עבור לתוכן

כושר גופני

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שיושב 14 שעות ביום על מחשב, אני ממש רוצה להתחיל להיכנס לכושר ולצאת מהבועה שאני חיי בה.

מאיפה מתחילים? ותוך כמה זמן ניכנסים לכושר?

ואני מעדיף ללא חדר כושר.

• תגובות 41
  • צפיות 18.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צריך המון מוטיבציה ורצון. הדרך הטובה שאני מכיר היא לנסות ליצור לך רוטינות קבועות: כל ימי ראשון ורביעי בשעה 17:00 ריצה, כל יום לפני המקלחת כפיפות ומתח, וכו' וכו'. לדעתי זה מה שטוב לאנשים בחדר כושר- שיש להם זמן קבוע בשבוע ללכת.

לי זה עבד ועזר לי לתפוס מעט שרירים, ואני ממש לא אדם של רוטינות.

פורסם

לדעתי בלי מסגרת זה בלתי אפשרי.

קודם כל, אין לך את הציוד בשביל זה, וכפיפות בטן, שכיבות שמיכה וכו' לא יתנו לך כלום, זה טוב אולי לחודש- משם כבר זה מאבד אפקטיביות.

ממליץ לך להירשם למכון ולהתחיל להתאמן כמו שצריך

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא רוצה לפתח שרירים..

רוצה רק להכנס לכושר ולרדת במשקל

פורסם

מכוני כושר זה לא רק לבניית גוף אלא בעיקר ל... כושר. רצוי בתוספת מפגשים תדירים עם תזונאי

פורסם

מחזק את כל מה שאמרו.

ברגע שתכנס לכושר אתה גם תרצה לפתח שרירים.

חשוב להקפיד על תזונה נכונה, כי זה ההבדל בין אימון אפקטיבי או לא.

וכל עוד אין לך מוט וראק בבית, סביר להניח שאימון בייתי לא יהיה אפקטיבי כמו חד'כ.

פורסם

Crossfit לא מתאים למתחילים. לדעתי כדאי להתחיל בבסיס טוב שזה אומר לעשות שכיבות שמיכה בכל פעם שיש זמן,

לצאת לפארק (או למכון מה שתעדיף) לפחות 3 פעמים בשבוע

לקרוא על היסודות של התזונה ואימונים (חפש בפורומים של פיתוח גוף), יש הרבה מיתוסים וחארטות ובגלל זה חשוב שלא ליפול לבולשיט של אנשים (כמו: לעשות כפיפות בטן כדי להשיג קוביות)

פורסם

לפי מה אתה קובע שקרוספיט לא מתאים למתחילים?

נסיונך רב השנים בענף?

פורסם

לעשות סקוואטים ודדליפטים במשקלים כבדים על זמן כשעוד אין לך מושג איך מבצעים נכון את התנועה, זאת סיבה מספיק טובה.

פורסם

בתור מי ירד מ~101 ק"ג בלי טיפה שריר ל~88 ק"ג שרובם שריר יש לי רק המלצה אחת - קח מאמן כושר שמבין בתזונת ספורט, תבנה איתו תוכנית שמתאימה לך ותתמיד בה באדיקות. בלי תזונה זה לא הולך!

כמעט ללא יוצא מן הכלל, זה לא משהו שקריאה בגוגל, צפיה ביוטיוב או הסתמכות על "חוכמת החבר'ה" יעזרו לך.

יש 1000 שיטות ואסטרטגיות ואין פה 100% נכון או 100% לא נכון.

צריך להתאים את האימון והתזונה למבנה הגוף שלך, גיל, אורח חיים, הרגלים, נטיות, העדפות וכדומה - אחרת הסיכוי שתתמיד ותגיע לתוצאות לאורך זמן הוא נמוך מאוד והתסכול מזה רק יחריף את המצב.

זו בדיוק הסיבה שלא אפרט כאן את מה שעבד בשבילי ומה עזר לי להתמיד ולהגיע לתוצאות אפילו בגילי המופלג... :s0403:

יש כמה עקרונות אוניברסליים כמעט אבל את זה עדיף שתשמע ממאמן הכושר האישי שלך.

* מאמן אישי גם יתאים את האימון/תזונה וגם ישמור עליך מפציעות

* עצם העובדה שאתה מקבל פידבק וחיזוקים ומצד שני משלם לא מעט ונותן לו דין וחשבון זה תמריץ מצויין.

* עבודה בחדר כושר גם נותנת מסגרת-אימון, גם יכולת לעבוד מדוייק ויעיל יותר וגם מסגרת חברתית כיפית במקרים רבים.

* עבודה על מסת שריר תורמת מאוד לירידה במשקל כי שריר שורף קלוריות 24 שעות ביממה ולא רק בזמן אימון. חוץ מזה התוצאה היא אסטטית ונותנת חשק ומוטיבציה להמשיך ולהתמיד. מי שרק מרזה נראה מדולדל ונפול וזה לא מה שאנחנו רוצים, נכון?

כמה עקרונות זהב ממש ממש על קצה המזלג:

* להפחית ככל האפשר שומנים, סוכרים, מלחים, רטבים שמנים ואוכל מעובד.

* להמנע ככל האפשר מפחמימות ריקות (אורז לבן, לחם רגיל, תפו"א) ולעבור לפחממות מלאות/מורכבות - קמח/אורז/פסטה מלאים, בטטה, עדשים, גרגירי חומוס). לא להפריז בכמויות.

* לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות ומאוזנות של פחמימה מלאה (לחם/אורז/פסטה מלאים), חלבון דל-שומן (חזה עוף, דג, קוטג', טונה במים, פסטרמה דלת שומן) וירקות מדי פעם. 2 ארוחות גדולות (13:00, 19:00) והשאר קלות.

* לשתות כמה שיותר מים.

* לשלב בהדרגה אימון כוח עם אימונים אירוביים 3-4 פעמים בשבוע.

פורסם
לעשות סקוואטים ודדליפטים במשקלים כבדים על זמן כשעוד אין לך מושג איך מבצעים נכון את התנועה, זאת סיבה מספיק טובה.

אף box קרוספיט לא יתן לך לעשות דבר כזה. בכולם תעבור קודם סדנה בה תלמד את התנועות/התרגילים השונים עם מקל מטאטא או מוט ללא משקולות.

פורסם

ללמוד לבצע סקוואט או דדליפט כמו שצריך לוקח חודשים, בעומסים שונים ההקפדה היא שונה, זה תהליך שמצריך הרבה התמדה.

בקבוצת קרוספיט אין לך את הפריבילגיה הזאת כי זה ספורט שהוא יותר מכוון הישגים (כמה סקוואטים עשיתי) ואף אחד לא יבדוק אותך בדקדקנות

(אלא אם תקח מאמן אישי כמו ש-tmpusr הזכיר)

פורסם

חודשים? ללמוד חדו"א לוקח חודשים. ללמוד לעשות דדליפט ממש לא לוקח חודשים. אם אחרי שמלמדים אותך את התנועה, אתה מחליט להפוך לאגו ליפטר ולנסות להניע משקלים כבדים מידי שגורמים לך לפשלות בטכניקה... זה כבר משהו אחר. מצד שני, כנראה שאותו אדם יעשה את זה גם בחדר כושר, רק ששם לא יהיה מדריך שמסתובב לידו (כי הם עסוקים בלהתחיל עם מתאמנות) ויתן לו פידבק.

פורסם

תפסיקו לשגע אותו עם קרוספיט, דדליפט וסקוואטים - זה נושאים למתקדמים ומאוד מאוד לא מומלץ למי שרק מתחיל.

הטכניקה כלל לא פשוטה, פוטנציאל הפציעות גבוה ותמיד מומלץ לעשות אותם עם השגחה של מישהו רציני שמבין.

יש 1000 תרגילים אחרים שמשיגים תוצאות מעולות בלי עשירית מהסיכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים