עבור לתוכן

המלצה לקירור מים סגור - 450 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי.

אני מחפש המלצה לקירור מים סגור, בתקציב של ~450 ש"ח (יכול גם להוסיף קצת אם זה משמעותי).

הסיבה שאני מעוניין בקירור כזה, היא שהקירור הנוכחי שלי (Freezer 7 Pro) לא מצליח לקרר את המעבד כמו שצריך בזמן מאמץ של כרטיסי המסך שלי.

המפרט שלי:

AMD Phenom x4 955 @ 4.0 GHz

SLI x2 560 GTX + OC

מארז Thermaltake A60

מכיוון שהמארז הוא mid tower, אני לא יכול להכניס אליו קירור אוויר יותר טוב שיהיה גם יותר גדול.

הדגמים שחשבתי עליהם עד עכשיו:

Thermaltake water 2.0 pro - נראה טוב בביקורות, בערך ברמה של Corsair H80, רק יותר זול וקצת יותר שקט.

Antec Kuhler 920 - קצת פחות טוב לפי הביקורות, גם קצת יותר יקר, אבל יש לו אפשרות שליטה על המהירות באמצעות תוכנה. במהירות הכי גבוהה רועש מאוד.

השקט מאוד חשוב לי, אפילו יותר מהביצועים.

אשמח להמלצות.

פורסם

עם המעבד שלך לא הייתי מתפשר על משהו מתחת לH80, הTT יהיה פשרה טובה אבל מבחינת ביצועים הוא נחות יותר ככה שOC ומאמץ לא ממש ילכו ביחד.

ואתה יכול לשקול גם קירור מים לדוגמת הD14 של NOCTUA.

פורסם
  • מחבר

דווקא לפי הביקורות ראיתי שה TT לא פחות טוב מה H80, או שאני טועה? (תמיד יש ייתרון של מעלה עד שלוש כאשר ה H80 על מהירות מאווררים הכי גבוהה, אבל בטח הוא גם יותר רועש במצב זה). במהירות נמוכה הוא פחות טוב.

http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2012/09/26/thermaltake-water-2-0-performer-pro-reviews/2

http://www.legitreviews.com/article/1991/6/

הסיבה שאני נוטה לכיוון ה TT, היא שהמאווררים שלו מתחברים ישירות ללוח עם חיבור 4 פין, מה שאומר שאוכל לשלוט עליהם באמצעות PWM. ל H80 יש כפתור שליטה על הרדיאטור עצמו, אבל לדעתי זה פחות נוח (לפתוח את המחשב כל פעם שאני רוצה לשנות מהירות).

לגבי ה D14 - דווקא שקלתי אותו. הסיבה שאני לא קונה אותו היא, כפי שציינתי, יש לי מארז mid tower. גם אם הקירור הענקי הזה ייכנס, הוא בעצם יהיה בלוק ענקי שיחסום את כל זרימת האוויר באזור.

פורסם

במהירות בינונית ומטה הוא מציג ביצועים נמוכים, בכל מקרה וכמו שאמרת אכן אין 100 אחוז, אם אתה מתחשב ברעש ובביצועים אז אתה יכול ללכת על הTT.

תעדכן אותנו בתוצאות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי, רושם ראשוני (כל התוצאות, לפני ואחרי, הן בטמפרטורת חדר קבועה של ~27 מעלות):

מנוחה : 40 מעלות לעומת 56 בקירור הקודם.

מאמץ עם prime95 : שישים מעלות לעומת 76 בקודם.

משחק metro2033 last light (כרטיסים בערך על 50%, מעבד בערך על 50%) : 57 מעלות לעומת 75 בקודם.

נראה שעכשיו ההשפעה של כרטיסי המסך על טמפרטורת המעבד הרבה יותר קטנה מאשר קודם.

חיברתי את המאווררים שלו לחיבור ה cpu fan בלוח, כך שהביוס מווסת את מהירות המאווררים אוטומתית. שזה מעולה, כי במנוחה הוא חרישי.

נ.ב. אני כלל לא החלפתי את המשחה הטרמית שהגיעה כבר על הבלוק שלו, וגם נדבקו עליה כמה גרגירי במהלך ההתקנה. אני חושב שהחלפתה במשחה טרמית אחרת תביא לתוצאות עוד יותר טובות :)

פורסם

אין צורך להחליף משחה מה שכן אם המשטח/בלוק מלוכלך חובה לנקות אותו שכן הדבר יביא לחוסר מגע באזורים מסוים.

בכל מקרה ולפי הטמפ' שלך זה לא משהו קריטי, אחלה תוצאות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים