עבור לתוכן

איזו חברה תומכת טוב יותר בריבוי מסכים?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין לדעת אם AMD תומכת טוב יותר בריבוי מסכים מבחינת דרייברים או ששתי החברות אותו הדבר בכל מה שקשור לדרייבים בתמיכה בריבוי מסכים?

הבנתי ש-AMD eyefinity טובים יותר, יש פחות בעיות מאשר ה- surround של NVIDIA.

האם באמת זה כך?

פורסם

ל-Eyefinity יש בעיה של Screen Tearing, לא יעזור להפעיל Vsync. אולי תוכל לפתור את זה אם תביא כרטיס עם 3 יציאות DP ותחבר 3 מסכי DP. בנוסף אם כרטיס אחד לא יספק ביצועים, קח בחשבון ש Crossfire לא ממש אופציה, וזה רק מחמיר בשילוב Eyefinity.

אלו הבעיות העיקריות. לדעתי זה dealbreaker אבל במקרה שאין לך בעיה עם הנ"ל - אני לא ממש יודע ליעץ לכאן או לכאן מבחינת נוחות בתפעול שוטף, אם בשולחן עבודה או בהקשר של תאימות במשחקים כאלו או אחרים.

פורסם
  • מחבר

השימוש יהיה במשחקים יותר מאשר בעבודה משרדית.

האם ישנה בעיה עם micro stuttering בריבוי מסכים כמו בריבוי כרטיסי מסך?

קריעת תמונה תבוא לידי ביטוי גם בכרטיסי מסך של nvidia. אם כך מבחינת דרייבים, יש הבדל בין החברות ברמת התמיכה והבעייתיות במשחקים?

האם זה וודאי שכרטיס גרפי אחד חדש וחזק לא יחזיק שלושה מסכים?

פורסם
ל-Eyefinity יש בעיה של Screen Tearing, לא יעזור להפעיל Vsync. אולי תוכל לפתור את זה אם תביא כרטיס עם 3 יציאות DP ותחבר 3 מסכי DP. בנוסף אם כרטיס אחד לא יספק ביצועים, קח בחשבון ש Crossfire לא ממש אופציה, וזה רק מחמיר בשילוב Eyefinity.

אלו הבעיות העיקריות. לדעתי זה dealbreaker אבל במקרה שאין לך בעיה עם הנ"ל - אני לא ממש יודע ליעץ לכאן או לכאן מבחינת נוחות בתפעול שוטף, אם בשולחן עבודה או בהקשר של תאימות במשחקים כאלו או אחרים.

מחזק..

כל מה שסינדרום רשם הוא רשם על המקרה שלי..יש לי שני כרטיסי AMD.

האם ישנה בעיה עם micro stuttering בריבוי מסכים כמו בריבוי כרטיסי מסך?

קריעת תמונה תבוא לידי ביטוי גם בכרטיסי מסך של nvidia. אם כך מבחינת דרייבים, יש הבדל בין החברות ברמת התמיכה והבעייתיות במשחקים?

האם זה וודאי שכרטיס גרפי אחד חדש וחזק לא יחזיק שלושה מסכים?

מיקרוסטאטרינג לא תלויה בריבוי מסכים אלא בריבוי כרטיסי מסך או ריבוי ליבות.

התמיכה של NVIDIA הרבה יותר טובה מבחינת דרייברים, במיוחד בכל מה שקשור לריבוי כרטיסי מסך(אצליהם זה באמת עובד).

יחזיק הוא יחזיק.. השאלה באיזה משחק, על אילו הגדרות ורמת פילטרים, מה הרזולוציה?

המשחקים של היום כל כך תובעניים שאפילו כרטיס כמו טיטאן שעולה 5000+ בקושי יהיה מסוגל להחזיק משחק כמו קרייסיס 3 על שיא ההגדרות

בשלושה מסכים.

פורסם

קריעת תמונה תבוא לידי ביטוי גם בכרטיסי מסך של nvidia.

לא תהיה קריעת תמונה עם nvidia surround אם מפעילים vsync במשחק (או מהדריבר).

הבעיה מתחילה כאשר עם eyefinity אתה משתמש ביציאת ה DP יחד עם יציאות ה-DVI/HDMI (ישנם הבדלי סנכרון), שזאת בעצם האפשרות הנפוצה. הבנתי שגם מתאם אקטיבי מ-DP ל-DVI/HDMI לא בהכרח יעזור. במצב eyefinity תמיד תהיה קריעת תמונה (כולל בשולחן עבודה), אם במסך שמחובר ב-DP או בשני המסכים האחרים (תלוי מי אתה מגדיר primary).

הפתרון הוא כאמור Radeon עם לפחות 3 יציאות DP, ומסכים עם כניסת DP. לא בדיוק פתרון זול או נגיש.

אני לא יודע אם הבעיה הזאת עלולה להשפיע גם על nvidia, אבל זה לא רלוונטי כשהכרטיסים שלהם כוללים 2 יציאות DVI ויציאת HDMI, מלבד ה-DP.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מבין נכון, בכל מקרה כרגע, עדיף לקנות Nvidia? אני מדבר רק על ריבוי מסכים לא ריבוי כרטיסים.

נ.ב. - האם הכרטיסים האחרונים תומכים ב-3 יציאות של DP?

פורסם

אני עם מערך ירוקים של580

אני לא חווה בעיות מיוחדות

לכל צד יש את היתרונות והחסרונות שלו

פורסם

בסוף נגלה שמדובר בשני מסכים..:cognee:

פורסם

מצטרף לדיון,

אני דווקא עם GTX 680 יחיד עם שני מסכים (לא surround) לאחר שהיה לי ATI 5870,

ומאז אני חווה סטאטטרינג ברמות שונות במשחקים שונים שלא היו קודם עם ה ATI.

ניסיתי דרייברים שונים ולא ממש עזר.

VSYNC רק החמיר את המצב לפעמים והדגיש את הסטאטרינג.

המסכים בגדלים וחיבורים שונים,

כשהגדול 26" מחובר ל DVI, והקטן 15" אליו אני מייצא תצוגות, מחובר דרך מתאם מ VGA ל DP.

ניסיתי לחבר אותו דרך מתאם VGA ל DVI, אבל הוא הופך להיות המסך הראשי,

ועם כל החלפת דרייבר הוא נתקע כי הרזולוציות לא מתאימות (1024*768) ואז מתחיל משחק של החלפות חיבורים וריסטארטים....

(וניתן לחבר אותו עם מתאם רק לכניסת DVI אחת ספציפית ולא לשניה בגלל שבמתאם יש יותר "שיניים" וזה לא נכנס לחיבור ה DVI השני... - מקווה שלא בילבלתי).

פורסם

סטאטרינג או מיקרוסטאטרינג לא נגרם בריבוי מסכים אלה בריבוי כרטיסי מסך(מערכי כרטיסים) או בריבוי ליבות כמו בgtx690.

פורסם

טוב...

אבל זה קורה אצלי על כרטיס אחד כשהשינוי היחיד היה כרטיס המסך.

והדרייבר כמובן...

פורסם

הייתי בודק דרייברים וטמפ׳, כמו כן ישנם משחקים דפוקים כמו far cry 3, שלא זזים חלק גם על כרטיס בודד וחזק.

פורסם

הבעיה היא שהVSYNC לא עובד בריבוי אצל ATI ? או שגם בלי VSYNC הקריעה חמורה באופן חריג ?

פורסם

לפי מה שהבנתי, הקריעה כנראה חמורה מהרגיל, או בעלת אופי שונה. היא נלווית לקריעה ה"רגילה" (של אי סנכרון פריימים לקצב רענון).

אפשר לראות סרטונים ביוטיוב. הנה אחד לדוגמא (במקרה זה - הקריעה במסך הימני):

ז"א, יתכן (אני רק מניח) ש-vsync יפתור את הקריעה ה"רגילה", אולם הקריעה של eyefinity בוודאות תשאר (על 1 או 2 מהם)

חשוב לציין, אני כמעט בטוח שהבעיה מתייחסת באופן ספציפי להגדרת eyefinity (ולא תצוץ בשימוש רגיל של ריבוי מסכים).

אגב, אחד המגיבים טען שהבעיה לא קיימת אצל nvidia כשמשתמשים בשילוב DP / DVI,

כך שכנראה ניתן לחבר את כל 4 המסכים (3 ב surround + מסך נלווה), ללא הבעיה המדוברת על כרטיסים מביתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים