עבור לתוכן

OC ל-3770k, חוסר יציבות טמפרטורה ומתח גבוהים.

Featured Replies

פורסם

שלום, בשבוע האחרון ניסיתי לעשות OC למעבד, כיוונתי ל- 4.3 Ghz.

התחלתי עם שינוי של המכפלה ל-43, ביטול Turbo, מתח vCore של 1.2 ולאט עליתי ל- 1.23 (אחרי בדיקות יציבות). בדקתי כמה שעות עם OCCT, כמה הרצות של IBT והכל היה בסדר, הבעיה היא שתמיד ב-PRIME אני מקבל שגיאה אחרי 3-5 שעות של הרצה, ואני לא רוצה להעלות את המתח מכיוון שהטמפרטורות כבר מגיעות ל-90c.

קראתי קצת באינטרנט (ביקורות שונות ופורומים) לפני שניגשתי לפתוח את הדיון פה, על הלוח אם שלי, על הקירור, על המעבד, על הכל בערך, ולא היתה ביקורת אחת שמתקרבת לרמה הירודה של יכולת ה-OC הזאת, לא במתח ולא בטמפרטורות.

הטמפרטורות האלה גבוהות, בדרך כלל אופייניות ל-OC של 4.5 ומתחים 1.25-1.3 במערכות דומות לשלי, וגם המתח שנדרש גבוה, בדרך כלל 4.3 דורש מתח בסביבות 1.2 ואפילו פחות, וממש לא עובר את ה-80c.

ההגדרות היחידות ששיניתי בביוס הן כמו שכתבתי:

1. שינוי מכפלה ל-43.
  2. ביטול Turbo.
  3. שינוי vCore ל-1.23.

הלוח אם הוא Gigabyte Z777MX-D3H, וקירור למעבד Scythe Grand Kama Cross Rev B. (למי שלא מכיר, קיבל אחלה ביקורת: http://www.guru3d.com/articles_pages/cpu_cooler_roundup_2013_q1_review,10.html ).

מרוב ייאוש החלפתי משחה תרמית, לא עזר. בנוסף המארז שלי קריר, למשל הכרטיס מסך GTX 670 תחת OC די רציני לא עובר לעולם את ה-75c.

באמת שכבר אין לי מושג מה לא בסדר, אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי, תודה רבה!

פורסם

עם הקירור אין בעיה, הבעיה היא טמפ' הסביבה שאם אתה בלי מזגן מגיעה ל30 פלוס מעלות ברוך הבא לישראל :-)

איזה מבחן אתה עושה בדיוק בפריים? כמו כן למרות השגיאות ניסת להשתמש במחשב כרגיל ולראות אם יש קריסות?

פורסם
  • מחבר

בפריים אני משתמש ב-blend וב-small fft, בשניהם זה עושה שגיאה לאחר כמה שעות.

במחשב השתמשתי לפני ה-oc ואף פעם לא הייתה קריסה (משחק battlefield3 וזה...).

פורסם

בגדול אם אתה מקבל ERROR בשני המבחנים האלה אז המעבד לא מחזיק את הOC.

BLEND מבצע בדיקה על כלל המערכת מעבד זיכרון וכו והוא לא ממש מאמץ אלה יותר בודק 50% מכלל הרכיבים במערכת,אם SMALL היה לך שגיאות רוב הסיכוים שהמעבד פשוט לא מחזיק את הOC, על כל מקרה תבדוק גם Large FFTs תראה אם אתה מקבל שגיאות (שכן זה נוגע יותר לזיכרון ציפסט וכו).

פשוט תנסה להרים עוד מתח (בלי קשר למה שראית אצל אחרים) ותראה מה קורה.

ועל כל מקרה אם אתה רוצה לבדוק את זה תנסה להשתמש במערכת למרות השגיאות ותראה מה קורה אם יש קריסות וכו.

פורסם

למיטב ידיעתי, פריים95 מנצל AVX INSTRUCTIONS. במקרה שהמתח של המעבד מוגדר על Adaptive (ניצול מתח מינימלי בהתאם לתדר ועלייה מעל מתח ברירת המחדל רק במקרה של עליית התדר למצב הטורבו), AVX יגרום למעבד לצרוך יותר מתח מאשר הוגדר.

במהלך הבדיקה תבדוק את מתח המעבד בתוכנה כמו Intel Extreme Tuning Utility או AIDA64 CPUID כדי לראות האם מתח המעבד עולה מעל הערך שהוגדר.

מצד שני, זה רלוונטי למעבדי Haswell, לא ממש התעסקתי עם הדורות הקודמים אבל שווה בדיקה.

פורסם
  • מחבר

טוב, הבנתי משהו חדש:

הגרסא החדשה של פריים (שאגב מנצלת AVX) מחזיקה את המערכת שלי על 90+ מעלות כשאני על small fft, לעומת זאת ב-Intel Burn Test, שנחשב יותר אינטנסיבי, המעלות נמוכות יותר (גם ב- Very High), זה כאילו ה-small fft זה כמו Intel Burn Test לכל הלילה.

פה חשדתי.

הורדתי גרסא קצת יותר ישנה של פריים (פופולרית יותר, הזאת שעולה ראשונה בגוגל) והמעלות לא עוברות את ה-84 לאחר 12 שעות. וגם הפלא ופלא אחרי 12 שעות של blend לא הראה שום error. אגב בגרסא הזאת אין ניצול של AVX.

עכשיו קצת מתיישבות לי התוצאות.

שיחקתי כמה שעות טובות BF3 עם ה-OC הנוכחי (4.3Ghz at 1.23v), המעלות נעות 70-75, ולא הייתה קריסה.

אין משהו יותר אינטסיבי שאני עושה על המחשב חוץ מלשחק משחקי FPS – BF3, Crysis וכאלה...

אז מה אתם אומרים להשאיר את המצב כמו שהוא או לנסות להעלות מתח ולהיות יציב תחת הגרסא החדשה של פריים?

פורסם

אני הייתי מנסה לעלות מתח רק בשביל הבדיקה לראות מה קורה בפריים החדש אבל אין סיבה לא להישאר בתצורה שלך כרגע :xyxthumbs:

פורסם

אצלי זה בדיוק אותו דבר אני מגיע ל4.3 (אומנם בלי נגיעה במתח) אבל מעל זה כבר הטמפרטורה גבוהה מידיי. זה מה יש...

פורסם

אתה יכול לנסות לתקן את ה heat spreader.

יש הרבה פוסטים שטוענים שהטמפרטורה ירדה ב20 מעלות.

אני לא ממליץ לעשות את זה בכלל.

פורסם

זה לא נראה לי כמו צעד שכדאי לעשות בתקופת האחריות או בכלל כל עוד המחשב מתפקד כשורה ואין צורך אמיתי בביצועים נוספים.

אולי לאחר כמה שנים, בהנחה שהמעבד כבר לא "סוחב" והאלטרנטיבה הנוספת היחידה היא לשדרג...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

90 מעלות זה גבוה ל-OC.

OC יציב לא אמור לעבור 80 בעומס הכי גבוה שיש. לצורך העניין אני עם 2500K על 4.5GHz במתח 1.38 לא עובר 75 לעולם.

באיזו משחה טרמית השתמשת? יכול להיות שפשוט נפלת על צ'יפ לא טוב, גם זה קורה. מה קורה אם אתה משאיר אותו על 4GHz נגיד, הטמפרטורות נורמליות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים