עבור לתוכן

חיבור מאוורר לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי את הכרטיס הבא -

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=2915#ov

לאחר החלפת משחה תרמית (קצת התפקשקש לי בקטע ששמתי את הקירור חזרה ולדעתי נמרח קצת),

הכרטיס במנוחה על 55 מעלות. (אפשר להגיד שפחות, כיוון שיש מאוורר שמודבק עליו אז זה בטח מפריע לקירור).

בכל מקרה,

כבר בעבר הכרטיס היה בטמפ' גבוהה מאוד במנוחה,

אז הדבקתי אליו מאוורר (דבק חם, אלתור של הרגע) 80 מ"מ וחיברתי במולקס למחשב.

לאחר מכן שמתי לב שיש חיבור 2 פין על הPCB,

(אפשר לראות פה -http://www.nix.ru/autocatalog/gigabyte/video/80801_2254_draft_large.jpg)

והיום העברתי את החיבור לשם (אדום לאדום, שחור לשחור עם חיבור 2פין ממאוורר כלשהו),

וזה לא פועל. לא מזוהה שיש מאוורר בכלל.

מה לעשות?

יכול להיות שהחיבור הזה מנוטרל בכלל כי הקירור במקור פאסיבי?

שווה להוציא את המאוורר ולשם מחדש משחה?

אולי לא יהיה צורך במאוורר בכלל.. למרות שלא כל כך פישלתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני לא מצליח לערוך (וזה אמור לאחד דאבל פוסטים, לא?)

הייעוד של הכרטיס הוא סה"כ לאפשר באיזה מחשב חיבור 2 מסכים.

(כרגע זה עם מפצל, והמסכים שונים אז הרזולוציה שלהם שונה.

וכמובן שעדיף הרחבה מאשר הכפלה של המסך..)

פורסם

אין לך מה להתעסק עם זה יותר מדי, אם אתה אומר שהכרטיס מיועד רק לפיצול לשני מסכים.

נכון שמאוורר שיהיה מורכב על הקירור הפאסיבי אמור לנדף את החום מצלעות הקירור, אך גם צלעות הקירור יספיקו למשימה זו..

פורסם

תנסה לחבר הפוך + ו -

החיבור 2 pin שיש בכרטיס מוציא לפעמים 5V בשביל מאוורר קטן, מאוורר רגיל של 12V אמור לעבוד מזה (במהירות נמוכה), אוליי שלך לא מצליח למה שהוא. תמדוד מה המתח שיש על החיבור

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא שחור לאדום ואדום לשחור?

ולפי מה שאני זוכר (אני אעדכן יותר מאוחר) המעבד הוא 12V.

עידן - זה אמור לשבת אצל מישהו ולעשות את העניין הזה,

אני לא רוצה שזה יהווה מטרד בשלב כלשהו.

המאוורר דוחף אוויר לתוך הצלעות כמובן.

אין לי ממש רצון לשם משחה מחדש ולפרק את המאוורר (ולהחזיר אם יהיה צורך),

זה יותר מדי השקעה בשביל הדבר הזה.

נערך על-ידי ToMeRv32

פורסם

צפוי שהחיבור בכרטיס מסך הוא הכנה למאוורר. עכשו, יש לו 2 פינים + - ואין פין שלישי שדרכו המאוורר מדווח על מהירות, אל תצפה מהכרטיס לזהות שיש מאוורר

אין לך שמץ מה המקומות של + ו - בחיבור הזה לכן תצתרך לנסות את 2 האפשרויות - כמו שאמרת אדום-שחור ושחור-אדום בין המאוורר שלך והחיבור שמצאת ממאוורר אחר

המתח בחיבור הזה יכול להיות 5V כי זה מתח נפוץ במאווררים של כרטיסי מסך - מה שאומר שמאוורר 12V אמור לעבוד - חלש, אבל אוליי נפלת על מאוורר ש 5V לא מספיק בשבילו - תרא אם המאוורר בכלל זז קצת כשאתה מחבר ומנתק אותו, חוצמזה יכול להיות שהחיבור מבוטל (ב firmware של הכרטיס מסך) ואז אין בו מתח בכלל. תמדוד אם בכלל יש מתח על 2 הפינים האלה

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי כלי כלשהו למדוד בעזרתו.

ולא יכול להיות שהלוח שולט במתח שיוצא דרך החיבור וכך בעוצמת המאוורר? (לא מדויק אבל בערך?)

פורסם

אז תנסה בניסוי וטעיה מה שאתה יכול : תנסה את 2 הכיוונים האפשריים של + ו -, תנסה לחבר ולנתק את המאוורר ותראה אם הוא זז קצת (מה שאומר שיש מתח אבל לא מספיק). אם אין מתח או אם המתח נמוך מידי כנראה שאכן הכרטיס שולט במתח או שהחיבור מבוטל

מקסימום, תשאיר אותו מחובר מהמולקס... אתה יכול להפוך את המולקס אם אתה רוצה להורי מהירות מ 12V ל 5V

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את זה מחר (אני מניח שאם אתה אומר לנסות זה לא יכול להזיק :P)

ואיך אני יכול להוריד את המתח של המולקס?

פורסם

אם אתה הופך את החוטים של המאוורר במולקס, אתה יכול לסדר אותם כך שהאדום של המאוורר יתחבר לאדום של הספק במקום צהוב של הספק. ואז המאוורר יקבל 5V במקום 12V

אם זה מאוורר שיש "מולקס המשך" ממנו (שניתן לחבר לכוננים וכו) אל תשתמש אם ההמשך אם אתה הופך את החוטים, כי המתחים לא יהיו במקומות הנכונים (אם תחבר אותו לכונן אתה תשרוף את הכונן) - אלא אם אתה מסדר תא החוטים גם שם בהתאמה

פורסם

התושבת היא בכלל לא יציאה למתח חשמל. זהו חיבור כניסה לאלמנט קול הקרוי SPDIF In Connector.

או לחבר את המאוורר ישירות לספק כוח או ללוח האם.

פורסם
  • מחבר

עכשיו זה נראה הגיוני יותר, תודה..

באסה :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים