסף שתקבל ממכירת הכרטיס 5850 הקיים שיש לך.

עוד התעלמת מכך שבעתיד עוד שנה שנתיים לא ממש תוכל יותר למכור את שני הכרטיסים 5850 מפאת הפיכתם

לערך גרט, בעוד שכרטיס חדש ומודרני עדיין יהיה לו ערך. כסף שנזרק כיום על סדרה מיושנת כסדרה 5000, יהיה תחנה

אחרונה לכרטיס וממך הוא ילך סביר להניח לפח. יש לתחשב זאת כלכלית ביחס לחלופות אחרות.

פורסם

ושלא נדבר על צריכת החשמל והחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים