עבור לתוכן

איזו משחה מומלצת לIVY ?

Featured Replies

פורסם

היי

חשבתי להחליף את המשחה בין המעבד לHEAT SPREADER שלו וכמובן שאותה משחה תשמש גם לגוף קירור עצמו ...

יש איזו משחה מומלצת במיוחד למטרה הזאת ? או משחה מסויימת להמנע שלא מומלץ שהיא תגע במעבד עצמו (השבב) ?

בבקשה בלי דיונים אם יש טעם או לא , אם אני אחליט לעשות את זה , אני אעשה :)

אגב אם מישהו ניסה, עם איזו סכין השתמשתם ? אני אמצא בסופר פארם סכין גילוח כמו של פעם דקה במיוחד או שאני אצטרך גם את זה להזמין ?

• תגובות 47
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

MX2 לדעתי המשחה עם המחיר והביצועים הכי טובים (יש אולי יותר טובים, אבל קשה להתחברות במחיר שלה).

חוץ מזה, למעקב, לראות אם המעבד שלך ישרוד את זה...

פורסם

אני גם הולך לעשות את, עדיין לא הזמנתי את המשחה..

סכין כמו של פעם תהיה לך דקה ושבירה מדי, בסרטון שראיתי צריך לדחוף את הסכין בפינות ולהפעיל עליה לחץ שסכין כמו של פעם לא תעמוד בו, מה גם שסכין גילוח כמו של פעם חד משני הכיוונים ולכן אתה תיחתך..

הזמנתי כרגע את המשחה בהמלצת ymac זו המשחה שהכי מתאימה לעניין:

http://coollaboratory.com/shop/product_info.php/products_id/3

יצא לא זול בכלל 13 יורו..

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

איך אתה מתכנן לפרק אותו ? עם סכין יפנית אני בטוח ב100% שזה ישרוט בטירוף את הלוח למרות שאין שם כלום אז זאת לא אמורה להיות בעיה.

ראיתי שיטה נחמדה בסרטון , לתפוס את המעבד מהמתכת עם מלחציים ולתת מכה קלה עם פטיש לעץ שיתן מכה לPCB . זה היה נראה כאילו שזה ירד ממש בקלות ובצורה ממש בטיחותית ...

השיטה הכי טובה בתכלס : http://www.youtube.com/watch?v=lMzzUuvKWPM

אגב ראיתי שזה יוצא 65 שקל בערך עם המשלוח המשחה ההיא, ושזה מה שכולם ממליצים

אבל המעבדים האלה נורא לא לינארים בקטע של חום (ומתח) לתדר , ז"א 4.5 על 1.25 ו4.7 על 1.35 , אז אני די חושש ש65 שקל ומה שאני אקבל זה להתקדם מ4.5 ל4.7 במקרה הכי טוב , בתדרים כאלה 0.2GHZ זה כבר קצת מאוד באחוזים ונראה לי לא שווה :\

אין

נערך על-ידי 11GnR

פורסם
פורסם

ל-11GnR

אני לא הייתי עושה כמו שהסרטון מראה, זה דיבילי עם סיכוי גבוה במיוחד לשבור את המעבד.

לפותח הטרד, הסרטון של idanmal נראה הרבה יותר מעשי - רק שהייתי שם סרט נייר לבן (masking tape) מהצד של המגעים ולאחר הפעולה הייתי מנקה עם אלכוהול ולא עם נייר טואלט או אמצעים אחרים שישאירו שריטות.

פורסם

רשמתי לו בפרטי מיד לאחר הסרטון שהדרך של הבחור בסרטון מסוכנת ואסביר:

כדי לתפוס בחוזקה את המתכת שמפזרת את החום, צריך לסגור אותה חזק במלחציים כיוון ששטח האחיזה קטן עקב הלוח עם המגעים, מה שמצריך סגירה עוצמתית של המלחציים כדי לדפוק כמו שהבחור דפק ושהמעבד לא יעוף, סגירה כזו חזקה עלולה לגרום לעיקום המתכת שמפזרת את החום.

לאחר שירכיב את קירור המעבד ישנו מצב שהוא לא ישב על כל השטח כיוון שמסגירת המלחציים המתכת התעקמה.

מה גם שהמעבד עף לו לקיבינימט ויכל להנזק.

לכן הצעתי וגם אני אעשה כך, לעבוד לפי הסרטון שהבאתי, דגש על סבלנות..

פורסם

ההבדלים בין משחות הפרימיום השונות זניחים, אין טעם לקנות משחה ב 60 שקל.

פורסם

האמת שלא היה אכפת לי הפרש של 1-2 מעלות לכאן או לכאן..שאלתי מה הכי טוב, המליצו והזמנתי..

פורסם

גם היתרון של משחות מתכת כאלה זה שהן יכולות לשמש כמו דבק (לא מאוד חזק) בין ה-IHS שהוסר למעבד.

השיטה עם הפטיש נשמעת ממש מסוכנת, ראיתי הרבה אנשים שעשו את זה. אחד עשה כל כך הרבה רעש בנסיונות שלו, עד שחברה שלו (שדיברה בטלפון) התעצבנה, לקחה את הפטיס והצליחה להפריד את המעבד מה-IHS. :lol:

אני פעם הפלתי את המעבד שלי :cwm24:

ואז הייתי :character0009: שיעבוד..

פורסם
  • מחבר
ההבדלים בין משחות הפרימיום השונות זניחים, אין טעם לקנות משחה ב 60 שקל.

וואלה לא , ההולכת חום של המשחה שעידן אמר היא משהו כמו פי 10 ממשחות רגילות כמו AC5 . מדיווחים ברשת משחות רגילות בכלל לא שיפרו את המצב דווקא .

אגב עידן , אתה תשתמש במשחה ההיא גם בין המעבד לגוף קירור ? או שם תשים זולה ?

והצלחת למצוא לכמה פעמים היא מספיקה ? ניסיתי לחפש ולא הבנתי. המשלוח עולה כמו המשחה אז אולי כבר עדיף להזמין 2 לפעם הבאה , אם צריך להחליף אותה מדי פעם ..

פורסם

לא יודע מי אמר אולי YMAC שהיא מספיקה לפעמיים, אז נראה לי שאשתמש בה כבר לשנייהם.

מקסימום אשים רק על פנים המעבד ובחוץ אשים זולה יותר.

פורסם
  • מחבר

ראיתי איזה דיון שמישהו אמר שזה התקשה לו לגמרי על המעבד ועוד האולטרה לא הפרו , והוא היה צריך לשייף אותו ... :undecided:

לא רוצה לחשוב מה קורה אם זה יקרה על השבב עצמו .

מישהו יודע אם הליקוויד אולטרה זו משחה שצריך לרענן מדי פעם ? ואם נניח אני אסיר את הקירור יום אחד והשבב והגוף שלו יפרדו , חייב להחליף אותה ?

פורסם

אם היא התקשתה אפילו בטיפה אז תהיה חייב להחליף.

פורסם

המשחה הזאת מגיעה עם מגבון מיוחד שממיס אותה.

באתר יש מדריך וידאו כיצד לשים וכיצד להסיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים