עבור לתוכן

עליית מחירי תשתית אינטרנט - מכתב שנשלח למשרד התקשורת - FYI

Featured Replies

פורסם

להלן מכתב ששלחתי בפברואר 2013 למשרד התקשורת:

א.ג.נ.,

דואופול תשתית האינטרנט (בזק והוט) העלו בחודשים האחרונים את התעריפים שלהם בצורה חדה ביותר.

כאשר התקשרתי לחדש מנוי לתשתית אינטרנט נאמר לי שהתשלום מוכפל (!) וכשאיימתי בהתנתקות הנציגה נחרה בבוז ואמרה שמחירי המתחרים זהים לשלה ושיש רק שתי חברות (ולמעשה הודתה בדואופול אשר יוצר אנומליה של מחירים).

המקרה שלי אינו יחידני, בכל הפורומים המרכזיים ברשת אנשים מתלוננים על המצב. מחירי תשתית האינטרנט עלו בצורה קיצונית וכולם חושדים בתיאום מחירים.

חיבור אינטרנט זה לא מותרות. זה שירות בסיסי וטריוויאלי שאמור להיות נגיש לכולם. לא ייתכן שנשלם על חיבור אינטרנט בסיסי של 20 מגה פי שניים (!!) ממה שמשלמים לדוגמה בקנדה.

אנא טיפולכם והתייחסותכם.

להלן תשובתם מלפני יומיים:

שלום רב,

1. במענה לפנייתך, אבקש להשיבך כי הנושא מוכר למשרדנו.

2. אכן, כיום קיימות שתי חברות המספקות תשתית גישה אל ספקי אינטרנט, (בזק והוט).

3. המשרד הגדיר מספר מטרות במסגרת תוכניות העבודה לשנת 2013 הכוללות בין היתר, את נושא קידום פיתוח תשתיות ושירותים, תוך שמירה ושיפור ההוגנות ורווחת הצרכן.

4. על מנת ליישם מטרות אלו המשרד פועל למימושם של שני מיזמים מרכזיים: מיזם "שוק סיטונאי" ו "FTTH" (רשת סיבים אופטיים עד לבית הלקוח), מיזמים שיתרמו משמעותית הן בהיבט הטכנולוגי והן להגברת התחרות ובסופו של יום יביאו לרווחת הצרכן. יש לזכור שמיזמים כאלו, בעלי חשיבות לאומית, ממש, דורשים את הזמן להתהוות ומימוש.

5. במקביל, שוקל המשרד צעדי אסדרה נוספים, לטיפול בנושא, ולכשתתקבל החלטה ליישומם, נביא את הדבר לידיעת הציבור.

6. אנו מתנצלים על העיכוב במתן התשובה.

7. לשירותך.

בברכה,

אלעד בן נתן

אגף פיקוח ואכיפה

משרד התקשורת

והנה כתבה משלימה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000853438#fromelement=hp_morearticles

אייטם קטן: כשכתבתי את ההודעה הזאת ב hometheater תקפו אותי ואמרו שאני חצוף ומפונק כי אני בוכה על המחירים הגבוהים של תשתית האינטרנט בדואופול הישראלי..

• תגובות 31
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סבבה, אבל מתי כל זה אמור להתחיל? בשם מקום לא כתוב את זה.

לא היה דיבורים לפני כמה חודשים שגם 018 תתחיל לשווק תשתית? מישהו יודע מה קורה עם זה?

פורסם

אני פניתי לרשות להגבלים עסקיים וקיבלתי תשובה לא רצינית לצערי, הם לא מתכוונים לטפל בזה, אלא אם יהיו להם הוכחות לתאום מחירים.

איך אני יכול להוכיח תאום מחירים חוץ מזה שהמחירים מתואמים ועולים דרסטית כל שנה.

הפתרון מול בזק זה פשוט לנתק כולל את קו הטלפון.

פורסם

כל הכבוד vgfreak.

אם עוד יעשו כמוך ויציפו את משרד התקשורת בפניות דומות, אולי זה יעלה לראש סדרי העדיפויות שלהם

פורסם

אתם לא מבינים שהם חברים ? (העובדים בחברות פרטיות ובממשלה)

אחרי ה"שרות" הציבורי שהם עושים . באילו חברות , הם ילכו לעבוד באיזה חברות בדיוק ?

ראה ערך מנכ"לית המשרד לאיכות הסביבה לשעבר , שכיום עובדת באחת החברות המזהמות ביותר שקיימות בישראל .

נערך על-ידי Second Edition

פורסם
אני פניתי לרשות להגבלים עסקיים וקיבלתי תשובה לא רצינית לצערי, הם לא מתכוונים לטפל בזה, אלא אם יהיו להם הוכחות לתאום מחירים.

איך אני יכול להוכיח תאום מחירים חוץ מזה שהמחירים מתואמים ועולים דרסטית כל שנה.

הפתרון מול בזק זה פשוט לנתק כולל את קו הטלפון.

להוכיח תאום מחירים צריך לעשות חשבון וזה קרוב לבהיר כשמש שהם שומרים על רף מחירים קבוע.

מחיר התקנה בבזק 150 שקל +100 שקל למודם

מחיר ההתקנה בהוט - כ240 שקל עם מודם בהשעלה

עכשיו צריך לבדוק כמה עולה חבילות אינטרנט אצל ספקיות התשתית

הוט 30 מגה = 109 שקל בבזק במחיר קבוע = 119 שקל

הוט 100 מגה = 139 שקל בבזק במחיר קבוע = 149 שקל

נכון בזק יותר יקרים ב10 שקל לחודש כנראה בגלל המוניטין המפוקפק שהוט קיבלו בעבר ובבזק מקבלים upload גבוה יותר.

תבדוק גם כמה עולות החבילות ה"אטיות שלהם" ותראה שהם קבעו מחיר מינימום גבוה לאינטרנט וכל הזמן דוחקים את הלקוחות לשלם יותר.

פורסם

בנימה זו - לפני יומיים הוט שלחו מכתב שבו נאמר שתוקף ה"מבצע" שלי נגמר והועברתי בכוח מחבילת 5מגה לחבילת 12מגה, בתוספת תשלום של 10 שקלים. חבילת ה5מגה כבר לא קיימת אצלם.

הטריק של שתי החברות הוא שכביכול משדרגים אותך. לכן זה לא נראה כמו עליית מחירים - חבילות ה12/15 עולות כמו שהן עלו קודם (אולי אפילו פחות). הבעיה היא שאין חבילות זולות יותר בכלל. כך שהמחיר המינימלי שחייבים לשלם בשביל הזכות לקבל אינטרנט עולה ועולה.

הבעיה היותר חמורה הוא שאין תחרות. כי רק לעבור מחברה לחברה עולה כמה מאות שקלים דמי התקנה / השאלת ציוד.

פורסם

חבילת 12M בכבלים ממש לא אותו כסף.

לפני כשנתיים אנשים סגרו על 59 ש"ח לאותה חבילה ופחות מכך. היום זה קשה ואפילו בלתי אפשרי להשיג באותו מחיר

פורסם

לפני כשנתיים היו התחייבויות, מבצעים, טריקים מלוכלכים כמו 59 ש"ח ל3 חודשים, ואחר-כך כפול. אולי גם אתה חושב על מחיר כחלק מטריפל. מחיר המחירון (האמיתי, לא המפוברק ב1000 שקל למגה וחצי) על 12M בHOT כשאתה מנוי אינטרנט בלבד מעולם לא היה פחות מ79 שקלים וזאת עובדה.

נערך על-ידי QttP

פורסם

אתה מצחיק... מה זה משנה מחיר מחירון.. יכלת בקלות להשיג אז מחיר טוב יותר, היום אתה לא יכול.

אני משלם 59 שח כבר שנתיים עבור 12M ללא שום דבר נוסף. לא דאבל ולא טריפל. זו עובדה...

אני מכיר עוד מישהו שמשלם כמוני, ועוד מישהו שלפחות עד לפני כחצי שנה בערך, שילם 49 שח. גם ללא טריפל.

הנה פרסומים מאותה תקופה

http://hwzone.co.il/community/threads/499318-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%AA-HOT-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7

%9B%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D

http://www.iopanel.net/forum/thread46844-2.html כאן יש כאלו שמעידים שמשלמים 50 שח להוט.

http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=329247

פורסם

מה מונע ממך להשיג היום את אותו הדיל?

79 ש"ח ל12 מגה זה המחיר הרגיל שלהם כבר כמה שנים. מעולם לא היה להם מחיר טוב יותר. זה שפעם היו מוכנים להתקפל והיום כבר לא - זה משהו אחר.

פורסם

אבל זו בדיוק הנקודה. כמה יוצא שאתה משלם בסופו של דבר, לא כמה המחירון שלהם.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, אנשים באותה תקופה שילמו בפועל גם 39 שח למהירויות נמוכות יותר. מחיר שרק אפשר לפנטז עליו כיום, ולא משנה באיזו חבילה.

פורסם

בעבר כמו שאמרתי, היו התחייבויות ועליות מחירים אחרי "תום מבצע" וקונצים כאלה ואחרים, שאיפשרו לחברות התקשורת להרוויח מאנשים בצורה מסוימת. ב"תמורה", לא היה אכפת להם להוריד מחירים לכאלה שמתמקחים דרך "שימור לקוחות".

זה לא נכון להציג את זה כ"מחיר שהיית משלם", כי לא כולם שילמו את המחיר הזול. רק אלה שהתווכחו עד צאת הנשמה או שאיימו בניתוק, או שבמקרה נפלו על איזה מבצע רגעי. הרוב שילמו מחיר רגיל. "פראיירים" שנרדמו בשמירה ונתקעו עם "מבצע" משנת 2000 שילמו מחיר מופקע.

באה הכנסת ואמרה - לא עוד. אין יותר התחייבויות ושטיקים. אז מה יעשו החברות שרוצות להרוויח לפחות כמו קודם? נכון - יחתכו את המבצעים. אני יודע מנסיון, שבאמת היום לא הוט ולא בזק כמעט לא מתגמשים.

באיזשהו מובן אפילו הייתי מעדיף את המצב הנוכחי - מחיר אחיד ושקוף לכולם, בלי להרגיש שאתה חייב לנדנד ולאיים אחרת ידפקו אותך.

הבעיה היא שזה מחיר גבוה, כי החבילות הזולות נעלמו.

ובלי קשר לכך, לדעתי גם 12 מגה לא אמור לעלות כמה שהוא עולה. אני מקווה שזה אכן רק עניין של זמן (לא ארוך) עד שמה שקרה בסלולר יקרה גם בתשתית האינטרנט והקרטל המסריח יישבר. :)

פורסם

אז איך אחד לא יודע מה עם התשתית של 018? אני זוכר שהיה דיבורים שהם יתחילו לשוק לקראת סוף מאי.

פורסם

ממש כרגע אני עומד להתחבר לתשתית של HOT , לא מוכנים לרדת או לעשות הנחה בדמי חיבור.

אני אנסה שוב, אולי אני אפול על נציג/ה נחמד/ה.

ולמה לכל הרוחות מנסים לדחוף לי טריפל, אני חוזר ואומר להם אין לי טלוויזיה,

והנציג בשלו: אבל טריפל יוצא לך משתלם יותר:bash:

נערך על-ידי phantomII

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים