עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שאלה באינפי 2!

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה שאלות: אני יכול להבין את ההיגיון שX הוא 3R וכנל לגבי Y. איך חישבו את זה ?? כמו כן הR הוא בין 0 ל1 ולא בין 3 ל4. האם זה בעצם ההפרש שחשוב וההעברה ל0 היא מטעמי נוחות ? ושאלה אחרונה: למה הJ = 12R ?? איך חישבו אותו ?

פורסם

זה כי התחום המדובר (D) הוא לא עיגול אלא אליפסה, ולכן צריך "לנרמל" את X ו-Y.

D הוא התחום בו X^2/9+Y^2/16 <= 1. תציב באי שוויון הזה את ערכי X ו-Y לאחר ההחלפה, ותקבל כי r <= 1 (וכמובן r>=0 כרגיל, כי הוא סכום של שני ריבועים).

את J אפשר לחשב פשוט באמצעות מטריצת היעקוביאן. תציב במטריצה, תחשב את הדטרמיננטה ותקבל את התוצאה 12R.

אתה יכול לחשוב על זה כהעברה בשני שלבים: קודם כל מגדירים X' = X/3 ו-Y' = Y/4. זה הופך את התחום לעיגול במקום אליפסה (כלומר מקבלים x^2+y^1<=1), ובשלב זה J=12.

בצעד הבא עוברות לקואורדינטות קוטביות כמו שאתה מכיר, כלומר התחום הופך למלבני ועכשיו J=r.

אם תבצע את השני השלבים אחד אחרי השני תגלה ש-J=12R.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא מבין את האלגברה בכל הסיפור נדמה לי.. ואת היעקוביאן אני יכול לחשב רק בהחלפת משתנים לא ? ברגע שאני יוצר משוואת חדשות במקום X Y....

פורסם

ומה עושים פה אם לא החלפת משתנים? מחליפים פה את X ב-4rcosp ואת Y ב-3rsinp (אין פה אותיות יווניות, אז תניח ש-p זה פי).

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה נוספת אם לא אכפת לך! איך אני אלגברית מגיע להצגה בPI ... ??

פורסם
  • מחבר

האישיויון עם הקוסינוס הופך לצורה עם Pi ... איך אני עושה את זה? אני רואה שה R יורד אבל איך אני מגיע להצגה לפי Pi כדי להמשיך התרגיל.? תודה!

פורסם

מה?

שאלתי איפה השאלה פה. העלית רק פתרון, וגם הוא חתוך.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא המעבר בין צד ימין של התמונה (למעלה) לצורה שהזוית בין pi/3 ל pi/6 .. איך עשו את המעבר אלגברית?? אני חלש בטירגו :( מבחינתי זה קוסיוט סיוטינוס

פורסם

אתה בכוונה עושה את זה קשה?

מה התרגיל? העלית רק פתרון חתוך!

פורסם

אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפשוט חילקו את האי-שוויון ב- בr*cosφ אבל אני לא יודע מה התרגיל אז קשה לדעת אם זה נכון בכלל...

פורסם
  • מחבר

אני ממש מצטער על אי ההבנה. אבל התרגיל נמצא שם. התרגיל הוא האינטגרל הגפול של X לחלק לY. ובקשר להעברה לקוטבי, זו השאלה שלי. ניתן לראות באי שיויון שrcos<rsix<rcos הופך להצגה בעזרת Pi. כמובן שבסך הכל החליפו את ה X עם Rcos ואת Y עם sin. אז השאלה שלי איך עברו מהcos ו הsin להצגה עם Pi.... תודה אגב אי אפשר לרדת שורה עם אנטר וזה מחרפן :)) ואם זה עוזר אז R={(x,y) | 1<=x^2+y^2<=16 , x(shoresh3)/3<=y<=x(shoresh3) } end

נערך על-ידי Noririco

פורסם

כמו ש-Brox אמר, כנראה חילקו את כל האי שוויון ב-r*cosφ.

ה-r מצטמצם ונשארים עם (sqrt(3)/3 <= tanφ <= sqrt(3, ומכאן זה טריגונומטריה פשוטה.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה נפתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.