עבור לתוכן

מחיר ל-GTX780 בארץ

Featured Replies

פורסם
תהיה בטוח גוטה, תהיה בטוח בהחלט:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_770/9.html

ממש לא, anandtech חושב אחרת ולמען האמת גם אני לאחר 25 שנות נסיון בתחום, אישית מחזיק מ- ryan smith קצת יותר

מההכותבים שבאתר techpowerup:

http://www.anandtech.com/show/6994/nvidia-geforce-gtx-770-review/18

אמליץ בחום רב לעבור על האמור שצרפתי כאן כלינק, זהו למעשה העמוד האחרון של כתבתו של ריאן סמית, אשר עורך

ניתוח אחרון וסדר בין הדברים. בעקרון תמציתי:

ביצועי 7970GE שקולים עד זהים בממוצע ל GTX770 . הפער ללא המהרה עמד על משהו כמו 2% ומבחינה הגדרתית זהו תיקו.

נזכיר שאת שני הכרטיסים ניתן להמהיר משהו כמו 10% כך שגם כאן יתקיים שוויון.

היתרון שיש ל 7970GE לצרכן אמריקאי זה במשחקים שהוא מקבל חינם עם רכישת הכרטיס, מה שלא רלוונטי כל כך לנו

הישראלים שלא ממש רוכשים תוכנות בכסף, והיתרון הנוסף הוא בכך שיש לו 3GB זכרון בעוד של- GTX770 יש רק 2GB,

מה שכבר היום מתחיל להיות רלוונטי, ובטח שבשנתיים הקרובות יהיה מכריע. קרי: אורך תוחלת חייו של GTX770 לו

יש רק 2GB הינה סוגיה שממש מפריע לדעתו של ריאן סמית ואני שותף למסקנה זו.

המסקנה הפרטנית שלי ושלי בלבד, בהתעלם מממשחקי החינם כמובן שלא מזיזים לי מאומה, אלא בהתייחס נטו לשתי

המכונות מבחינה חומרתית גרידא, יתרון נפח הזכרון של 3GB לעומת 2GB הוא מה שמכריע את הכף מבחינתי ללכת על 7970GE אילו אני רוכש כיום ומתלבט בין שתי החלופות הללו.

אך ברגע שיצאו לשוק כרטיסי GTX770 עם 4GB זכרון והיה והמחירים ישארו על כנם בשווין בין השניים,

אזי היתרון של 7970GE נמחק, ועובר ל- GTX770, שלו יהיה יותר זכרון ומכך תוחלת אורך חיים עדיפה.

ההערכה היא אבל שכרטיסי 4GB יהיו יקרים יותר, השאלה רק בכמה יותר יקרים.

סכום כללי:

רמת ביצועי 7970GE באמצעות השקת GTX770, ירדה מסביבות 450$ לרף 400$ ומכך אנחנו הצרכנים רק מרוויחים.

עוד משמעות חשובה היא שחרור כרטיסים רבים לשוק היד השניה, מדגמים גבוהים - 670/680 7950/7970 מה שיוריד את

המחירים בשוק המשומשים, זאת עבוררוכשים נבונים שממתינים בשקט בצד עד לתפיסת פיסת חומרה חזקה במחירים

נוחים וזולים משמעותית ממה שמכרו רק אתמול חדש בחנות.

• תגובות 52
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברגע שיצא GTX770 עם 4 GB הוא יתומחר בהתאם.

פורסם

במחשבה שניה אני אקצין:

לרכוש GTX770 עם רק 2GB זו אחת השגיאות הצרכניות הגדולות ביותר, בדיוק כמו מי שרוכש HD7850 עם רק 1GB זכרון.

הנסיון הזה "לחסוך כמה גרושים" על כרטיסים עם מעט מדי זכרון ביחס למה שצריך, עומדת לרועץ.

בסוף הכרטיס פשוט לא מספיק כדי להריץ את מה שצריך, ערכו כמשומש בשל כך נופל למטה - הביקוש לו יורד, ואחר כך

שואלים את עצמנו למה לעזאזל חסכנו איזה 5-10% במחיר הכרטיס ועכשיו נתקענו איתו.

המלצה מקצועית היא שכיום רכישת כרטיס מסדרות גבוהות כמו 7900 ו- 770, מינימום זה לרכוש אותם עם 3GB זכרון.

בשנה הבאה המינימום (לטעמי) כבר יהיה 4GB כמו כלום.

פורסם

תקף במיוחד למי שמשחק ברזולוציות גבוהות על כמה מסכים, אחרת 2 יכול להספיק כרגע.

פורסם

2GB לא מחזיק אפילו מסך בודד עם פילטרים גבוהים של AA בטח שלא ברזולוציה 2560x1440 , בכותר כמו crysis3.

וחכה עד שיצאו הכותרים של יתרת 2013 ותראה מה ממתין לנו. 3GB כבר יתחיל להיות גבולי.

פורסם

3 גיגה החזיק לי יפה על שלושה מסכים בקרייסיס 3 רזולוציה 5280x1050, היו לי אז

שלושה מסכים עם שני רזולוציות שונות, שלושתם ביחד נתנו את הרזולוציה הנ״ל שרצה על 3 ג׳יגה עם fxaa לפי מה שזכור לי.

על הרזולוציה שאתה מדבר יספיק גם 2-3 ג׳יגה כרגע.

פורסם

טענתך זו נובעת מחוסר ההבנה הבסיסי והיא התובנה הקלוקלת, כאילו הרזולוציה היא הצרכנית הגדולה של

הזכרון, בשעה שלא כך.

הצרכן הכבד ביותר של זכרון אלו הטקסטורות, אלו כידוע צריכות להיות מוחזקות בכרטיס המסך רק פעם אחת

בלבד, לא משנה כמה מסכים מחוברים באותו הזמן או מהי הרזולוציה שהמוצגת ברגע נתון.

עשה לעצמך תרגיל מאיר עיניים:

הצג הגדרות הכי גבוהות בכותר הנדון Crysis 3, ומדוד את כמות הזכרון הנצרכת על מסך בודד ועל שלושה.

שיעור מאלף ממתין לך :s0403:

אחרי זה תריץ את הכותר שוב פעם על מסך בודד, אך הפעם תבקש ביצוע SSAAx8 ותראה מה קורה לצריכת הזכרון.

בשעה שכותרים חדשים יצאו בשנה הבאה עלינו לטובה לשוק, ואלו כידוע תוכנתו בשנה האחרונה,

בשעה שלמפתחים עמדו כרטיסים עם 3GB זכרון (ואף עם 6GB), הכותרים ישתו אותו עד תום

ואף יתוכננו כך - שיהיו מסוגלים לעבוד גם עם הדור הבא שיוצא ב- 20 ננומטר ולו יהיו כבר בין 4-8GB .

פורסם

לרזולוציות גבוהות וריבוי מסכים נדרשת כמות גדולה יותר של זיכרון.

ידוע לא מהיום ולא מאתמול, יצרני הכרטיסים לא מגדילים את הזיכרון כדי שתוכל לשחק עם פילטרים מנופחים אלא כדי שתוכל לשחק למשל באייפיניטי על עד 6 מסכים.

מחכה למישהו שמבין שיאשר את אשר אמרתי.

אני חושב ש״מרוב לימוד תורה הוא שוכח לאכול״

Nec אתה קורא יותר מדי וכבר כל הידע התערבב לך בראש וזה בסדר.

שב תעשה שיעורים וסדר בהבנה שלך ותחזור עם תובנות חדשות..

פורסם

עידן צר לי אך הינך טועה. נצרכת כמות גדולה יותר של זכרון אכן כן, אך לא כל כך הרבה כפי שנוטים לחשוב.

ערוך חיפוש תחת שם המשתמש שלי בפורום זה, כתבתי כבר מאמרים שלמים על הנושא ולעומק.

רק כדי להבין את עקרון היסוד.

כמות הזכרון הנצרכת לצרכי רזולוציה כל כך זניחה והיא מחושבת כדלקמן:

רזולוציה בפיקסלים הווה אומר 1920x1080 = בערך שני מיליון. אם רוצים לדייק אזי 2,073,600

כל פיקסל מוחזק ע"י 32 סיביות מידע (4 bytes), הווה אומר אותם 2 מיליון כפול 32 סיביות ומקבלים

כ- 66 מיליון ביטים. נחלק ל- 8 כדי לקבל בקילובייטים ויצא לנו כולה 8mb.

ואם נעלה את הרזולוציה לפי 3 קרי עבור 3 מסכים HD מלאים = 5760x1080 נקבל רק 24MB בלבד.

שמת לה לעליה בכמות הזכרון הנצרך : מ- 8MB frame buffer לכולה 24MB frame buffer.

בדר"כ המערכת עובדת ב- double buffering, מה שמכפיל את הכמויות לעיל פי 2 בדיוק.

היה ורוצים לבצע triple buffering לטובת שיפור ביצועים, אזי הכמויות מוכפלות פי 3.

קרי, כולה 72MB framebuffer לטובת הצגת תמונה על 3 מסכי HD.

מה שיקפיץ את צרכי הזכרון הלאה הוא ביצוע אנטיאליאסינג ברמה גבוהה כמו ssaa x4 או אפילו x8.

ביצוע SSAA הינה ע"י הכפלה מטריציונית לינארית, קרי X4 צורך פי 4 זכרון,

ו - X8 צורך פי 8 זכרון.

לפיכך מובן די מהר שמשהו אחר אוכל שם הרבה מאד נפח זכרון.

השאלה מה יש שם שהוא כל כך "כבד משקל". התשובה מתחת לפנס: הטקסטורות..

פורסם

טוב נקווה שמישהו יאשר את שאמרתי, אני כרגע בעבודה ולא ליד מחשב כדי לחקור בדבר.

פורסם

עידן, הצעתי לך דרך פשוטה לחקור את זה אצלך במחשב באמצעות הכותר crysis 3, הפעלתו על רזולוציות שונות והפעלת

פילטר מסוג SSAA.

שים לב הכיצד פילטרים שונים והעלאה באיכות הגראפית מגדילות את צריכת הזכרון יפה.

בכותר זה בקלות מגיעים למעל 2GB זכרון נצרך ולא צריכים לשם כך 3 מסכים - רצ"ב.

פורסם

אני לא מבין - מישהו פה (חוץ מעידן) באמת משחק על רזולוציות כאלו (1200P,1440P,1080PX3) שזה באמת משנה לו?

הרי ב1920*1080 הכרטיס הזה חזק יותר מהמתחרה של AMD, לא?

פורסם

nec, אתה האייל שני של כרטיסי המסך :lol:

פורסם

ומי הוא האייל הראשון ? זה יותר מעניין :beerchug:

פורסם

יש פה כמה בודדים שמשחקים על רזולוציות כאלו עם שלושה מסכים, זו חוויה אחרת לגמרי וקשה לחזור למסך יחיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים