עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שרת SERVER 2008 R2 בבית ומספר תחנות קצה כאשר כולם מחוברים לראוטר HOTBOX .

איך אני מקים שרת להפצות בבית שכמובן יהיה בדומיין ?

תודה לעוזרים.

פורסם

הפצות של מה?

מה הטפולוגיות רשת שלך ומה התפקיד של HotBox חוץ לספק גישה לאינטרנט?

פורסם
  • מחבר
הפצות של מה?

מה הטפולוגיות רשת שלך ומה התפקיד של HotBox חוץ לספק גישה לאינטרנט?

תפקידו זה לספק גישה לאינטרנט לא משתמש בו לדברים אחרים .

הפצות של IMAGES למשל.. נניח במחשב ברשת אני רוצה להתקין אימג מהרשת BOOT FROM LAN לבחור אימג ולהתקין בלי שימוש בדיסקים בלי שימוש בדיסקונקי .

פורסם

בקיצור, שרת אחסון?

פורסם
  • מחבר
אז אתה, בסה"כ, צריך פתרון PXE להפצת אימג'ים. בקיצור WDS: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd348502%28v=ws.10%29.aspx

יש לך כזאת כמותת מחשבים מאותו דגם שאתה באמת צריך את זה?

מה הטופולוגיה של הרשת שלך?

זאת רשת ביתית ובשביל WDS צריך להקים דומיין ממה שאני יודע .

איך אני עושה את זה ? איך אני בודק את הטופולוגיה ?

פורסם

אל תצוטט תגובות מעליך.

לצורך הפצת אימג'ים בPXE לא חייבים AD domain. אתה יכול לעשות את זה גם עם Clonezilla server.

אין מה לבדוק בטופולוגיה. זה איך שכל מחובר אצלך ברשץ בשכבה הפיסית.

למה אני שואל על זה? כי זה הדבר הראשון שישפיע על ביצועי ההפצה שלך, במיוחד ב multicast.

ובכלל, כמה כבר יוצא לך להפיץ מערכות הפעלה בבית? אתה בטוח שאתה צריך משהו כזה?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה .

יש לי בארון תקשורת את הראוטר ( HOTBOX ) ממנו עשיתי פריסה בקירות לכל הכבלים וחברתי שקעים בכל החדרים .

בחדר מחשב יש לי SWITCH לכמה מחשבים שאחד מהמחשבים הוא שרת .

וכן זה מאוד יעזור לי השרת הפצות, איך אני עושה את זה בעזרת Clonezilla server ש לך מדריך ?

פורסם

גם בחברות גדולות - הפצת IMAGE דרך WDS (בעיקר דרכו אך גם דרך דוגמאות אחרות כמו שהביא יבגני), מחייבת בקרה והשגחה. מספיק ניתוק רשת קל, נפילה קלה, BAD SECTOR שלא ידעת עליו בהארד דיסק ועוד הרבה דברים אחרים - ותצטרך לפרמט את המחשב ידנית (או דרך IMAGE בחיבור פיזי ולא ברשת).

בעבר ביצעתי פרוייקט של הפצת 1,500 מערכות הפעלה בתוך פחות מחודש. עבדו על זה כ-12 טכנאי PC ועוד 3 מנהלי רשת כדי להבטיח תקינות מלאה. לא היה מחשב, בכל ההפצה, שלא השגיח עליו טכנאי כשהווינדוס הותקן.

וזה מוביל לשאלה הבאה - אם זה מחייב אותך להיות צמוד, ויש לך בסה"כ כמות קלה של מחשבים - למה כל הטרחה?

אל תשכח גם - מלבד WDS, אתה מחוייב גם בשרת שידע להפיץ רשיונות או להתקין FEATURE ל-WDS שיפיץ את הרשיונות איתו.

כמו כן אל תשכיח להכין ב-IMAGE בקשת אקטיבציה בשלב מאוחר יותר.

שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים