עבור לתוכן

מעבד "חדש" - צריך לדעת משהו בהתקנה?

Featured Replies

פורסם

כל הפוסט הזה קצת מביך אז אני אכתוב אותו זריז.

אוקיי, אז שידרגתי את המעבד הפרהיסטורי שלי למעבד מיושן :)

מצאתי את ה-phenom X4 9550 במחיר זול, והחלפתי בו את האתלון 64 3500+ הגריאטרי שלי (בשעה טובה).

הפינים נראו ישרים ותקינים, אז ניקיתי אותו יפה, איפסתי ביוס בלוח, הנחתי בתושבת (טיפה התנגד בהתחלה אבל שכנעתי אותו בעדינות), מרחתי משחה תרמית איכותית והדלקתי את המכונה (על הדרך ניקיתי מארז וסידרתי את הכבלים שהיו מבולגנים בצורה מזעזעת). עד כאן שלב ההתקנה הפיזית, עבר בהצלחה רבתי :xyxthumbs:

ועכשיו לשלב התוכנתי: יש משהו שאני צריך לעשות בנוסף? מותקן ווינדוס 7 64 ביט.

תודה למי שיסייע :)

פורסם

מבחינה תוכנתית? כלום.

יכול להיות שתצטרך לבצע תיקון להתקנה של הווינדווס (שינוי משמעותי בחומרה) אבל לא בטוח.

פורסם
מבחינה תוכנתית? כלום.

יכול להיות שתצטרך לבצע תיקון להתקנה של הווינדווס (שינוי משמעותי בחומרה) אבל לא בטוח.

לא בטוח. אם הצי'פסט ללא שינוי אז חלונות אמורה לעלות..

לשואל המקורי:

ניסית? הפעלת את המחשב?

פורסם
  • מחבר

ודאי, שכחתי לציין שהכל עולה תקין, אך אני חושש שאולי המערכת מפעילה רק ליבה אחת... CPU-Z לא ממש נותן לי לבחון אף ליבה חוץ מהראשונה. סלחו על בורותי :/

פורסם

ובתוכנות אחרות?

פורסם
  • מחבר

למשל?

פורסם

ידועות בעיות של חוסר ניצול מעבדים לאחר החלפה, אבל ניצול של ליבה אחת, אחרי החלפה, על זה עוד לא שמעתי (למרות, שיכול להיות שזאת השפעת המעבד הקודם).

פורסם

מה שלי עולה לראש -

דבר הגיוני זה בהגדרות של תוכנות מסוימות, שמשתמשות במעבד לביצוע פעולה,

למשל המרת קבצים, ומאפשרת לבחור כמה ליבות להקציב לפעולה.

אם התוכנה בדקה בהפעלה הראשונה בלבד כמה ליבות יש למעבד,

והקציבה כברירת מחדל את כולן, נגיד 2, וכעת יש 4, 2 ליבות לא יפעלו בהמרה.

זה כמובן עניין זה שינוי הגדרה.

פורסם
  • מחבר

אני רק יודע ש-CPU-Z לא נותן לי לראות נתונים של אף ליבה חוץ מהראשונה. לא ממש מכיר תוכנות דיאגנוזה אחרות, וכמו שאתם רואים עם המעבד הקודם לא ממש היה משהו מעניין לבדוק...

פורסם

אולי בהגדרות של ה Bios קרה כמו שאמרתי שיכול לקרות בתוכנות המרה?

פורסם

כשהוינדוס עלה היה צריך להופיע לך חלון חומרה חדשה שבו הוינדוס "כאילו" מתקין דרייבר למעבד - אם זה עבר בהצלחה הכל טוב

עוד אופציה היא להיכנס למנהל המשימות ולבדוק אם כל הליבות מנוצלות

אופציה נוספת היא לבחור תהליך במנהל המשימות ולבדוק אם אפשר לעשות set affinity ל4 ליבות

פורסם
  • מחבר

אבל איפסתי את הביוס תרם הותקן המעבד, ואחרי שהוצאתי את הקודם (כשהסוקט היה פנוי). לרסט שוב?

ו-CPU-Z זיהה את המעבד, אז אני לא יודע... אני פשוט אתקין את התוכנה מחדש. אולי אני בכלל סתם טמבל שלא יודע לתפעל את התוכנה, אבל לא נראה לי שזו הבעיה במקרה הזה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

גילומן, הוא אכן ביצע משהו כזה (וזה ממש מוזר לאור העובדה שהמחשב לא היה מחובר לרשת, אבל ניחא). אני אנסה את מה שאמרת.

פורסם

ב-cpu-z אין שום אופציה לבחור ליבה...

פורסם
  • מחבר

אז אולי אני באמת סתם טמבל? :kickme2: נברר הכל בבוקר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים