עבור לתוכן

סוללה חדשה למחשב נייד לא נטענת

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם

לאחר בדיקה בפורום מחשבים ניידים ראיתי שאף אחד לא מעלה נושא שכזה וכנראה שזה קשור יותר לעניין האלקטרוניקה החלטתי לפרסם פה .

אז ככה - בכל אופו, קניתי סוללה חלופית חדשה למחשב הנייד שלי - הכל עבד טוב ויפה בכמה ימים הראשונים ( יומיים) הסוללה נטענה נפרקה וכ'ו .

היום בבוקר הגעתי לעבודה - לוחץ על הכפתור של ההדלקה ודבר לא קורה, בזמן שאתמול בערב הכל עבד מעולה . חיברתי את השנאי - המחשב עלה ובחלונית טעינה מראה לי שיש לי 32 אחוזי סוללה ורשום שהיא נטענת - העברתי ככה כמה שעות ובדקתי שנית, עדיין 32 אחוז.

ניתקתי את השנאי וברגע שהשנאי נותק המחשב נכבה , ניסיתי לנתק ולחבר את הסוללה תוך כדי שהמחשב מחובר לשנאי בכדי לאפס אותה וגם זה לא עזר .

יכול להיות שאני עושה משהו לא נכון או שיש דרך כלשהי לפתור את העניין או שיכול להיות שהסוללה פשוט דפוקה ?

תודה לכולם ויום שמח :)

• תגובות 35
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קנית אותה בeBay במקרה?

זה קרה גם לי - סוללה לא תקינה.

אבל הכי טוב לשאול סוללה ממישהו ולוודא.

פורסם
  • מחבר

תאמת שכן הזמנתי מ Ebay יש לי את הסוללה הישנה שנטענת ועובדת - רק שהיא כבר ישנה ומחזיקה סביבות החצי שעה עבודה .

כתבתי מכתב זועם למוכר - אחרי חודש המתנה ועוד הסוללה דפוקה - דיי מבאס .

פורסם

עניין של מזל, קניתי מ-EBAY והסוללה החזיקה שנה וחצי (שזה חצי ממה שהחזיקה המקורית, אבל עלתה רבע).

פורסם

מגעים של הסוללה נקים ? (בתוך הסלוטים של החיבור)

אם אין קשר כנראה שהסוללה דפוקה. אבל אם בא לך לפרק אותה וכו יש מצב שתוכל להצליב את התאים הפנימיים בינה לבין הסוללה הישנה כלומר לקבל את הבטריות של הסוללה החדשה בתוך הגוף של הסוללה הישנה

פורסם
  • מחבר

הכל נקי וחדש - הסוללה עבודה במשך יומיים - בוינדואוס מראה לי שהסוללה מחוברת ונטענת אבל בפועל לא נטענת כלל .

מה הוא החלק שאחראי על הטעינה - אולי אפשר להחליף אותו - הסוללה החדשה יא גדולה עם 12 תאים והסוללה המקורית היא 9 או 6 .

פורסם

במקרה כזה החלק יכול לא להתאים (הוא יכול לחשוב שהוא שולט על הסולל ההמקורית כשיש לו סוללה חזקה יותר וכו... מה קורה אם אתה מנסה את הסוללה במחשב אחר ?

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי גישה למחשב אחר מהסוג הזה וגם לאף אחד מהאנשים שאני מכיר אין מחשב כזה .

את האפשרות של השנאי שללתי על הסף היות והוא כן מטעין את הסוללה המקורית .

מה יכול לגרום בכלל לסוללה להפסיק להיטען ? לא היה שום נזק פיזי או חמום יתר או משהו בסגנון .

תודה :)

פורסם

בתוך הסוללה יש מעגל הגנה שהתפקיד שלו למנוע ניסיונות להטעין את הסוללה אחריי סיום החיים שלה. הסיבה היא שהיא סוללת ליתיום וככזאת היא יכולה להתפוצץ אם מנסים להטעין אותה כשהיא לא תקינה. אם המעגל הזה נדפק הוא יכול להחליט שהסוללה לא תקינה סתם, והוא יכול להידפק בגלל פגם ייצור (של המעגל עצמו, לא של התאים) וכדומה

ניתן לפעמים לנסות לאפס אותו בדרכים שונות (לפתוח את הסוללה ולנתק ממנה את המעגל ליום, דברים כאלה) אבל זה יכול לעבוד ויכול לא

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה

יש אפשרות לתקן את המנגנון הזה ?

אני מחכה לקבל תשובה מהמוכר - במידה והוא ישלח לי סוללה חדשה /יתן החזר אני יפרק את הסוללה ויבדוק מה העניין והאם אפשר לסדר .

תודה

פורסם

חשבתי שהיצרן עושה את זה כמעט בלתי אפשרי לפתוח את הסוללה....

לי יש סוללה ישנה של VOSTRO 1510, והייתי שמח מאוד אם הייתי יודע לפתוח אותה ולשים בה תאים חדשים....

פורסם

תחפש יש על זה מעל ומעבר בגוגל וביוטיוב

פורסם

בזמנו חיפשתי

הכי קרוב שמצאתי זה איך לפתוח סוללה של VOSTRO 1500,

לצערי, זה לא קיים ב1510

אם אתה יודע אחרת אשמח לשמוע

פורסם

אישית אני שמעתי בעבר , שיש יצרנים ששמים הגנה במחשב שאם זה סוללה לא מקורית היא לא יכולה להיטען ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים