עבור לתוכן

התייעצות/התלבטות בנוגע לשדרוג כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

מה קורה אנשים?

מצטער מראש על החפירה הארוכה.. אשמח ואודה מאוד אם תוכלו לעזור.

הרבה לא הייתי פה - לימודים וזה..

אני חוזר למומחי הפורום עם התלבטות, כרגע המפרט שלי הוא כזה (ישן ממש! אבל משופץ חלקית):

Pentium D 2.8ghz

לוח אם לא מצאתי את הדגם המדוייק אבל מהסדרה הזאת

MSI 945G

http://www.msi.com/product/mb/945G-Platinum.html

ספק seasonic 430+80

ו4GB זיכרון 633 שמתאים ללוח

וכרטיס HD4670 1GB

ברמת העקרונית המחשב מספיק לי לחלוטין - אני לא גיימר מטורף שמשחק בכל הכותרים האחרונים, ועד לפני כ8-9 חודשים היה לי PS3 למעט המשחקים שכן שיחקתי.

כעת הוא אינו וקיבלתי במתנה NFS most wanted 2012 - כולי מתרגש (עבר הרבה זמן מאז הכותר האחרון שלי בסדרה) ולשמחתי המשחק רץ (על ההגדרות הנמוכות) אבל באזורים רבים במשחק הFPS יורד בצורה דרסטית וזה פוגם בחווית המשחק.

השאלה שלי היא כזאת:

אני כרגע סטודנט להנדסה ככה שאין לי יותר מדיי זמן פנוי לשבת על המחשב ולשחק ובמילא לא משחק יותר מדיי במחשב, עיקר העבודה שלי אני עושה על המחשב הנייד (מעבד i5) שמריץ לי את כל התוכנות שאני צריך, אבל כרטיס מסך מובנה ככה שלא יריץ לי את המשחקים האלה.

המחשב השולחני בעיקר משמש למדיה וצפיה בסרטים - שלזה בהחלט מספיק המעבד והלוח-אם הנוכחיים.

השאלה היא אם אני אחליף רק את הכרטיס מסך - זה יתרום? או שעיקר ה"סבל" נגרם מהמעבד/לוח אם?

ומידה וכדאי רק להחליף כרטיס, אז איזה כרטיס הספק שלי יכול לסחוב?

ראיתי ביד 1 את הכרטיס GT640 ב410 שקלים

http://www.tms.co.il/product/11614

ואחרי כמה דיונים שקראתי שקלתי אופציה של יד 2 וראיתי מודעה על HD6850 1GB ב490 שקלים שלטענת המוכר עדיין באחריות. (בקניה של כרטיס מסך יד 2 - מה עלי לבדוק? על מה עלי להסתכל?)

יש מצב שהספק שלי לא יסחוב אותם?

יש לכם המלצות אחרות לכרטיסים? (זה בעיקרון התקציב - אזור ה400 שקלים) - אם אצטרך להחליף את המעבד/לוח אם אז התקציב יקטן בצורה דרסטית מאוד (בגלל זה אני מעדיף שלא)

שחכתי לציין - המחשב מחובר למסך 32" על 720P דרך HDMI אבל אולי בעתיד יחובר ל2 מסכים: ה32" הנוכחי ועוד אחד של 17" או 19" בVGA רגיל

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

המחשב ישן יותר מדי ויצריך שדרוג מלא (למעט ספק הכח שהוא מצוין ויוכל לשרת אותך הלאה).

פורסם

גם אני חושש שיווצר לך צוואר בקבוק עם כרטיסים חדשים ואפילו מהחלשים שבהם, הספק שלך זה הרכיב הכי חזק במערכת.

פורסם

אין מה לעשות, המעבד ממיקרוארכיטקטורה של 5 דורות אחורה וכבר לא יכול לתת כלום במשחקים.

פורסם
  • מחבר

אז שאלה כזאת - האם יש צורך בלהחליף גם את המעבד/לוח-אם וגם את הכרטיס מסך?

יש מצב שהשאלות האלה כבר אמורות להיות מופנות לפורום "מפרטי מחשב" אבל לאיזה מעבד/לוח-אם כדאי לשדרג כדי לראות שיפור "משמעותי" אבל עם זאת, לשמור על הוצאה כלכלית נמוכה.

ובהחלפה של מעבד/לוח-אם יש צורך בפרמוט המחשב? שהוא אמור פשוט לזהות את הרכיבים החדשים בדר"כ?

כמו כן - האם הספק שלי יסחוב את הHD6850? ובמידה וכן - על מה עלי להתסכל כאשר קונים כרטיס מסך מיד2? לא יצא לי עוד לבצע רכישה כזאת ואינני מעוניין לקנות חתול בשק.

תודה.

פורסם

תצטרך להחליף גם כרטיס מסך וזכרונות.

לגבי כרטיס המסך מיד שנייה - תוכל להשיג דיל טוב יותר.

מפרט ללא מארז, ספק ואלי קשיח (מה הדגם שלך?) יעלה לך סביב ה-1300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

HDD יש 4 -

2 של HD204UI

2 של ST3000DM001

אמרתי - המחשב מכיל ברובו ספריית מדיה.

לא צריך מארז, לא ספק, לא HDD ולא מסך.

צורב DVD מחובר בIDE ככה שאם לא יהיה חיבור מתאים בלוח-אם יהיה צורך לקנות אחד בחיבור SATA

- - - נערך: - - -

לגבי כרטיס המסך מיד שנייה - תוכל להשיג דיל טוב יותר.

.

תוכל לפרט בבקשה? איזה כרטיס יותר טוב אוכל להשיג שהספק יסחוב? ובאיזה סכום?

פורסם

הספק שלך יסחוב 99% מהכרטיסים שקיימים היום..

פורסם

650TI חדש עולה כ-650 ש"ח והוא חזק יותר, למשל.

שווה אולי להתמקח ולהוריד את הבחור ל-450 ש"ח.

הנה דוגמה למחשב הכולל GTX560 שברמה של 6870:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪249

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪297

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪139

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX560 1GB GDDR5 UltraDurable - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪650

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

סה"כ: ₪1485

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1456 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/4wvfthue

פורסם
  • מחבר

גיל תודה רבה לך.

בתגובתך כתבת למעלה כרטיס 650Ti שעולה 650 ובמפרט הכנסת 560 שעולה אותו הדבר.. לא עדיף אז לקחת את ה650Ti אם הוא יותר טוב?

וזכור לי שלפני כשנה בערך קניתי לאחותי מעבד G640.. מה ההבדל בינו לבין הG2020? ובכלל בהשוואה - למעבד הנוכחי שלי? אני פשוט מכיר רק את סדרת i

תודה

פורסם

ה-560 מעט חזק יותר מה-650TI. את התגובה ערכתי אחרי שראיתי את המחיר של ה-GTX560 שהיה מתומחר פעם בכ-800 ש"ח.

ה-G2020 הוא דגם שאמור להחליף את ה-G640. המעבד הזה חזק פי כמה משלך.

פורסם
  • מחבר

קצת שאלת קיטבג - אחרונה בנושא זה.. את היתר אשייך לפורום מעבדים

להחליף את המעבד ל -i3 3220 3.3Ghz HyperThreading 3MB Tray

האם כדאי? מדובר על עליה של כ250 שקלים.. וגם ככה התקציב הקודם של 1480 שקלים חרג מהתקציב שרציתי..

אבל האם זאת עליה משמעותית? כי חבר שמתמצא יותר ממני הציע לי משום מה לא ללכת על הg2020..

האם כדאי להמיר את זה למעבד i3 ואולי להוריד קצת את טיב כרטיס המסך על מנת לשמור על מחיר יותר נמוך?

תודה על על הסיוע עד כה

פורסם

ה-I3 חזק יותר מהפנטיום באופן די משמעותי, אבל אני לא חושב שתזדקק ליותר מהפנטיום. אתה יכול להוסיף את ה-I3 במקום ואז תזדקק לשדרוג מאוחר יותר, אבל זה לא מאוד קריטי. אני חושב שיסחוב יפה עם הפנטיום (ועדיף כוח גרפי נוסף במקום כוח עיבוד כללי לשימושיך).

פורסם
  • מחבר
ה-I3 חזק יותר מהפנטיום באופן די משמעותי, אבל אני לא חושב שתזדקק ליותר מהפנטיום. אתה יכול להוסיף את ה-I3 במקום ואז תזדקק לשדרוג מאוחר יותר, אבל זה לא מאוד קריטי. אני חושב שיסחוב יפה עם הפנטיום (ועדיף כוח גרפי נוסף במקום כוח עיבוד כללי לשימושיך).

אז לטענתך אין לי צורך מיידי בשדרוג כולל של המערכת? אני קצת מבולבל כבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים