עבור לתוכן

עזרה| בחירת ציוד לקירור מים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות קירור מים שיכלול את המעבד שלי (2600K) וGTX 780 hydrocopper שאני בטוח שיצא בחודש חודשיים הקרובים.

יש לי מארז Corsair 800D שקניתי למטרה הזאת כשבניתי את המחשב אבל בגלל מחסור בתקציב הסתפקתי בקירור H100 למעבד וה570 נשאר עם הקירור הרגיל שלו. עכשיו כשיש לי את הכסף לקנות 780 וקירור מים (אני יודע שציוד יכול להגיע בקלות לסביבות ה2000) אני רוצה לנצל את המארז שלי במלוא היכולת.

חשבתי לשים ראדיאטור משולש של 120 למעלה ורדיאטור של 140 מאחורה אולי גם 140 למטה אבל אני לא סגור על זה עדיין.

הבנתי ש MCP35X זו אחת המשאבות הטובות בשוק אבל אני מבין שיש מאגרים שבאים איתה מובנה.

איזה ראדיאטורים הייתם ממליצים לי ועם איזה מאווררים (בצד השקט עדיף), איזה שילוב של משאבה ומאגר בין אם ביחד או נפרדים,איזה בלוק למעבד ואיזה צנרת

וגם אם אפשר לינקים או חנות שמוכרת את כל המוצרים ביחד זה יהיה נחמד

תודה

(ובבקשה בלי "אתה לא צריך קירור מים" אני אזרוק כסף איפה שבא לי)

• תגובות 55
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום :)

דבר ראשון, חבל לקנות את גרסאת ה-HC של הכרטיס, היא יקרה ואתה מוגבל לחברה אחת ומקום רכישה מוגבל.

אתה יכול לקנות כל 780 שתחפוץ בו (בתנאי שהוא משתמש בעיצוב המעגל המודפס של נבידיה) ולקנות בנפרד בלוק, מה שיכול לצאת זול הרבה יותר וייתן התאמה אישית (אתה יכול לבחור איזה בלוק ואיך הוא ייראה)

כרגע, אין בלוקים לכרטיס ה-780, אבל אני סמוך ובטוח שייצא אחד כזה בקרוב, ומחירו יעמוד על כ-120 דולר (+-)

ויש סיכוי גדול שבלוקים לטיטאן יתאימו גם ל-780 (לא בטוח).

עכשיו, תציב לעצמך תקציב ומטרות.

מה אתה מעדיף? ביצועים או אסתטיקה? אתה מוכן להשקיע יותר בשביל שהקירור ייראה טוב יותר ומושקע יותר?

האם אתה מוכן לעשות מודינג למארז? (חיתוכים והתאמות כדי לאפשר דברים שהיצרן לא עשה, כמו עוד רדיאטור).

תראה, ל-800D פוטנציאל עצום! אתה יכול בעזרת חיתוך פשוט מאוד להתאים רדיאטור מרובע בגג ועוד אחד כפול במרתף, שניהם עבים (60 מ"מ).

שילוב של משאבה ומאגר זה פתרון טוב, אני לא ממש אוהב אותו בגלל האסתטיקה, אני רוצה שייראו את המיכל ומעדיף מיכלי "צינור". מה גם שאלה אמינים יותר, משום שמיכלים בתוך מפרץ 5.25 בדר"כ מודבקים בדבק (חלקיהם הפנימיים) ופחות אמינים. מיכלי צינור חלקיהם מוברגים אחד לשני, יש פחות חלקים והם (לדעתי) נראים טוב יותר.

קח בחשבון שמשלוח ומכס יעלו לך הרבה, שקול פיצול הזמנות.

פורסם
  • מחבר

יותר חשוב לי האסתטיקה, אני רוצה HC בגלל שכרטיס עצמו חוץ מהעובדה שהוא מקורר במים הוא מאוד יפה ולא רואים לו את הPCB, אם יש אופציה לקנות בלוק שהמראה שלו דומה בזול יותר אז אדרבה. לגבי חיתוכים אני לא ממש יודע כי אין לי כלים לזה ואני מפחד להרוס את המארז אבל בוא נזכור שאני רוצה רק לקרר מעבד וכרטיס מסך ו3X120 עם עוד 140 אחד זה מעל ומעבר אז גם אין צורך ממשי בעוד רדיאטורים וסיבוכים.

אני גם מעדיף שיהיה לי איזה מאגר בתוך המארז ולא ב5.25 כי אני לא רוצה שזה יהרוס לי את הלוק החלק\שחור שיש מקדימה הכי רחוק שאני מוכן ללכת שם זה בקר למאווררים. אני מוכן להשקיע כסף שהמחשב הזה יראה טוב, אני מתכוון לשמור את המארז הזה לעוד הרבה הרבה זמן.אני מתכוון לקנות את ה780 בספטמבר כשההורים שלי יהיו בארה"ב אז הכרטיס יהיה במחיר ההגיוני שלו ולא פי 2 כמו בארץ.

אני רוצה שהמערכת הזאת תהייה יפה ושקטה, שטח הפנים העצום ביחס לחלקים שמקוררים יאפשר לי הרבה מקום לOC, נכון לא כמו מערכת שמכוונת יותר לביצועים אבל אני מוכן לוותר על עוד כמה מגהרצים פה ושם. אני עדיין לא יודע אבל איזה ראדיאטורים מתאימים לצרכים שלי (אני מניח כאלה שהם דחוסים פחות אבל איזה חברה\מודל?) איזה מאווררים יתנו לי לחץ אוויר טוב אבל בלי לעשות הרבה רעש, איפה אני מוצא את המשאבה הזאת בלי שהיא מחוברת לכל מיני דברים ואיזה קוטרים של צנרת עדיף לי לקחת או שזה לא משנה?

עריכה: ולפי מה שראיתי עכשיו לפחות בXSPC הבלוק של הTITAN מתאים ל780

פורסם

לא ברור לי אם אתה מעוניין לקרר רק את הכרטיס מסך או גם את המעבד ?

פורסם

גם את הכרטיס לפי מיטב הבנתי.

יש ל-EK בלוק לכרטיס הטיטאן (היו םאושר שכל הבלוקים של הטיטאן תואמים ל-780: http://www.ekwb.com/news/350/19/Existing-EK-FC-Titan-compatible-with-GeForce-GTX-780/ ) שמכסה את כל הPCB, נקרא FC-TITAN XXL לדעתי יותר יפה מה-HC.

אבל ה-HC לא משהו רע חלילה.

מה תקציבך?

רדיאטור 140 בודד יותר יפריע לזרימה מאשר ישפר ביצועים, חבל.

אני אומר שכדאי לך לחתוך למעלה (חיתוך פשוט!, תיעזר באבא או בדוד) ולהתאים ל-480. אתה יכול לעשות עוד חיתוך (פחות פשוט) למטה כדי לאפשר 240, אבל זה יסיר לך את המקום לכוננים קשיחים למטה (ההוט סוופ ישאר)

ד"א, גם אני עושה בקרוב קצת שופינג של קירור מים והשלמות, אם אתה רוצה להצטרף להזמנה ולהתחלק במשלוח שלח לי ה"פ.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שאין תקציב, אני מוכן להוציא כמה שזה עולה. אני רוצה לקרר את הCPU+GPU. יש לי סלידה גדולה מלחתוך דברים שאי אפשר להחזיר... אז אני מעדיף שלא לחתוך...

פורסם

חבר, שמעתי הרבה כאלה, ואחרי שהם ראו את המחיר אמרו "אי אפשר משהו ב-2000?"

אם אתה רוצה ללכת "all out" זה יעלה, וממש לא מעט. יכול להגיע ל-800 דולר למשוגעים לדבר (כמוני). כמובן שזה תוך השקעה בבלוקים, במחברי זווית יפים ואיכותיים, משאבה עם טופ משופר וכו'.

אני אומר ממש כדאי לך לחתוך (נשמע ממש רע) הנה: http://www.overclock.net/t/881246/800d-480-rad תגלול למטה ותראה תמונות, זה פשוט מאוד, אם אתה לוקח גריל של פוביה או BP בכלל אתה מסודר.

פורסם
  • מחבר

תשמע, בגבול ההגיון אני אקציב לזה 3000 כי אתה לוחץ עלי למספר. זה עדיין יכול להתגמש למעלה, אני פשוט לא יודע מה פה הTOP NOTCH ומה פה זה "בסדר". שלחתי לך בפרטי את הסקייפ שלי אם אתה מוכן אפשר להמשיך את הדיון שם

פורסם

למה בסקייפ? בעתיד כשמישהו יבוא עם דרישה דומה תהיה לו נקודת השוואה והוא לא ייפתח עוד אשכול כאן בפורום...

אתה הולך להתעצבן אבל: 3000 כולל משלוח, מסים וכיוצ"ב או רק חלקים 3000?

פורסם

פותח התרד אתה יכול להתחיל להריץ חיפוש בפורום על קירורי מים תראה את ההמלצות והתהליך, בגדול תתכנן טוב את המקום ואת כמות הרדיאטור (החישוב היבש הוא רידאטור כפול על כל רכיב) ומשם תתקדם למשאבה, מיכל, צנרת ומחברים שזה כבר עניין של תקציב יופי וכמה השקעה אתה מוכן לתת.:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לפני משלוח ומיסים

פורסם

איזה לוח יש לך?

צבעים מסויימים שתרצה להדגיש, ואם כן, איפה? בצנרת, בבלוקים או במחברים?

הרדיאטור האחורי ממש מסבך את הלופ (אני מנסה לשרטט בשבילך כדי להעריך איזה מחברים תצטרך)

פורסם

אתה חייב לגבש לך בראש סכמת צבעים וצורה פחות או יותר של התוצר הסופי, כנס לפורומים בחו"ל ותקבל הרבה השראה למארז הספציפי שלך, אחרי זה יהיה לך יותר קל לדעת בדיוק מה אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

800d-side_detail_opened.pngאני מכוון למשהו בצבעים שחור וכחול כשהצינור\נוזל הם כחולים וה"שאר" שחור בדומה מאוד למה שיש לקורסייר באתר רק שכמובן אין לי קירור לזכרון או שני כרטיסי מסך,השאלה האם בנוסף למרובע מלמלע (או במקום אם זה יחסוך לי לחתוך) אפשר לשים שני 140 אחד מאחור ואחד מלמטה איפה שיש מאוורים קיימים

ברגע זה יש לי asrock extream 4 p67

פורסם

לא הבנתי כל כך, בתמונה אפשר לראות שהמעבד מקורר בנפרד עם H50 (ישןןן!) לחבר רדיאטור אחורי יסבך את האמ'אמא של הלופ.

אפשר לעשות שהנוזל כחול (מייהמס X1) המחברים בניקל כהה (ביטספאוור בלאק ספארקל) וכל השאר שחור.

לא הבנתי את הקטע עם המאוורר אם תוכל להסביר שוב :)

עדיין לדעתי תצטרך לפחות לקדוח במארז כדי למקם את המאגר + משאבה באופן בטוח.

יש פרוייקט בפורום אחר (שמצונזר פה) ב-800D. אני ממש ממליץ לך לקרוא אותו, להבין מה הוא עשה. אם אתה רוצה קישור אז בפרטי.

אנחנו מתקדמים, זה בסדר. :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים