עבור לתוכן

עזרה| בחירת ציוד לקירור מים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

2013-05-27%2022.54.51.jpg

לי יש עכשיו רק H80 שמכסה את המעבד, בתכלס אני יכול לשים אותו כמו הH50 אבל זה לא יפה כמו לופ אחד, יש ברצפה העליונה (מעל הספק כח מתחת ללוח אם) מקום למאוור 140ממ בתמונה ניראה לי המשאבה יושבת שם, השאלה אם אפשר לשים שם ראדיאטור וגם בפתח 140 שמאחור כך שיש לי 5 ראדיאטורים בלי לחתוך דבר (אני מקווה)

(לא עבד אז https://www.dropbox.com/s/3843owrgdfox404/2013-05-27%2022.54.51.jpg

• תגובות 55
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה רדיאטורים זה רעיון רע מאוד. הם מפריעים לזרימה ומסבכים את הלופ = צריך משאבה חזקה יותר = רעש

וגם התועלת של רדיאטור קטן היא קטנה.

זה לא כמות הרדיאטורים, זה הנפח ושטח הפנים. תמיד עדיף שני רדיאטורים גדולים על חמישה קטנים.

פורסם

זו דוגמה מצויינת img00117200911162339.jpg

פורסם
  • מחבר

כן זה דוגמא טובה אבל אני רוצה כרטיס אחד ואני לא סגור לגבי מאגר ב5 אינץ

פורסם

^ אני לא אוהב מאגרים כאלה, מאגרי צינור נותנים את הצבע של הנוזל ונראים מעולה...

פורסם
  • מחבר

גם אני מעדיף צינור.

פורסם
  • מחבר

אז רגע בואו נדבר קצט מפרט, ניראה לי אני אקח לכרטיס מסך את הקירור של XSPC (עם Backplate כמובן) כי ממה שראיתי הוא מכסה את כל הכרטיס והוא יפה יותר מה EK. לגבי בלוק למעבד אני לא סגור אם לקחת את הApogee או ek supremacy אני לא יודע מה באמת ההבדלים אז אם תוכלו לחנך אותי....

אני רוצה ללכת על צנרת 1/2ID 3/4OD אבל גם פה אני לא יודע מה ההבדלים בין הצינורות והחברות ומזה Plasticizer לעזעזל

ראדיאטורים אני אקח אחד 480 ואחד או240 או 280 (ניצחת Ymac אני אחתוך!) השאלה היא שוב איזה חברה.

וחיבורים, איזה חיבורים לקחת? אני לא רוצה כאלה עם BAND כי אני מתעסק עם מספיק כאלה ביום יום ואני שונא אותם.

ותראו מה מצאתי Obsidian-WCE_08.jpg

פורסם

אני יותר אוהב את העיצוב של EK, בבלוקים למעבד בעיקר, אבל על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

ביצועים, אין הבדל היום בבלוקים החדישים והמתקדמים, ככה שזה לא שיקול של ממש.

אני ממליץ אחד 480 ואחד 240, שניהם עבים של XSPC או אלפאקול.

צינור, אני ממליץ על פרימוצ'יל. איכותי ברמות מטורפות (כרגע יושבים לידי שלושה מטרים של צינור שקוף) ללא כיתוב מגעיל או פלסטיסייזר. (פלסטיסייזר זה חומר בצנרת PCV מסויימות שיכול בשילוב עם נוזלים שונים להגיב ולגרום להצטברויות מגעילות ורעות בלופ)

לגבי התמונה שמצאת, זה פחות מומלץ, עדיף שני רדיאטורים גדולים על שלושה קטנים.

לאט לאט מגבשים מפרט.

נוזל אני ממליץ על מייהמס X1 בצבע כחול UV, אין הצטברויות, נוזל ברמה, ומגיע עם כל התוספים בפנוכו (בגרסאת התרכיז). כל תרכיז עושה שני ליטר נוזל, שזה מעל ומעבר למערכת ממוצעת.

פורסם
  • מחבר

מה עם משאווה ומאגר? מה ההמלצות באיזור הזה?

פורסם

אני הייתי שם לרגע בצד את שיקולי היופי ומנסה למקסם את התקציב ויחד עם זאת משאיר פתח לשדרוגים עתידיים

רדיאטור 480 הוא די והותר עבור מעבד וכרטיס בודדים. הוספה של רדיאטור אשר תדרוש מודיפיקציה נוספת במארז תאפשר לך שדרוג נוסף של רכיבים נוספים

משאבה טובה תחזיק לך לאורך זמן וכן תניב ביצועים יפים עם ריבוי בלוקים ו׳ רדיאטורים

אם הלופ יהיה דל מבחינת רכיבים הייתי בוחר בd5 הקלאסית לאור העובדה שהיא גם שקטה יותר. תוכל לבחור גם בגרסת ה24v עבור שדרוג בעתיד עם בקר ייעודי

אם הכיוון הוא ריבוי רכיבים וצורך בלחץ ראש גבוהה ולאו דווקא זרימה הייתי בוחר ב35x שמגיעה עם אופציית הpwn .

לעניין הצנרת, היא עבה ולא גמישה או נוחה לעבודה. מצד שני עושה רושם שזוהי המערכת הראשונה שלך אז כן הייתי בוחר בקטרים הללו לאר העובדה שהמארז שלך יחסית מרווח ומאפשר תמרון של צנרת כזו

צנרת דקה יותר דוגמת 7/16 היא עדיפה לדעתי, ואני הייתי בוחר בה. למתקדמים- אפשר להלביש אותה על פיטינגים של 1/2 מבלי לשים בנדים/ חחברים אבל שוב, זה דורש מיומנות וסבלנות בשילוב של מים רותחים

לגבי העיצוב

בעבר ,מערכות המים נועדו לביצועים נטו, אך היום יש התקדמות גם בחשיבות המראה הסופי לחלק ממהמשתמשים

במידה וחשקה נפשך בעיצוב המערכת, נוזל צבעוני אכן יעשה את העבודה אך יקשה על ניקוי הבלוקים בעתיד , לכן ישנה האפשרות של שימוש בצנרת צבעונית

ידידי בתגובה מעל המליץ על צנרת טובה מאוד, וגם אני ממליץ עליה.

לגבי הפיטינגים, במקום ברבים רגילים ניתן לבחור בקומפרשן, מחברי לחץ, יש להתאימם לקוטר הצנרת הפנימי והחיצוני ללא אפשרות משחק כפי שהצגתי לעיל

Bitspower היא חברה טובה בכל הקשור למחברים ומתאמים, אך ישנן חברות רבות וטובות אחרות, לרוב זה מסתכם בעניין של טעם אישי לפי הצורה והצבע.

כמו כן אני ממליץ על תכנון מראש של המערכת וצפיית הבלתמים השונים:

- פתח מילוי, לאו דווקא קדיחה בגג המארז

- פתח ריקון, בהחלט. יקל עליך בריקון, תיקון וסתם תחזוקה שוטפת דוגמת רענון הנוזל אחת לחצי שנה עד שנה, תלוי בתוספים השונים, מומלץ לשים גם ברז

- טופ למשאבה, רכיב אשר ישפר את ביצועי המשאבה, וגם לעיתים יאפשר חיבור אלגנטי ונקי יותר של מחברים בעיקר בd5 לגרסאותיה השונות

- משאבה במפרצים משולבת מיכל, פיתרון למערכות קומפקטיות , אך פתרון רועש בהשוואה למשאבה שהיא פנימית, מהסיבה של ויברציות וקרבה לאוזן.

- לגבי הרדיאטורים, תתאים את העובי ביחס למארז וכן לגבי תצורת המאווררים שלך, (יחיד, או p&p, או אפילו shroud)

-

זהו על רגל אחת.

בהצלחה

פורסם

^ אני נוטה להסכים עם רוב מה שנאמר, אבל לדעתי כדאי להתחיל עם רדיאטור 480 בודד, זה ייתן את הלופ מאוד קל לבנייה.

בעתיד, יהיה ניתן להוסיף 240 במרתף, הוא לא יברח.

לא נראה לי שהולכים להיות הרבה רכיבים, וה-D5 משאבה חזקה (זה אתה או אייל שבנה על משאבה אחת חמישה בלוקים?) ושקטה. יצאה לה גם גרסאת PWM, שזה נחמד ופוטר אותך מבקר ייחודי, אבל היא לא תגיע למהירויות (והרעש) של 24V.

גם אני רציתי להציע 7/16 (פנימי) 5/8 (חיצוני) אבל במארז כה גדול חשבתי ש-3/4 ייראה טוב יותר, חבל שאין צנרת 3/4 עם WALL דק יותר.

ההצעה שלי לגבי מיכל משלבת מיכל צינור, שהוא משולב עם המשאבה (D5) וגם טופ.השאלה איזה גרסה אתה רוצה? את של EK או של ביטספאוור (יותר אוהב אותו)

פורסם

גם לדעתי כדאי להתחיל עם רדיאטור בודד.בטח עם 2 רכיבים בלופ

בנוגע ללופ של אייל: הוא בנה לופ עמוס במיוחד עם חיבור מקבלי של 4 כרטיסים

משאבות הd5 לא נתנו מספיק לחץ ולכן הוא שדרג לצמד 35x

לעניין הצנרת, אכן יש 1/2 id וגם 5/8 od

לא בטוח לגבי הצנרת הספציפית שהומלצה

פורסם

לגבי הצנרת אני יכול לומר ש primochil advenced lrt היא אחלה בחירה אם אתה רוצה צנרת שקופה , אני קניתי אז גם tygon וגם primochil ומשני חתיכות שיושבות בצד אפשר לראות שכעבור כמה חודשים ה tygon צהוב טיפה וה primochil עדיין צלול.

פורסם

אז אתה הולך על 480 יחיד?

יש לך בעיה, לקחת משאבה רק עם מנוע, המיכל המשולב הזה דורש את הטופ של ביטספאוור + המוד קיט.

אתה יכול לקחת את ה-D5 Uber שהיא משאבת סוויפטק עם הטופ + המוד קיט מורכבים מראש באותו המחיר. ואז תוכל להרכיב את המיכל על הטופ.

חסרים לך מחברי זוית, והייתי ממליץ על פתרון מילוי + ניקוז (פילפורט וברז)

רגע, למה לקחת שני בלוקים למעבד?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים