עבור לתוכן

עשיתי חיבור SLI עם GTX570 , לא רואה הבדל ב FPS, עזרה!!

Featured Replies

פורסם
כן שמתי לב שרק המשחק הזה עם anti-aliasing גומר על ה FPS , לעומת זאת הרצתי עכשיו כמה משחקים כמו BF3 על ULTRA עם anti-aliasing מלא

ואני מקבל עם 80-100 FPS מטורף כאשר אני זוכר שהייתי משחק במשחק הזה רק עם כרטיס בודד על ULTRA עם anti-aliasing מלא הייתי בקושי מקבל 40 FPS.

משום שהאפליקציות המוזכרות על ידך, אנן מבצעות אנטי-אליאסינג באמצעות טכניקה המכונה super-sampling, אלא בטכניקות אחרות

חסכוניות בסדר גודל, אך מאידך איכותיות פחות.

אז מדוע בכלל המפתחים של המשחק "מטרו" משתמשים בשיטה של super-sapling אם זה לא ריאלי ל 98 % מהמשתמשים ?

הם משתמשים (ככל הנראה) בטכניקה זו משום פשטותה ומשום שהיא האיכותית ביותר בתוצר שהיא מניבה.

נוסף על כך ראה תשובתו מהפורטת של סינדרום (שענה מעלי) בנוגע לכותר הנדון.

• תגובות 39
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני למשל מריץ כותר זה עם GTX570 בודד על הגדרות גבוהות מאד וה- FPS טס באזור 50-60 FPS כמו כלום.

בשביל SSAA צריל לא רק כח עיבוד רב, אלא גם יותר זכרון ממה שיש ב- GTX570 = 1.28Gb VRAM.

ֶֶֶ^

ברור.. "טס" . :s0403:אני מקבל עם 660TI כולל OC רציני לערך כ 40/45 FPS. אין מצב שכך (50-60) אתה מקבל על שיא הגדרות (כמובן בלי AA ) .

וזה מה שאתה צריך לקבל ציטוט:

V

כשהגרפיקה הכל על FULL יחד עם פיזיקס אני מקבל לערך 30-25 FPS

.

....................................

בדוק אם אתה אכן מריץ על הגדרות מאוד גבוהות כולל רזולציה 1920 1080

פורסם

roonii הנך כותב שטויות וחבל שאינך טורח לקרוא את השרשור כנדרש לפני שאתה מגיב.

בדוק את הציטוט שהבאת בו טענת 25-30FPS > שמתייחס למישהו שעובד עם מערך SLI כאשר

הוא באנטי אליאסינג במוד 2X SSAA. האם ציטוט זה שהבאת לפיכך, רלוונטי בכלל למצב בו אני עובד ?

אני חוזר - אכן טס כמו ענק אצלי עם 570 בודד ללא SSAA:

א. לא בודק בבנצמרק - בודק בתוך המשחק עצמו.

ב. ההגדרות על high.

ג. כמובן ללא SSAA

ד. רזולוציה 1080P כנדרש.

ה. עם פיזיקס על advanced.

ו. הכרטיס אצלי מומהר ב- 10% (לא רק אתה ממהיר)

ז. אגב לידעך כי אין הבדל ביצועים מי יודע מה מלכתחילה בין GTX660Ti ל- GTX570, כולה 16%.

לכן היכן שאצלך ציינת 40-45 FPS, תחת אותן הגדרות גראפיות לאלו שאתה מריץ, GTX570 (שמומהר באותו יחס כמובן)

נותן 34-38FPS.

פורסם

נעשה סדר,תחילה אני שחיקתי ללא שום פאץ למשחק (המשחק כבר נמחק ) .

הנה ציטוט

עכשיו ניסיתי לשחק עם הגדרות FULL רק שביטלתי את ה SSAA - OFF , קיבלתי FPS מטורף של 65-90 ,כלומר אם משווים תוצאות בין כרטיס אחד ל SLI ללא ה SSAA השיפור עצום הבדלים של כ 30-50 FPS ,

כלומר שבכרטיס בודד עומד לערך כ35/40 FPS ... עדיין רחוק מ50/60 .

http://www.pcgameshardware.de/Metro-Last-Light-PC-235304/Tests/Metro-Last-Light-Benchmark-Test-1069286/

סעיף ב': לא בדיקה על high אלא very high :P

היה לי לפני 660TI את הכרטיס 570GTX ... ההבדל נע בממוצע כ15 FPS .

פורסם

שוב פעם אתה מקשקש, חבל סתם.

הפעם אעלה עבורך ועבור הקוראים מס' בנצ'ים לדוגמא, כדי שתכניס את עצמך לפרופורציות המתאימות, עושה הרושם

שאין ברשותך קמצוץ של ידע מה הם פערי הביצועים בין כרטיסים שונים. (במקרה שלפנינו בין GTX660Ti לבין GTX570).

הפער הוא זניח לחלוטין ועומד על בסך הכל 16% - רצ"ב טבלה משווה מ- powertechup.

הטבלה למי שאינו מכיר, מרכזת את פערי הביצועים בין שני המאיצים הנדונים לפנינו,

זאת תחת כ- 20 אפליקציות שונות, ותחת כל הרזולוציות הנדגמות.

*אגב בדקתי גם עבור 1080P פרטנית - הפער יצא זהה לחלוטין לממוצע הכללי. אם תרצה לראות אוכל לתלות גם כן.

המתמטיקה הינה: 79 חלקי 94 = 0.84 או באחוזים ניתן לומר ש- GTX570 איטי מ- 660Ti ב- 16%.

אגב לפתוח את הראש - פעם אחרונה שלמדנו מתמטיקה דלתאות לא מודדים ב- FPS, אלא מודדים באחוזי פער.

שכן כלשונך 15 FPS, ביחס ל- 30 זה הרי חצי, וביחס ל- 100 זה 15% בלבד.

עוד רצ"ב מספר בנצים מ- metro last light בתצורות הרצה שונות, בכדי שתקבל מושג כמה FPS מקבלים באמת

בבנצים עצמם (שהם מאד כבדים ומייצגים את הסצנות הקיצוניות ביותר שניתן להגיע אליהן במשחק)

המספרים אולי ירימו אותך מהרצפה למציאות, תוצאה אמפירית שאיננה ניתנת לוויכוח. ואגב במשחק עצמו המספרים הרבה

יותר גבוהים מאשר בבנץ - אני רץ על 60 רוב הזמן בשל הפעלת V-Sync ועם ביטולו זה עולה אל מעל 60.

*הנני מעדכן בנצים נוספים תוך כדי תנועה - תראה כמה הנני טורח בשבילך ובשביל חברי הפורום כדי שידע יצבר

וטעויות שהעלת כאן לפני כולם ימחקו מהתודעה.

פורסם

פעם שנייה:עדיין הרצת את המשחק על high ולא very high בQuality . :yelclap:

בקשר להבדל בין הכרטיסים לא באתי להציג משהו אחר ממה שציינת. אלא רק שלדעתי זה לא כזה מעט. שכן לשחק באיזה משחק עם 660TI בקבלת 40 FPS מאשר 30 25 FPS זה לא מעט.ממש לא .

אגב גם הOC אצלי הרבה יותר משמעותי משלך .

ליבה:915 MHz. זיכרונות: 1502 MHz

ליבה: MHz 1032. זיכרונות: 1727 MHz.

פורסם

אגב גם הOC אצלי הרבה יותר משמעותי משלך .

ליבה:915 MHz. זיכרונות: 1502 MHz

ליבה: MHz 1032. זיכרונות: 1727 MHz.

לעניין טענתך בנושא OC, אצלך הפער על 12.7% ואצלי על 9.3%. האם זה פער "הרבה יותר משמעותי" - כלשונך ?

הבן: הפער בין 12.7 ל- 9.3 הוא זניח ונמחק במסגרת טעות הדגימה. מקובל כאשר מייצגים פערים,

לוודא שרק אם הם "מסדר גודל" שונה - או אז להתייחס אליהם ככאלו.

25 לעומת 9 זה פער משמעותי. 12 לעומת 9 זה פער בלתי רלוונטי שכן הוא "מסדר גודל" זהה.

לעניין רמת הגראפיקה:

הנני רואה כי לא המתנת עד שאתלה את הדרוש, חסרי סבלנות אנו היום רוני ?

הרי רשמתי במפורש בפוסט הקודם "שאני מעדכן תוך כדי תנועה"...

מכיוון שאצה לך היד על המקלדת, אלצתני לתלות את הבנץ האחרון (עם האיכות המקסימלית כפי שבקשת) דווקא כאן.

תראה מה יצא - 37.5FPS

נו, וכמה זה נמוך יותר מאותם 40-45 שעליהם דברת והתפארת רבות ? איפה כל אותם 15 FPS פער שזרקת לחלל האויר ?

רוני No offence אבל הנך ממשיך לטעות ונוסף על כך גם לא לומד לתקן. הכי גרוע, שאתה זורק מספרים

לאוויר ונתונים לרוב - בשעה שלא טרחת לספק ראיה ולו אחת לנתונים הללו ולכן גם נפלת במה שמכונה נפנופי ידיים.

ראה מנגד דוגמא איך עובדים, נפק ראיות ומדידות. אלו מספרים אמפיריים שלא ניתן להתווכח עימם.

רוני תחקוק את זה טוב טוב בזכרון שלך, לא משנה כמה שמיניות באויר תעשה - הפער הוא לא יותר מ- 16% בלבד.

20 בנצים שונים תחת 5 רזולוציות נדגמות לפחות - אינן טועות ואת זה הבאתי לפניך בפוסט הקודם מ- techpowerup.

ובמשחק שלפיננו, ראינו "מדידה" שמציגה ירידה מאזור 40-45 FPS לכולה 37.5. ירידה שבעיין אנושית גם בלתי מורגשת לחלוטין.

ועתה לזווית ראיה כלכלית ודגימה מתורת חקר ביצועים:

אם השדרוג שבצעת לדוגמא אתה מ- GTX570 היה ל- 660Ti , ושדרוג זה "נחשב עבורך" כחוכמה גדולה, נו מה אגיד ומה אומר...

מעניין כמה כסף זרקת על המעבר בין הכרטיסים. להערכתי מכרת 570 משומש בחצי ממה שקנית 660Ti.

קרי: שילמת כפליים עבור 16% התקדמות זוטא. זה נראה יעיל כלכלית ?

דע זאת: שדרוגים בתחום חומרה עושים, בדר"כ כאשר מתקיימת הכפלת יכולות -> הווה אומר 100% = שזה עפ"י

רוב יהיה כבר דור חדש או שניים קדימה.

במקרים פחות אידאליים, מבצעים שדרוג כאשר השפור בביצועים הוא ב- 50% "סדר גודל", כדי גם להרגיש את

השיפור ולא רק לדמיין אותו.

מי המשדרג ומכלה אגב כך בתהליך זמן וממון רב, בשביל להשאר פחות או יותר על אותם ביצועים מבחינת "סדר גודל",

ומעבר בין GTX570 ל- GTX660Ti הוא בהחלט אותו "סדר גודל", אינו עובד יעיל ואינו עובד חכם.

פורסם

תכלס: איפה ה50/60 FPS ?

15 FPS הבדל נאמר בממוצע.. יש משחקים שיש אפילו פער יותר ויש שפחות אך לרוב זה כפי שציינתי.

את התוצאה שלי כנאמר לעיל "נבדקה" דרך המשחקיות בעיניים שלי (היה הרבה פעמיים שהמשחק עמד על 50 FPS ׂׂאבל אני מרבה לתת תוצאה פחותה מעט ) ולא דרך בנצ'מרק .אז.יתכן מאוד שזה יעמוד גם על 45 50 ..ואני מציין שוב שלא הייתי עם שום פאץ,כפי שראיתי שמתקן הרבה את הביצועים.

אתה כותב הרבה וזה חבל כולל גלישה לנושאים אחרים עם מסקנות משלך.

ההפרש ששילמתי על 660TI לעומת 570GTX עמד רק על 100 שח .;) ..עזרתי לגסי בהרכבת המחשב שלו -כנראה זה היה משתלם לעזור .

nec_000 היקר !

אתה כנראה חושב שהנך 'גאון'. וזה בסדר.תרשה לי לציין שבסך הכל בדיקתך (לכתחילה) לא היית על פול גרפיקה לכן חשבת על התוצאה 50/60 כנכונה. לא קרה כלום אולי אני אדם פשוט אך כדאי לך לממש את הנאמר "מכל מלמדי השכלתי" .

פורסם
תכלס: איפה ה50/60 FPS ?

15 FPS הבדל נאמר בממוצע.. יש משחקים שיש אפילו פער יותר ויש שפחות אך לרוב זה כפי שציינתי.

את התוצאה שלי כנאמר לעיל "נבדקה" דרך המשחקיות בעיניים שלי (היה הרבה פעמיים שהמשחק עמד על 50 FPS ׂׂאבל אני מרבה לתת תוצאה פחותה מעט ) ולא דרך בנצ'מרק .אז.יתכן מאוד שזה יעמוד גם על 45 50 ..ואני מציין שוב שלא הייתי עם שום פאץ,כפי שראיתי שמתקן הרבה את הביצועים.

.

רוני בפעם המיליון:

הפער הוא 16%, לא כי "אני מדדתי", כי כל הבנצים ברשת אומרים זאת.

אוכל לתלות בנצים מעוד עשרות מקורות כדי להמחיש אם זה טרם הובן עד כה.

שנית בתוך משחק התוצאה עומדת כלשונך על מעל 60 FPS ב- GTX570 (אם מבטלים v-Sync)

ואני תומך בכך - זה גם מה שאני ציינתי בהתחלה עוד אתמול, לפני שבכלל נכסנו למדידה עם בנצים מובנים במשחק עצמו.

**הבנץ המובנה בתוך המשחק, ממחיש מקרה קיצון ואז ה FPS יורד מטה לאזור 40-45 ב- 660Ti אל מול 37.5 ב- 570.

בנצים ברשת מאששים נתון זה.

15 FPS שהנך מתעקש עליהם הינה ככל הנראה דגימה שגויה "של עינך", שאיננה תוצאה הדירה שניתן לאמת ולמדוד.

גם לא התרשמתי מי יודע מה, שהנך יודע מה אתה עושה עם המחשב ואיך מודדים - אל תפגע.

שלישית אין גם אצלי שום פץ, מדובר בגרסא הראשונה שיצאה ב- 13.5.1013 כך שתנאי ההשוואה זהים לשלך.

הדבר היחידי בכל שרשמת מעלה ולמעשה היחידי שגם רלוונטי, זה שהשדרוג "עלה לך" 100 ש"ח :)

רק בשל כך היה כדאי. בכל מקרה נורמטיבי אחר, השדרוג יעלה בערך מחיר הכפלת הכרטיס

(מכירת 570 משומש ורכישת 660ti חדש).

במקרה שכזה אין כל כדאיות לשדרג מ- 570 ל 660ti, שכן אלו כרטיסים כמעט זהים לחלוטין בביצועיהם (פער של 16% כבר אמרנו?)

570 בכדי לשדרג כך שיורגש הדבר, צריך או מעבר ל- SLI עם 570 נוסף (זה הכי יעיל לכסף),

או מעבר למינימום של 7970/680 אשר מהירים בכ- 40-50%. שדרוג בפער של פחות מכך אינו מורגש.

לגבי אם הנני "חושב את עצמי גאון" או לא (כלשונך), זה אינו רלוונטי, היות ומה שקובע אם אדם הוא גאון,

זה לא מה הוא חושב על עצמו, אלא מה מבחנים שמטרתם איתור גאונים יודעים לספר עליו וכבר עברתי בחיי

כמה שכאלו.

לגבי לתת לי עצות ללמוד זה יפה ונחמד, אך במטותא ממך, בשל פער הגילים ופער האינטלקט, הרשה לי לבחור מורים ראויים.

פורסם

%16 זה גם ממוצע. יש לי משחקים שההבדל ממש מורגש,הכוונה שגם 15/20 FPS זה משמעותי *מבחינתי* כמו בBF3 ועוד הרבה משחקים

http://www.anandtech.com/bench/Product/518?vs=647

.אז שילמתי רק 100 שח ועוד קיבלתי כרטיס עם קירור משופר ועשיתי OC רציני ..שפעמיים מעלה עוד 5/10 FPS .כל שאר דברייך (קנייה) אל אף שאינם קשורים , אני מסכים.

אתה בעצמך בדקת תחילה דרך המשחק ולא בנצ'מרק. עוד עצה לי אלייך 'הפוסל במומו פוסל'

א. לא בודק בבנצמרק - בודק בתוך המשחק עצמו.

...

אכן אך לי נראה שאתה חושב שהנך גאון ,לא באתי לציין שבאמת אתה גאון או לאו.

בחר מאיזה מורה ללמוד.. אך אם היית מבין את הביטוי בצורה הנכונה .. מה היה טוב.:P

פורסם

בליבי תחושה רוני על שאין ברשותך כל מושג, אך פער הגילים שביננו (לרבות פער השכל) הוא כזה, שאני יכול להיות אבא שלך.

אם כי במקרה זה היו אומרים, שהתפוח נפל רחוק מהעץ.

את הדיון הזה (מבחינתי לפחות), מיצינו. הקורא הנבון וודאי ידע למצוא בשרשור את מירב התשובות הרלוונטיות לשאלותיו

היה ונותרו ברשותו שכאלו. בברכת המשך ערב נעים.

פורסם

בן כמה אתה? לא שזה ממד לחוכמה.

ולא שעדיין הביטוי אינו מקובל .שכן מכל אדם אפשר ללמוד.

סקרן אם אתה באמת יכול להיות אבא שלי בשל פער גיל.

פורסם

גיל הוא מדד לנסיון מצטר, לבגרות, ובדר"כ להשכלה נצברת - באם האוביקט הוא אדם לומד במהלך חייו.

"מכל אדם ניתן ללמוד" - הינה אמרה פשטנית ורדודה. לטעמי פתגם סתום ותו לא.

האם תוכל ללמוד מאוטיסט או אדם מפגר ? אולי כן, אך מרבית הסיכויים שלא.

ניתן ללמוד מאחר ובתנאי שלאדם הפוטנציאלי להיות מורה עבורנו, יש גם מה ללמד אותנו ותחומים בהם

הוא חזק יותר מאיתנו. שאם לא כן, הרי מה נוכל ללמוד ממנו אם אנו חזקים ממנו יותר בכל תחום.

למשל ילדתי הצעירה עם כל הכבוד, עדיין אינה יכולה ללמדנו דבר מפאת גילה וחוסר הקילומטרז הנדרש,

למרות שהיא עברה מבחנים ונמצאה גאונה.

היכולת ללמד אותנו הינה מכפלה שמורכבת משני משתנים:

הראשון הוא ידע השכלה ובגרות שנצברים עם החיים - להלן הקילומטרז של האדם על פני האדמה,

וממשתנה שני שנקרא האינטלקט (או האינטילגנציה) של האדם.

שילוב שני אלו גם יחד יוצר את התוצר הנדרש.

פורסם

תתפלא, אבל ללמוד אפשר מכל אדם, לא חסרים פרמטרים למצבים האלו.

אפילו על תינוקות מחקרים, גם אם התינוק לא מעביר את המידע בצורה ישירה עדיין אתה לומד ומפיק מסקנות בצורה עקיפה.

פורסם

זו אמרה פשטנית אך לא רדודה. לא כל מה שפשוט רדוד ולא כל מה שפשוט לא ראוי להאמר. אם יש מה ללמוד מנמלה (לך אל נמלה עצל) ודאי שיש מה ללמוד גם מתינוק בן יומו (אמרה לי קלינאית תקשורת שמכזה אפשר ללמוד לנשום נכון וכד').

עדיין לא ציינת את גילך.

גיל הוא אכן כפי שציינת, אך מופנה הוא כלפי האדם עצמו . זה לא אומר שכל אדם שמעל גילך או לגילי -חכם יותר או תמיד צודק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים