עבור לתוכן

טאבלט או קורא ספרים אלקטרוני לאישה מבוגרת?

Featured Replies

פורסם

היי אני רוצה לקנות לאמא שלי טאבלט או קורא ספרים אלקטרוני ולא יודע מה יהיה עדיף בשבילה. המטרה היא לקרוא ספרים ברוסית

היא אישה מבוגרת עם ראייה מאוד לקויה, היא צריכה משהו שיציג את הכתב בצורה מאוד גדולה.

מה לדעתכם יהיה לה הכי נוח טאבלט או קורא ספרים אלקטרוני?

פורסם

קורא ספרים עדיף ברוב המקרים כי הוא פחות מאמץ את העיניים. זה כמו לקרוא מדף נייר, בעוד שטאבלט זה מסך LCD - משמע זה כמו לבהות בנורה שדלוקה לך מול הפנים.

קורא ספרים גם כמעט לא צורך סוללה.

החסרון - צריך מקור אור. למרות שיש כבר כאלה עם תאורת עזר (כמו בשעונים דיגיטליים), שאפשר להפעיל אותה בחושך.

פורסם
  • מחבר

יש אחד מומלץ?

פורסם

הפופולריים הם הKindle של Amazon והNook של Barnes&Noble.

יש לשניהם יתרונות וחסרונות, מומלץ שתחפש מעט ביקורות / השוואות ברשת.

פורסם

קניתי לאבא שלי את הגודל הרגיל 6 אינץ, אבל בגלל שהוא לא רואה טוב הפונט כ"כ גדול שבקושי נכנסים מילים למסך (בקיצור קניתי לו 10 אינץ) חסרון מחיר יקר 1400-1600 ש"ח ושוקל יותר

פורסם

אך ורק קורא ספרים.

החסרון של הנוק הוא שאי אפשר לקנות ישירות מהחנות של ברנס אנד נובל ספרים.אם יש לה כוונה לנהל את כול אוסף הספרים דרך החנות של המכשיר (שזה נוח), זה יהיה חסרון.

פורסם

קניתי לאימי לא מזמן 16g ipad 4 3g כאשר שימושיה זהים למה שאתה מתאר.

מכיוון שרוב התוכן היא צורכת מהאינטרנט (מנויים למגזינים וספרי ebook) בחרתי בipad שמציג מבחר עצום של אפליקציות, גישה לאינטרנט, מצלמה ועוד כמה יתרונות.

מחיר ששילמתי על הטאבלט יד 2: 1800 שח.

אם ההבדל בין קורא ספרים אלקטורני לטאבלט איכותי של אפל עומד על כמה מאות שקלים, ההתלבטות כמעט אפסית.

איני חסיד אפל וברשותי מספר מכשירי אנדוראיד המשרתים אותי נאמנה, אך בחרתי להתאים את הצרכים ל"לקוח" ובחרתי באפל בשל הפשטות שבשימוש למשתמשים לא מנוסים. אימי אהבה את טאבלט האנדרואיד שברשותי, אולם לאחר שקיבלה את הipad נדהמה מנוחות השימוש ומהטאץ' האיכותי.

ממליץ בחום לאמהות אנטי טכנולוגיות וסבתות מגניבות;)

פורסם

לא, ההתלבטות היא לא אפסית.

מסך Eink נוח לקריאה בעשרות מונים מאשר מסך LCD, איכותי ככול שיהיה.

פורסם
מחיר ששילמתי על הטאבלט יד 2: 1800 שח.

אם ההבדל בין קורא ספרים אלקטורני לטאבלט איכותי של אפל עומד על כמה מאות שקלים, ההתלבטות כמעט אפסית.

אתה לא מחובר למציאות. שילמת 1800 שקלים על אייפד משומש. אפשר לקנות Kindle רגיל חדש בפחות מ450 שקלים, ואת הPaperwhite בפחות מ800. זה הבדל של "כמה מאות שקלים"?

וכמו שנאמר - כשהמטרה היא לקרוא ורק לקרוא, e-Ink נוח יותר ופחות מעייף את העיניים. לטאבלט יש הרבה יתרונות ושימושים אחרים, השאלה היא מה המטרה.

ההשוואה פה היא לא בין אייפד לטאבלט אנדרואיד שקר-כלשהו, אלא בין טאבלט לקורא ספרים. אלה מוצרים שונים.

פורסם

בוא נסכם ככה אם היא צריכה לקרוא ספרים - קורא ספרים

אם היא צריכה לעשות עוד דברים - טאבלט

עדיין לא ראיתי טאבלט שהמסך שלו "טוב" מספיק כדי לקרוא טקסט מבלי להתעייף

פורסם
בוא נסכם ככה אם היא צריכה לקרוא ספרים - קורא ספרים

אם היא צריכה לעשות עוד דברים - טאבלט

עדיין לא ראיתי טאבלט שהמסך שלו "טוב" מספיק כדי לקרוא טקסט מבלי להתעייף

1+

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים