עבור לתוכן

קדם מגבר לגיטרה

Featured Replies

פורסם

שלום, אני לקראת קניית גיטרת בס חשמלית ראשונה ומכיוון שאני מאזין מהמחשב עם ציוד איכותי והחלטתי לוותר על מגבר יעודי לבס.

אני מעונין לחבר את הגיטרה לכרטיס קול asus xonar d1, למצב כניסה LINE ולא להשתמש במגבר מיקרופון המובנה. לכן, החלטתי לבנות קדם מגבר פשוט: אין צורך בבורר GAIN או כל אפקט אחר - רק מגבר לרמת LINE כמה שיותר נקי ואיכותי.

נתקלתי במעגל הזה:

http://www.circuitstoday.com/guitar-pre-amplifier-using-ua-741

ויש לי לגביו כמה שאלות:

1. האם ניתן להסיר לגמרי את C4 C5 C6 S1 R6 R7 כדי לבטל את האפקטים של המפסק ואת בקרת ה GAIN ? אם לא אילו שינויים בדיוק צריך לעשות כדי לבטל אותם והשאיר את המעגל פשוט ככל האפשר וללא שום אפקט?

(http://www.siz.co.il/my/jjdahyzfmu14.png)

2.כניסת ה LINE של הכרטיס היא כמובן דו-ערוצית, בכבל שיצא מהמעגל אפשר פשוט לקצר בין הערוצים ולהזין את אותו אות לשני הערוצים?

3. LM7812 יהיה בסדר מבחינת זרם?

מה ההבדל לעומת זה:

http://www.circuitstoday.com/crystal-pickup-pre-amplifier-circuit

?

תודה.

נערך על-ידי creek1

פורסם

אפילו יספיק לך סוללה של 9

נערך על-ידי CyberBot

פורסם

CyberBot, המעגל שצירפת לא ממש יעבוד. אין שם שום דבר שיקבע את נקודת העבודה של ההדק הלא מהפך של מגבר השרת. המחלק מתח לחצי מהספק צריך להיות בכניסה הלא מהפכת, והמחלק מתח של R1/R2 צריך להיות מחובר לנקודה עם אותו המתח, או לחלופין להסתיים עם קבל בדרך לאדמה (כך שההגבר ב-DC יהיה 1, והמגבר יחזיק את נקודת העבודה בהדק המהפך על הערך הרצוי).

creek, אני חייב לומר שאני לא ממש יודע האם קדם מגבר לגיטרה דורש גם איזשהו תיקון של עקומת התדר (כמו לדוגמא מה שיש בקדם מגבר לפטיפון), אך במידה ולא אתה בהחלט יכול להעיף את כל הרכיבים ששאלת לגביהם. מעבר לזה שאם אתה לא צריך את הווליום אתה יכול גם להעיף את גם את R1/C1. בנוסף, במידה ותשתמש בקבל פולארי אז תוודא שהקוטביות של C3 היא כזו שה-(+) שלו מחובר להדק של המגבר שרת (כי יהיה שם מתח DC של 6V).

בנוגע לשאלה השנייה, כן, אין בעיה לקצר אותם.

בנוגע לשלישית, 7812 יחזיק בסדר גמור, לא צריכה להיות שום בעיה. כמובן שאם הכניסה אליו תהייה מתח מאוד גבוה אולי תצטרך להוסיף גוף קירור.

אתה גם ממש לא חייב להשתמש דווקא במגבר הזה, אני בטוח ששיטוט ברשת יביא לך הרבה תוצאות לגבי מגברי שרת שאמורים להישמע טוב יותר בשימוש הזה.

פורסם

ברור שהמחלק מתח עובד על אותו VCC

פורסם

ברור, אבל אין שום דבר שיקבע את נקודת העבודה בהדק הלא מהפך. מחלק המתח הזה צריך להיות מחובר להדק הלא מהפך, את ההדק המהפך אפשר לחבר עם מחלק מתח או על ידי הוספת קבל לאדמה בטור לנגד R1.

תחשוב על זה, הרי חובה ששני ההדקים בכניסה יהיו באותו המתח (אחרת המוצא יהיה ברוויה באחד הספקים, או במגברי שרת מסוימים פשוט יפתחו הדיודות הגנה שמיועדות למנוע פריצה של ה-BE-junction בטרנ' בכניסה במידה ומדובר על מגבר מהיר מבוסס BJT), אתה קובע בעזרת מחלק המתח בסכימה שלך את המתח בהדק המהפך, אבל מה יקבע את המתח בהדק הלא מהפך? אין שום משוב להדק הזה שיוכל למתח אותו.

אגב, חובה כמובן להוסיף במגבר כזה גם קבל צימוד ביציאה בכדי לא להכניס מתח DC גבוה מדיי לכרטיס הקול.

פורסם
  • מחבר

תודה אנטולי.

לא, אין תיקון לגיטרה.

את הווליום אני אשאיר.

בשרטוט המקורי יש להם טעות?

אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על מגבר אחר.

המעגל הזה תקין לגמרי?

http://www.siz.co.il/my/tiyrnnk22mgd.png

פורסם

אם אין תיקון לגיטרה אז אין שום צורך בכל ה-tone control הזה.

המעגל שצירפת נראה לי תקין, אבל אולי כדאי לשקול להעביר את הווליום לשלב מאוחר יותר (לאחר ההגברה למשל). הסיבה שאני אומר זאת היא כי עד כמה שידוע לי התנגדות המוצא של גיטרה היי דיי גבוהה ולכן כדאי שהעומס יהיה עם התנגדות גבוהה כמה שאפשר, זה אומר שעדיף להכניס ישירות למגבר שרת ואת הווליום לשים אחריו (אפשר אפילו לשים נגד משתנה ברשת המשוב שיקבע את ההגבר). במקרה כזה הנגדים בכניסה למגבר שרת (המחלק מתח) הם אלה שיהיו הגורם המגביל, אבל זה עדיף מאשר שהם יהיו שם במקביל לחוגת הווליום (מה שאפקטיבית מוריד את התנגדות הכניסה פי 2 במקרה קיצון שהווליום על מקסימום).

אתה יכול גם להפריד את הנגד העליון במחלק המתח ל-2 נגדים (לדוגמא אחד של 330K ואחר של 100K או 150K, הערך המדויק לא קריטי במיוחד - כאשר ה-330K הוא זה שקרוב יותר לכניסה למגבר). בין שני הנגדים האלה תוסיף קבל אלקטרוליטי לאדמה, זה ייתן לך LPF שאומנם יוריד בקצת את התנגדות הכניסה, אבל הוא גם יסנן את המתח שמגיע לכניסה מהספק דרך מחלק המתח. בצורה הזו אם יש הפרעות כלשהן במתח הספק (לא משנה מאיזו סיבה), ההשפעה שלהם בכניסה תהייה נמוכה יותר ותקבל פחות רעש במוצא.

נערך על-ידי anatoli

פורסם
  • מחבר

זה עניין של העדפה אישית ונתינת אופי לסאונד, אין סטנדרט שצריך להתכוון מולו.

תודה על העצות.

פורסם

בדיוק מה שאני הסברתי, ושונה לגמרי ממה שצירפת בסכימה הקודמת שלך :)

פורסם

חחח

כן עזוב מסתבר TI לא ממש מסבירים את כל התהליך בPDF שלהם

יהיה יותר קל לעבוד עם שני מתחים +/- מאשר עם אחד ולעשות את כל הבלגן הזה

נערך על-ידי CyberBot

פורסם

כשאתה חושב על איך אתה משיג את המתחים האילו, אז זה נהייה הרבה יותר קל לעבוד דווקא בצורה הזו :)

אלא אם אתה יוצא את המתחים על ידי מעגל נוסף שייראה בערך אותו הדבר (ואז מה חסכת?! רק צריך עוד מגבר), אתה תצטרך שנאי יותר יקר, ספק כפול, או לכל הפחות ממיר ממותג כלשהו שייצור לך מתח שלילי מספק בודד. אז כשמסתכלים על מערכת כזו בסיסית, זו דווקא הדרך הקלה והזולה יותר לעשות את זה :)

פורסם
  • מחבר

קבל הצימוד במעגל הוא 0.22UF , קראתי שהוא אמור להיות קבל גדול בדרך כלל ובמעגל מקביל (בהודעה הראשונה שלי) הוא גדול יותר 10UF .

זה בסדר או שכדאי להחליף לקבל גדול יותר? לא ממש משנה?

פורסם

אתה מדבר על הקבל במוצא?

הכל שאלה של לאיפה זה מתחבר. לחיבור ישירות לאוזניות זה בהחלט קטן מדיי. אבל אם אתה מחבר את זה לכרטיס קול עם עכבה כניסה בסדר גודל של 50Kohm אתה תקבל תדר ברך ב-15Hz בערך שזה סביר לגמרי. אם אתה רוצה לאפשר לחבר לדברים עם התנגדות כניסה נמוכה יותר מבלי לאבד באס אז בהחלט אפשר להגדיל את הקבל הזה. לאוזניות עם עכבה של בערך 16ohm (זה בדר"כ האוזניות הניידות הקטנות, או האוזניות היותר זולות) בשביל לקבל תדר ברך בערך באותו התדר צריך לשים קבל של כ-660uF (אבל אפשר לשים בקלות גם 470uF שזה הערך הכי זמין שהוא יחסית קרוב למספר הזה, ועדיין כנראה שלא תרגיש מחסור בבאס).

פורסם
  • מחבר

כן במוצא.

הולך להתחבר לכרטיס בלבד.

אם כך, יש לי כמה קבלים משימוש קודם- 4.7UF גם יהיה בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים