עבור לתוכן

התייעצות לגבי טמפרטורות מעבד וצוואר בקבוק..

Featured Replies

פורסם

נכון לעכשיו אני משתמש במעבד i5 760 במהירות הסטוק.. יוצא איזה 2.9

עד כה לא הרגשתי הגבלה בשימוש היומיומי / משחקים אולם לאחרונה אין ספק שהמשחקים מקשים על החומרה.

יש לי כרטיס מסך gigabyte windforce 7950 OC שבסך הכל אמור היה לתת נתונים יפים במשחקי ההמשך החדשים כמו ביושוק ומטרו...(משחקים קצת ישנים יותר כמו סקיירים או BF3 עובדים יפה מאד עם הכרטיס).

אבל הביצועים לדעתי הם בלשון המעטה לא משהו.. ה FPS כל הזמן סובל מנפילות חדות לאזור ה - 20/30 וזה גם לאחר הורדה לרמות בינוניות בהגדרות המשחק.

עשיתי היום בדיקת טמפטורה למעבד כדי לראות אולי להמהיר אותו קצת כבר עכשיו והתוצאות היו - 35 idle,

65 - מאמץ.

המאוורר הוא לא מהטופ ליין אלא CM hyper TX3 כבר בן שנתיים וקצת לערך לדעתי.

אז אני לא רואה סיבה לנסות לעשות כרגע OC כי המעבד יגיע לטמפרטורות מטורפות..

השאלה שלי היא האם כדאי לשקול פשוט להחליף קירור למעבד ולהמהיר אותו לאזור ה - 3.2 ומעלה.. או פשוט הגיע הזמן להחליף מעבד ולשלב לכרטיס המסך מעבד עדכני וחזק...

אשמח לדעתכם.

תודה :)

פורסם

הטמפרטורה שלך סבירה ביותר, אתה יכול לבצע OC יפה אפילו מבלי להעלות את המתח מה שכנראה לא יוסיף לטמפרטורה שלך.

יש לך עוד מרווח גדול, אתה יכול להגיע גם לטמפרטורה של 70 מעלות בכיף.

פורסם

אתה מחפש עוד FPS ? אם כן לא חושב שOC למעבד יעניק לך את מה שתרצה, בכל מקרה אתה יכול לנסות עם הקירור הנ"ל (שמאוד רועש) לא לעבור את אזור ה75+- אבל בקיץ הטמפ' בטוח יחרגו.

על כל מקרה "הבעיה" היא פשוט במשחקים, במיוחד אם אתה משחק בFULL HD עם פילטרים וכו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :)

אתה מחפש עוד FPS ? אם כן לא חושב שOC למעבד יעניק לך את מה שתרצה, בכל מקרה אתה יכול לנסות עם הקירור הנ"ל (שמאוד רועש) לא לעבור את אזור ה75+- אבל בקיץ הטמפ' בטוח יחרגו.

עשיתי בדיקה נוספת וכאשר המשחק רץ כל הליבות במאה אחוז מאמץ. כלומר שבכל מקרה יש ניצול מלא של המעבד ומכאן אני יוצא להנחה שיש סוג של צוואר בקבוק כרגע.. יש סיבה אחרת לכאלה ביצועים מקרטעים עם כרטיס גרפי כזה?

פורסם

סיבות לא חסר, רזולוציה פילטרים וכו, תוספת של 200-300MHZ במעבד לא יחפו על זה, בכל מקרה תבדוק מה אתה יכול להשיג עם הקירור הנוכחי, ותראה איך זה משפיע על הביצועים (FPS) אם זה משתלם לך או תראה שזה הולך לכיוון טוב, אז תשדרג קירור.:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה :) אני אבדוק כמה אפשר למשוך עם המצב הנוכחי ואכן ואם באמת יהיו בעיות אשדרג את הקירור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים