עבור לתוכן

איזו חברה תומכת טוב יותר בריבוי מסכים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מדובר בשלושה מסכים.

לפי הסרטון ביוטיוב הקריעה נראית מאד בעייתית לכן השאלה המקורית שלי היא לגבי ריבוי מסכים.

קיוותי לקבל מידע איזו חברה תומכת טוב יותר מבחינת דרייברים ב- Eyefinity או Surround, או שבנושא זה, הן שוות?

* האם יש כרטיס מסך מהסדרה האחרונה של Nvidia שתומך ב-3 יציאות של DP?

* זה הכרחי לביצועים או שאפשר להסתדר עם DVI+DP?

פורסם

http://www.altesc.net/2013/05/06/eyefinity-guide-an-in-depth-how-to/5/

^ הוא מעלה שם מס' טענות\באגים בהקשר של דריבר AMD עם eyefinity, בחצי התחתון של העמוד.

זה מהחודש שעבר לכן אני מקשר את זה. עדיין לא מצאתי מידע טרי ומרוכז על בעיות של Nvidia ב-surround (אך בטח לא הכל וורוד)

בנוגע ל-Bezel correction, ראיתי שב-surround יש פיצ'ר בשם "Bezel Peaking" - בלחיצה על hotkey בזמן משחק אתה יכול "להציץ" על המסתתר מאחורי המסגרת. דוגמא אחת לשימוש בזה זה היא האפשרות לראות בדרישה אלמנטים של HUD הנחתכים על המסגרת.

לגבי יציאות DP, לא ראיתי כרטיס nvidia עם 3 כאלה אבל אין ממש צורך. מסכי DP כוללים גם כניסת DVI/HDMI לא ?

באותה הזדמנות זכור שבמידה ואין ברשותך מסך עם כניסת DP עם כרטיס AMD אתה צריך לרכוש מתאם DP->DVI אקטיבי (לא זול, וזה כאמור לא יפתור את בעית הקריעה, אלא אם תרכוש כרטיס עם 3 יציאות DP ו-3 מתאמים, במקום מסכי DP).

ולמיטב ידיעתי שילוב DP + DVI לא משפיע על ביצועים אצל אף אחד מהצדדים.

(גם בעית הקריעה המדוברת ב-eyefinity לא קשורה בביצועים עצמם).

פורסם
  • מחבר

זאת הסיבה ששאלתי למה:

ל-Eyefinity יש בעיה של Screen Tearing, לא יעזור להפעיל Vsync. אולי תוכל לפתור את זה אם תביא כרטיס עם 3 יציאות DP ותחבר 3 מסכי DP. בנוסף אם כרטיס אחד לא יספק ביצועים, קח בחשבון ש Crossfire לא ממש אופציה, וזה רק מחמיר בשילוב Eyefinity.

אלו הבעיות העיקריות. לדעתי זה dealbreaker אבל במקרה שאין לך בעיה עם הנ"ל - אני לא ממש יודע ליעץ לכאן או לכאן מבחינת נוחות בתפעול שוטף, אם בשולחן עבודה או בהקשר של תאימות במשחקים כאלו או אחרים.

יש לי אפשרות לכרטיס מסך evga Nvidia GTX780 GV-N780OC ב- $445

שווה או שכדאי לחכות עם הרכישה כי אתם יודעים שבקרוב ATI או nvidia יוציאו משהו טוב יותר או שהמחירים ישתנו?

פורסם

אבל כבר עברנו על כך ש-

1. כרטיסי nvidia כוללים 2 יציאות DVI + יציאת HDMI לכן אין בכלל צורך ביציאת ה-DP בחיבור 3 מסכים.

2. הבעיה עם DP כלל לא קיימת אצל nvidia לכן ניתן לשלב בין היציאות כרצונך.

בשימוש כרטיס בודד ישנם 2 מקרים בהם תרצה\תאלץ בכלל להשתמש ביציאת ה-DP (ושוב, לא תהיה בעית קריעה אצל nvidia)

1. חיבור מסך רביעי כ- "accessory display".

2. בחיבור 3 מסכי 3D / 120hz - אחד המסכים צריך להתחבר ליציאת ה-DP עם מתאם DP ל-Dual link DVI.

(מאחר ו-HDMI לא מספק את רוחב הפס הנדרש).

לגבי מחירים שישתנו או מה AMD תוציא בקרוב אני לא יודע לומר.

מה שכן GTX780 OC ב-1600ש"ח - שווה בהחלט! (חצי מהמחיר בארץ). נראה לי שהתבלבלת עם ה-GTX770 כי זה המחיר שלו בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אני שנים משתמש ב-ATI וממה שהבנתי, בשביל לקבל מערך eyefinity צריך לפחות חיבור אחד של DP Active - אבל לא חפרתי לעומק וייתכן שאני מבלבל מונחים.

אף פעם לא חשבתי לבדוק את nvidia בריבוי מסכים ולכן הנחתי שגם שם צריך חיבור DP.

לגבי המחיר, לא התבלבלתי. יצרתי קשר עם יבואן סיני שמוכר במחיר סיטונאי ומוכן למכור יחידה אחת במחיר הזה. אבל אני מנסה לדלות מידע עליו ולראות עד כמה זה אמין לפני שאני משלם משהו.

פורסם

עדיין מחיר לא הגיוני - בחו"ל הכרטיס נמכר ב-650$ מה שאומר שאתה מדבר על הנחה של 33% מהמחיר בחו"ל!

פורסם
הבעיה היא שהVSYNC לא עובד בריבוי אצל ATI ? או שגם בלי VSYNC הקריעה חמורה באופן חריג ?
לפי מה שהבנתי, הקריעה כנראה חמורה מהרגיל, או בעלת אופי שונה. היא נלווית לקריעה ה"רגילה" (של אי סנכרון פריימים לקצב רענון).

רוצה לתקן את דברי, לאחר בדיקה חוזרת. הקריעה ב-eyefinity אינה נלווית לקריעה הרגילה ללא vsync, אלא באה במקומה רק כשמפעילים vsync. שולחן העבודה למשל משתמש ב-vsync ולכן שם נתקלים בקריעת eyefinity. (מעבר ל-extended mode פותר את זה).

כך שאם אתה משחק ללא vsync, ובשולחן העבודה משתמש ב-extended - הקריעה הספציפית של eyefinity לא רלוונטית עבורך כלל.

פורסם

WTF אז יש קריעות מסך בדסקטופ ? :ugly21::eek2::ugly21:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים