פורסם 2013 ביוני 212 שנים יש לי כמה שאלות: אני יכול להבין את ההיגיון שX הוא 3R וכנל לגבי Y. איך חישבו את זה ?? כמו כן הR הוא בין 0 ל1 ולא בין 3 ל4. האם זה בעצם ההפרש שחשוב וההעברה ל0 היא מטעמי נוחות ? ושאלה אחרונה: למה הJ = 12R ?? איך חישבו אותו ?
פורסם 2013 ביוני 212 שנים זה כי התחום המדובר (D) הוא לא עיגול אלא אליפסה, ולכן צריך "לנרמל" את X ו-Y.D הוא התחום בו X^2/9+Y^2/16 <= 1. תציב באי שוויון הזה את ערכי X ו-Y לאחר ההחלפה, ותקבל כי r <= 1 (וכמובן r>=0 כרגיל, כי הוא סכום של שני ריבועים).את J אפשר לחשב פשוט באמצעות מטריצת היעקוביאן. תציב במטריצה, תחשב את הדטרמיננטה ותקבל את התוצאה 12R.אתה יכול לחשוב על זה כהעברה בשני שלבים: קודם כל מגדירים X' = X/3 ו-Y' = Y/4. זה הופך את התחום לעיגול במקום אליפסה (כלומר מקבלים x^2+y^1<=1), ובשלב זה J=12.בצעד הבא עוברות לקואורדינטות קוטביות כמו שאתה מכיר, כלומר התחום הופך למלבני ועכשיו J=r.אם תבצע את השני השלבים אחד אחרי השני תגלה ש-J=12R. נערך 2013 ביוני 212 שנים על-ידי שניצל
פורסם 2013 ביוני 312 שנים מחבר אני עדיין לא מבין את האלגברה בכל הסיפור נדמה לי.. ואת היעקוביאן אני יכול לחשב רק בהחלפת משתנים לא ? ברגע שאני יוצר משוואת חדשות במקום X Y....
פורסם 2013 ביוני 312 שנים ומה עושים פה אם לא החלפת משתנים? מחליפים פה את X ב-4rcosp ואת Y ב-3rsinp (אין פה אותיות יווניות, אז תניח ש-p זה פי).
פורסם 2013 ביוני 412 שנים מחבר האישיויון עם הקוסינוס הופך לצורה עם Pi ... איך אני עושה את זה? אני רואה שה R יורד אבל איך אני מגיע להצגה לפי Pi כדי להמשיך התרגיל.? תודה!
פורסם 2013 ביוני 412 שנים מחבר השאלה שלי היא המעבר בין צד ימין של התמונה (למעלה) לצורה שהזוית בין pi/3 ל pi/6 .. איך עשו את המעבר אלגברית?? אני חלש בטירגו מבחינתי זה קוסיוט סיוטינוס
פורסם 2013 ביוני 412 שנים אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפשוט חילקו את האי-שוויון ב- בr*cosφ אבל אני לא יודע מה התרגיל אז קשה לדעת אם זה נכון בכלל...
פורסם 2013 ביוני 512 שנים מחבר אני ממש מצטער על אי ההבנה. אבל התרגיל נמצא שם. התרגיל הוא האינטגרל הגפול של X לחלק לY. ובקשר להעברה לקוטבי, זו השאלה שלי. ניתן לראות באי שיויון שrcos<rsix<rcos הופך להצגה בעזרת Pi. כמובן שבסך הכל החליפו את ה X עם Rcos ואת Y עם sin. אז השאלה שלי איך עברו מהcos ו הsin להצגה עם Pi.... תודה אגב אי אפשר לרדת שורה עם אנטר וזה מחרפן ) ואם זה עוזר אז R={(x,y) | 1<=x^2+y^2<=16 , x(shoresh3)/3<=y<=x(shoresh3) } end נערך 2013 ביוני 512 שנים על-ידי Noririco
פורסם 2013 ביוני 512 שנים כמו ש-Brox אמר, כנראה חילקו את כל האי שוויון ב-r*cosφ.ה-r מצטמצם ונשארים עם (sqrt(3)/3 <= tanφ <= sqrt(3, ומכאן זה טריגונומטריה פשוטה. נערך 2013 ביוני 512 שנים על-ידי שניצל
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.