עבור לתוכן

לקמצנים...סליחה - חסכנים...שמבינים...(לא לפילוסופים!!)

Featured Replies

פורסם

המפרט למטה בחתימה.

אני שוקל לשדרג את המעבד בלבד אבל יש לי תנאים מוקדמים... :)

מעט פרטים מקדימים:

הביוס מעודכן והוא האחרון שיצא.

יש לי בבית מעבד פנטיום 3 733 (עם fsb 133) שיתנו לי,תמורת 400 ש''ח, אם אמצא פתרון לבעיה שלי. הבעיה?

ובכן, המחשב לא עולה בכלל (אין אפילו את הציפצוף ההתחלתי) עם המעבד הזה.

שאלותי הן:

האם להשקיע בלוח אם חדש שיתאים ל 733 ? ואם כן, איזה ?

או להעדיף מתאם (אם קיים כזה) שאני יכול להרכיב היכנשהו...יש לציין שיש לי את המתאם בין סוקט לסלוט 1 הדרוש (פשוט אני לא יכול להנמיך

את המתח הדרוש להפעלתו מאחר שהמינימום שהלוח האם שלי יכול לרדת הוא 2.0v ...).

או,וזו כבר אפשרות שלישית, לוותר על ה 733 ולקנות איזה סלרון 950 או 1 ג'יגה ולוח אם מתאים (או מתאם ללוח הקיים??).

הרעיון המרכזי הוא חסכון חסכון חסכון !! ;D (אני סטודנט עני ...)

יש לציין שמה שהכי חשוב לי הם כמובן הביצועים (מדובר בגיימר כבד אך תפרן, עם מסך 19 אינץ'...) שהפכו לבלתי נסבלים עם המעבד הקיים...!

כאמור (כמו בכותרת) לחסכנים שמבינים עניין... ;)

פורסם

לפי דעתי שב עם מה שיש לך ותחסוך ותקנה משהו נורמאלי

פורסם

יש מתאם לסלרונים החדשים (סלרון-טולאטין) שיודע לתת מתח משלו וככה לעקוף את המגבלה של הלוח...

וכך לא צריך להחליף לוח אם...

פורסם

הלוח לא מתאיםAsus P3B-F i440BX

פורסם
  • מחבר

יש מתאם לסלרונים החדשים (סלרון-טולאטין) שיודע לתת מתח משלו וככה לעקוף את המגבלה של הלוח...

וכך לא צריך להחליף לוח אם...

אז פשוט לקנות סלרון טואלטין (Kom איפה אתה ??!??) ואת המתאם המדובר ?

והוא חזק משמעותית מהעגלה שלי ?

פורסם

אם בא לך לשדרג

תעשה מוד ללוח אם של המתח ותשנה לבד

ושים סלרון 1000

זה יצא לך 400 שקל וזה מעבד סבבה

פורסם
  • מחבר

אם בא לך לשדרג

ושים סלרון 1000

הא ?

מוד ללוח אם ?

איך אני יכול לשנות את המתח שמוציא לוח האם ?

אין איזה מתאם פשוט שיעשה את זה בשבילי ?

(ובשביל הסקרנות - איזה לוח יתאים ביותר למעבד 733 ?)

תודה

פורסם

אם בא לך לשדרג

ושים סלרון 1000

אני יהיה מופתע מאוד אם יש מוד ללוח אם שנותן לך להוריד את הספקת המתח למעבד לרמה כזאת...

כמו כן אני חושב שהסלרון טולאטין משתמש בסוקט אחר או משהו כזה...

פורסם

אומנם אני לא חסכן אבל אני אכנס שניה לראש שלך.........

הסלרונים החדשים (מבוססי טואלטין) זולים יחסית והרבהההההההה יותר מהירים מהמעבד שלך.

לפי דעתי (אבל תיהיה חייב להחליף גם את לוח האם), תקנה:

Intel CELRON 1.3GHz שעולה 575 ש"ח (מחיר מצחיק למעבד שמבוסס על ליבת טואלטין, ומיוצר בתהליך 0.13 מיקרון. מה שמבטיח לך שתוכל להמהיר אותו לפחות ל1.6GHz וזה עוד עם המאוורר הסטנדרטי).

לוח אם ASUS TUSL2-C שעולה 540 ש"ח.

סך הכל: 1115 ש"ח.

אם אין לך כסף בשביל זה, תחסוך. כי אם תיחק למשל מעבד פנטיום 3 733MHz אתה תבכה על זה על אתה לא תרגיש שום הבדל. זה יהיה בדיוק אותו הדבר. ואם תשאר עם אותו לוח שיש לך, תצטרך לנות מעבדים שהבאס שלהם הוא רק 100MHz כך שזה בכלל לא שווה.

פורסם

אז פשוט לקנות סלרון טואלטין (Kom איפה אתה ??!??) ואת המתאם המדובר ?

והוא חזק משמעותית מהעגלה שלי ?

כן - חזק משמעותית...

הדבר היחיד שלא היה טוב בסלרון הישן הוא כמות ה Cache המופחתת שלו (128Kbyte)

בסלרון החדש הכמות היא 256Kbyte על הליבה ובמהירות שעון מלאה (שלא כמו בקאטאמי שיש מחלק לCache חיצוני)

ועוד שיפורים שיש בטולאטין (יש כמה... כמו Data Prefech)....

אז לא רק שאתה מרוויח את מהירות השעון הגבוהה אתה גם מרוויח יותר ביצועים למהירות שעון נתונה (סלרון-טולאטין במהירות של המעבד שלך יהיה יותר חזק מהמעבד שלך)...

פורסם

הסלרונים החדשים (מבוססי טואלטין) זולים יחסית והרבהההההההה יותר מהירים מהמעבד שלך.

Intel CELRON 1.3GHz שעולה 575 ש"ח (מחיר מצחיק למעבד שמבוסס על ליבת טואלטין, ומיוצר בתהליך 0.13 מיקרון. מה שמבטיח לך שתוכל להמהיר אותו לפחות ל1.6GHz וזה עוד עם המאוורר הסטנדרטי).

אם אין לך כסף בשביל זה, תחסוך. כי אם תיחק למשל מעבד פנטיום 3 733MHz אתה תבכה על זה על אתה לא תרגיש שום הבדל. זה יהיה בדיוק אותו הדבר. ואם תשאר עם אותו לוח שיש לך, תצטרך לנות מעבדים שהבאס שלהם הוא רק 100MHz כך שזה בכלל לא שווה.

למה לקנות לוח חדש? המתאם תומך בשינוי הבאס... ככה שאפשר להנות גם מאובר-קלוקינג עם המתאם.

והביצועים של לוחות BX הם טובים מאוד...

היתרון היחיד שאני רואה בלוח חדש זה ATA100... וצריך לחשוב אם זה באמת שווה את זה....

פורסם

כן...... הביצועים שהוא יקבל עם מתאם בחיים אל יגיעו לביצועים של לוח אם חדש. ואני בספק אם הלוח ייתמוך ב133MHz באס, ואני בספק אם הוא יוכל לעשות את אותו OC רצחני כמו שהוא היה יכול עם לוח אם חדש. תראה אם אין לו תקציב ברור שכדאי מתאם, אבל אם יש אז כדאי לוח אם חדש. בכל מקרה, מה שהוא לא יעשה, הוא יקבל ביצועים הרבה יותר טובים ממה שיש לו עכשיו.

פורסם

תשמע

בקשר לATA100 שמישהו הזכיר

אין כזה הבדל בין 66 ל100... וזה ידוע

וזה גם אומר הרדיסק חדש..

זה כבר הרבה כסף

קח את המתאם

בקשר למוד

תצטרך לחפש באינטרנט

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על ההתייחסות !! ולאור המידע החדש כמה שאלות:

מאיזו מהירות שעון מתחילים הסלרונים טואלטין ? (אלה החדשים נכון?)

ובקשר למה שסימנתי ב Bold - אבל גם הם גם עובדים בבאס של 100 ? לא ?

(כרגע הלוח שלי על באס של 115 כפול מכפלה של 5 = 575 מגה הרץ).

האם לא עדיף להסתפק בסלרון 1 ג'יגה ואותו להמהיר ? (יחס ביצועים\מחיר טוב יותר ?)

ושאלה אחרונה:

האם לא כדאי לקנות לוח שיתמוך בפנטיום 3 733 מגה הרץ (באס 133) ואז להמהיר את המעבד ? אפשר להגיע ל 825 מה''צ (באס 150) לא ?

נ.ב : (ATA100 לא חשוב לי)

תודה רבה מראש !!

HF

פורסם

"האם לא כדאי לקנות לוח שיתמוך בפנטיום 3 733 מגה הרץ (באס 133) ואז להמהיר את המעבד ? אפשר להגיע ל 825 מה''צ (באס 150) לא ?"

זה עדיין יישאר איטי להחריד.

OK?

נעשה את זה יותר קל:

אם אין תקציב: לקנות מעבד סלרון 1GHz + מתאם.

אם יש תקציב: לקנות מעבד סלרון 1.3GHz + לוח אם ASUS TUSL2-C.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים