עבור לתוכן

OC לזיכרונות

Featured Replies

פורסם

אם הלוח שלי לא תומך בזיכרונות במהירות של למעלה מ-1333MHZ זה אומר שאין לי אפשרות להמהיר אותם?

יש לי לוח מדגם GA-H61M-S2V-B3 ואני לא רואה אפשרות בביוס של OC לזיכרונות...

פורסם
  • מחבר

ניצול משאב קיים... אם זה אפשרי - למה לא?

פורסם

כי תוספת הביצועים תהיה זניחה עד לא מורגשת.

פורסם
  • מחבר

את זה אני כבר יודע, והאמת שזה לא ממש משנה לי. יש לך איך לעזור לי?

פורסם

לי יש לוח ישן משלך, וגם שלי לא תומך ביותר מ1333mhz.

רק שאצלי מצוין במפרט שהוא כן תומך במהירויות גבוהות יותר דרך OC.

אצלך לא, לכן קח בחשבון שבמקרה שלך אולי אין מה לעשות.

אם אין לך אופציות OC לזיכרון בביוס, נסה לראות אם יש מצב אפשרויות מתקדם שאפשר להפעיל/לעבור אליו.

אתה יכול לנסות גם לעדכן ביוס בתקווה שהוסיפו אפשרויות OC לזכרון באחד העדכונים מאז שהלוח יצא.

פורסם

אפרופו OC לזכרונות.

יש לי GB Z77X-UP7 שכן תומך ב-O.C של זכרונות. ומעבד i7-3770K ב-O.C ל-4.3GHz. הזכרונות שמותקנים מומהרים ל-2,133MHz (זו המהירות שלהם)

לא אני עשיתי את ה-O.C (זה נעשה בחנות שקניתי בה את המחשב). נאמר לי על ידי מי שביצע את ה-O.C שהמהרת הזכרונות ל-2,133MHz משפיעה על ה-O.C של המעבד ומעל 4.3GHz ניתן גם להגיע ל-4.5GHz. אני עם קירור אוויר (ThermalRight Ultra-120 Extreme כולל מאוורר ה-120mm) ולדבריו ב-4.5GHz הצ'יפסט מתחמם לטמפרטורות חמות יחסית ויש 2 ברירות: או להאט את הזכרונות ל-1,600MHz עם מעבד ב-4.5GHz או להאט את המעבד ל-4.3GHz ולהשאיר את הזכרונות ב-2,133MHz.

לטענתו בפורום overclockers.net ממליצים על האופציה של זכרונות ב-2,133MHz ומעבד ב-4.3GHz.

השאלה היא איזו חלופה באמת מספקת את ביצועי המערכת הטובים יותר, ולמה? (אגב,יש לי GTX680-OC-4GB כך ששם נראה שאין לי צוואר בקבוק)

תודה מראש על העזרה

מולי

פורסם

הסיבה היחידה שאני עוד איך שהוא יכול להאמין לזה זה העלאת המתח של בקר הזיכרונות, ומשם המאמץ על המעבד והחום עולים.

אם לא נעשה העלאת מתח אז כל עניין ההחממות הוא המצאה.

בכל מקרה 200 MHZ לא יעשו את השינוי, ואיך תדע ? פשוט תבדוק, תוריד תדר תעלה זיכרונות תעשה בדיקות שלך מבחני ביצועים שימושים ותראה מה מתאים לך.

פורסם

סבבה. make sense.

תודה רבה.

פורסם

בגדול עם הלוח שלך אתה יכול לעשות 4.5 וזכרונות 2133 ללא בעייה (יש לך את אחד הלוחות הטובים ביותר לאוברקלוק), פשוט צריך לשחק קצת בתזמונים ובמתח(תלוי איזה זכרונות יש לך).

פורסם

אם באמת אתה צריך לבחור באחד מהאפשרויות אז כמובן שמעבד 4.5 וזכרונות 1600 ...

פורסם

ההבדל בין 4.3GHZ ל4.5GHZ הוא בערך נגיד 5%.

ההבדל בין 1600mhz ל2133mhz הוא בערך 34%.

בדברים שמושפעים ממהירות מעבד ההבדל לא יהיה גדול.

בדברים שמושפעים ממהירות זיכרון ההבדל כן יהיה גדול.

מסקנה.

עדיף 34% תוספת מהירות לזיכרון מ5% תוספת מהירות למעבד.

פורסם

^ מחזק!

פורסם
ההבדל בין 4.3GHZ ל4.5GHZ הוא בערך נגיד 5%.

ההבדל בין 1600mhz ל2133mhz הוא בערך 34%.

בדברים שמושפעים ממהירות מעבד ההבדל לא יהיה גדול.

בדברים שמושפעים ממהירות זיכרון ההבדל כן יהיה גדול.

מסקנה.

עדיף 34% תוספת מהירות לזיכרון מ5% תוספת מהירות למעבד.

המהירות הסופית של זכרון נקבעת לפי התדר והתזמונים .

זכרון שאתה קונה עם CL 2133 עם תזמונים משהו בסגנון של 11 12 11 30 וכאלה , ממש לא רחוקים מזכרון 1600 9-9-9-24 ... ההבדלים ממש קטנים במהירות הסופית . יש איזה נוסחה לחשב את הזמן גישה של הזכרון עם התדר ועם ה4 תזמונים בסיסיים אני חושב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים