עבור לתוכן

לדים שמרצדים לפי מוזיקה (יהיו בתוך מארז עם חלון)

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אחרי ששידרגתי קצת את המחשב הישן שהיה לי, הכנתי במארז חלון וחיברתי מאווררים נוספים בתקרה ועוד כמה שטויות...

עכשיו נזכרתי שלפני כמה שנים טובות הכנתי מין מעגל לדים קטן עם טרנזיסטור TIP31 שמחובר לז'אק 3.5 MM סטנדרטי של האודיו, והלדים היו מרצדים לפי המוזיקה...

אני רוצה להכניס כזה דבר לתוך המארז המחודש...בקיצור חיפשתי כמה רכיבים בבית ומצאתי כמה TIP31 וכמה לדים...

חיפשתי באינטרנט ומצאתי מעגל פשוט מאוד שמראה איך בידיוק לחבר את כל העסק..

http://static.flickr.com/35/70733363_7bc5873491_o.jpg

אני משתמש בספק כוח שמוציא 12V (אין לו אדמה,מאוד דומה לספק כוח של מחשב נייד),ובלדים של 3 וולט (ניסיתי גם להשתמש בסטריפ לדים של 12 V, שהחלפתי במקום כל ה4 לדים בטור שבתרשים)

אחרי כמה ניסיונות הלחמה רק המצב בו הלדים דולקים תמיד עבד,אבל המצב של הריצוד לא עבד והלדים לא נדלקו.

ניסיתי מעגל פשוט יותר בלי ה"סיבוך" של המתג עם 3 האופציות:

http://hacknmod.com/wp-content/uploads/2010/02/Building-the-circuit1.jpg

גם אם התרשים הזה לא הצלחתי לגרום למעגל לעבוד...

התחלתי לחשוב שיש לי בעיה בחיבור בין הכבר אודיו לבין TIP31...

חשפתי כמה כבלים של האודיו ובכל אחד היו 4 חוטים ...2 לכל אוזניה - אחד אדמה ואחד פלוס או מינוס.

נגיד בכבל אחד מצאתי כבל אדום וזהב, ובשני ירוק וזהב, אז האדום והירוק זה הפלוס והמינוס והזהב הוא האדמה, וככה חיברתי אותם לפי התרשים...

מה שהיה לי טיפה מוזר בכבלים האלה זה שלא היה להם בידוד ובתוך הבידוד החיצוני של כל כבל של אוזניה הם נוגעים אחד בשני. הכבל עצמו היה צבוע בצבעים שונים, ובתוך כל כבל היו סיבי נילון מאוד דקים...הנחתי שהצבע הזה זה מה שמבודד את החוט ומונע ממנו לקצר את המערכת שהוא נוגע בכבל שלידו.

אז שייפתי קצת את החוטים בניסיון להוריד את הצבע ...אבל זה לא ממש הצליח לי..

מישהו יכול להעלות רעיון למה המעגל שלי לא עובד ?

תודה רבה חברים !

פורסם

היי

זה לא רכיב שהייתי הולך עליו, אבל הדבר שהייתי עושה:

1. לתת מתח בכניסה מספק כוח ולראות מאיזה מתח זה פועל

2. לראות בסילוסקוף מה מתח באוזניה כאשר מחובר למעגל

- אולי צריך ליישר את המתח או אולי הזרם לא מספיק (לא זוכר אבל יש מצב צריך נגד בין B לחיבור של האוזניה).

אני הייתי:

מיישר בעזרת נגד קבל אחרי זה שם 741 כמגבר משוואה. ואז מנסה את הרכיב 31 אבל אתה חייב לעשות 1 ו2 ואז לראות מה ההבדל

- מתח משוואה של 741 הייתי עושה בעזרת פוטנציאומטר וככה הייתי קובע אם ידלוק יותר או פחות.

נערך על-ידי battlemas

פורסם

אחי תראה את הסרטון הזה יש כאן סרטוט וקצת הסבר

פורסם

ממש מגניב לא מאמין שזה עובד :)

פורסם
  • מחבר

לא מחדש לי כלום.....זה אותה סכמה כמו שאני השתמשתי בה...רק שהוא משתמש ב2 ערוצים של הכבל...

אני הצלחתי להפעיל כזאת מערכת בעבר עם אותם רכיבים (אותו TIP31 בידיוק)....אבל אני לא מצליח להבין למה עכשיו אחרי 4 ניסיונות של הלחמות ובדיקות על כבלי אודיו שונים, הכל עדיין לא מצליח...

אני מבין את עקרון הפעולה של המערכת עם הטרנזיסטור, אבל עדיין לא מצליח לגרום למערכת לעבוד...אני לא גאון בחשמל, יש לי קצת מעבר לידע בסיסי...אני בטוח שיש פה חברה מנוסים הרבה יותר ממני עם יותר ידע שיכולים לתרום ולעזור לי...

בבקשה תעזרו לי לגרום למעגל הזה לעבוד :undecided:

פורסם

בשביל להוריד את הבידוד מהחוטים אני משתמש במצית,לחמם ולראות את הבידוד מתקלף עד לנקודה הרצויה,תיזהר שלא תשרוף את עצמך כי זה מהר מאוד נשרף. דבר שני אולי הרכיב TIP31 נשרף או לא תקין אני לא יודע איך לבדוק את זה אבל זו גם אפשרות.

פורסם

אחי אתה יכול לחבר ליציאות audio אחרות (ולהגביר לאט לאט עם ווליום מלא), גם לחבר מתח של 5V במקום Audio לראות אם דולק (5V כי זה קל להשיג).

פורסם
אחי אתה יכול לחבר ליציאות audio אחרות (ולהגביר לאט לאט עם ווליום מלא), גם לחבר מתח של 5V במקום Audio לראות אם דולק (5V כי זה קל להשיג).

בסרטוט אין הגבלת זרם מהבסיס לאמיטר של הטרנזיסטור (בכניסת האודיו), לחבר לשם 5 וולט יהיה די שקול ללקצר את מקור המתח של ה5v שלך, לא כדאי בכלל. אם כבר אפשר לחבר דרך נגד של כמה מאות אום.

פורסם

אם אפשר שאלה שקשורה לנושא, אני גם בניתי עכשיו את השרטוט עם המפסק, השתמשתי ב TIP31 ,

ושמתי נגד של 100 אום בין הטרנזיסטור לאודיו, זה עובד אבל הלדים במצב מוסיקה עובדים יחסית חלש לעומת מצב "דולק קבוע"...

אולי צריך נגד יותר נמוך?

ואולי מישהו יכול להסביר לי איך מוסיפים פונציומטר לשליטה על הרגישות?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
בסרטוט אין הגבלת זרם מהבסיס לאמיטר של הטרנזיסטור (בכניסת האודיו), לחבר לשם 5 וולט יהיה די שקול ללקצר את מקור המתח של ה5v שלך, לא כדאי בכלל. אם כבר אפשר לחבר דרך נגד של כמה מאות אום.

כן טעיתי פה, בכל מיקרה מוזר כל הענין כי מערכות שונות נותנות מתח שונה ביציאה לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים