עבור לתוכן

ספק מעביר חשמל אבל לא מצליח להדליק את המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי ספק של חברת EZCOOL בהספק של 1050W.

משרת אותי נאמנה כבר מספר לא קטן של שנים.

אתמול בערב הוא כנראה החזיר את נשמתו לבורא.

כאשר באתי להדליק את המחשב, הוא פשוט לא נדלק. יש אורות על הלוח אם, אני רואה מנורות דולקות, אבל כשלוחצים על כפתור ההדלקה שום דבר לא קורה.

גם כשפתחתי את המארז ולחצתי כפתור הPWR הפנימי של הלוח אם, עדיין לא נדלק.

ניתקתי כל מה שלא נחוץ, בעתם השארתי רק את הלוח אם מחובר לספק, ניסיתי להדליק, ועדיין כלום.

חיברתי ספק אחר שלי, בהספק נמוך יותר (500W), והמחשב נדלק בשנייה.

בקיצור, לא יודע מה קרה לו, אבל הא כבר לא מצליח להדליק את המחשב.

האם למישהו יש רעיון לגבי מהות התקלה? האם יש לה פיתרון? או שעליי להחליף ספק?

בהתחשב בנסיון החיים שלי ובידע שלי, אני מאמין שהספק מת ואני אצטרך להחליף אותו.

יש לי רכיבים "כבדים" (טוב הם היו כבדים לפני שנתיים-שלוש) במחשב, שבגללם קניתי מלכתחילה ספק עם הספק גבוה של 1050W.

כרטיס מסך ATI RADEON 57XXHD, מעבד I7 SandyBridge 2600, שני הארד-דיסקים, אחד נפח 500GB ואחד נפח 1TB, שניהם 7200RPM, זיכרון 8GB 1600MHZ, לוח אם ASUS MAXIMUS IV EXTREME.

למיטב ידיעתי, אני צריך ספק חזק שיוכל לתמוך בכל זה, ובגלל זה קניתי לפני כמה שנים את הספק של ה1050W.

אז כרגע אני מחפש ספק שיחליף את שלי, ההספק הכי גבוה שאפשר שיתמוך בכל זה, במחיר הכי נמוך כמובן...יש למישהו רעיונות/המלצות?

תודה.

משה.

פורסם

אתה ממש לא צריך ספק כל כך גדול כדי להחזיק את המחשב שהוא די ממוצע. כל ספק 400 וואט מחברה נורמלית (לא ezcool) יעשה את העבודה. הספק שלך לא באמת 1050 וואט.

פורסם

גם s12 430w של סיסוניק יחזיק את המחשב שלך כמו שצריך, לכל היותר ספר של סביבות 500w למרווח בטחון, יש הסבורים שספק שלא מגיע ללפחות 80% ניצול מהיכולת נהרס במשך הזמן, עשית לספק שלך עוול, להפעיל מערכת של בקושי 350w עם ספק 1050w(חוסר הגיון).

פורסם
  • מחבר

היה לי ספק של HEC בהספק של 475W שכאשר חיברתי אותו, קפצה לי הודעה שהכרטיס מסך לא עובד במלוא העוצמה כי הוא לא מקבל מספיק חשמל. בגלל זה קניתי ספק עם הספק גבוה יותר.

חשוב לציין שזה היה עם כרטיס ישן יותר, NVIDIA 9800 GTX.

אתה בטוח במה שאתה אומר? אז למה צריך ספקים של 900W ומעלה? איך אני יכול לדעת כמה באמת אני צריך?

פורסם

כנראה שלא נתת לו מספיק מתח ולכן קפצה ההודעה, פרסמתי לא מזמן סדרת בדיקות שביצעתי עם מכשיר למדידת הספק.

לי יש למשל ספק של 860w בגלל שני כרטיסים זללנים במיוחד שתחת oc כבד הגיעו עם מערכת שלמה בoc לאיזור ה-900w משיכה מהשקע.

קישור לסדרת הבדיקות שביצעתי:

http://hwzone.co.il/community/threads/522805-סדרת-בדיקות-שעשיתי-עם-מד-צריכת-חשמל-למערכת-שלי-כנסו

פורסם
  • מחבר

אוקיי עברתי על השרשור, האמת, בלי קשר לנושא המדובר, השרשור מאוד מעניין. סחתיין על הרעיון.

בנושא שלנו, לי אין כזה מודד ואני לא יכול לדעת את המתחים.

אני לא עושה OC, פעם הייתי גיימר כבד, היום בקושי יש לי זמן, אז אני משחק לפעמים דיאבלו 3, מוריד סרטים פה ושם, וזהו בערך.

הבעיה שלי היא שאני פריק של זמן תגובה. בזמן האחרון כשאני משחק דיאבלו שמתי לב שהכרטיס מסך קצת מתקשה, למרות שבהתחלה הוא דווקא עבד מעולה. אז אני כבר עכשיו בבדיקות איזה מחשב חדש אני בונה.

בקיצור, אני צריך ספק חדש, ופשוט חייב לדעת בביטחון מלא איזה ספק כדאי לי לקנות.

אתה אומר ש500W יספיק למערכת שלי? אני לא רוצה להגיע למצב שאני קונה ספק חדש, ואז מגלה שהוא לא מספיק חזק.

במחשב הקודם, זה שתיארתי עם הכרטיס מסך הישן יותר, חיברתי הכל כמו שצריך, 100%. לא יודע מה גרם להודעה הזאת לקפוץ.

בקיצור, אתה אומר שאפילו 500W יספיק לי? זה די משמח לשמוע, כי זה הרבה יותר זול...

פורסם

500w יספיק לכל מערכת עם כל כרטיס שתבחר...באחריות.

יכול להיות שאתה הכרטיס הקודם חשבת שחיברת כמו שצריך אך הוא לא קיבל מספיק מתח, למשל כל אחד מהכרטיסים שלי צורך 250w מומלץ, הלוח נותן 75w וחיבורי 8 פין נותנים כל אחד 150w ככה שאני מכוסה,

מה קורה שהספק שלך לא מצוייד ב8 פין? אתה מתחיל לגרד מחיבורי מולקס שנותנים הרבה פחות ולפעמים לא מגיע לנדרש..

פורסם
  • מחבר

יש לך המלצה על חברה מסוימת? דגם מסוים?

יש לי סניף של KSP צמוד לעבודה שלי, אני יכול לקפוץ עכשיו לקנות...

באופן כללי נכנסתי לאתר שלהם, הסתכלתי על ספקים, ראיתי כל מיני...אין לי מושג איזה לבחור.

פורסם

בספקים של אזקול גם עם היה רשום 10 אלף וואט זה לא אומר הרבה. לעבוד עם הספקים שלהם זה מה שנקרא זמן שאול..

תקווה רק שלא לקח איתו איזה רכיב במידה ובאמת הבעיה נובעת ממנו.

500W זה די והותר. בהנחה שכל העסק עובר OC ותשלב את הספק החדש במערכת חדשה\ תשדרג את הכרטיס מסך לאחד חזק יותר בעתיד.

אחרת גם 400W זה יותר מידי.

פורסם
  • מחבר

יש המלצה לחברה כלשהי? דגם כלשהו? מחיר?

פורסם

תלוי בתקציב שלך. לרוב תוכל למצוא את ספקי סיסוניק האיכותיים במגוון מחירים נוחים בהתאם לרמת הסדרות השונות.

אם אתה רוצה ספק עם הרבה מרווח ביטחון לכל שידרוג שתפיל עליו (מלבד מערך כרטיסים זוללי חשמל במיוחד) אתה יכול ללכת על זה:

http://www.tms.co.il/product/12468

ביקורות מעולות לספק הזה ו-5 שנות אחריות.

או זה:

http://www.tms.co.il/product/7942

אין הרבה מה להרחיב, מהספקים האיכותיים שיש. מגיע לעומת ה-FSP עם 3 שנות אחריות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה.

עברתי בKSP, קניתי ספק של סיסוניק 650W עם 5 שנות אחריות ב420 ש"ח. כבר חובר למחשב ועובד נפלא! הוא אפילו שקט יותר!

תודה רבה רבה!

פורסם

תתחדש..

פורסם

תתחדש

הטענה מהעמוד הקודם שספק נהרס כשלא מעמיסים אותו מספיק - במדריכים באינטרנט שבהם מסבירים על שימוש בספק של מחשב כדיי להפעיל דברים מחוץ למחשב נאמר על עומס מינימום שצריך לחבר (נגד גדול וכו) וכנראה מכאן הגיעה הטענה. הבעיה היא לא נזק לספק, אלא שלפניי 15-20 שנים (בתקופה של הפנטיום 1) ספקים גנריים עדיין לא היו מפותחים מספיק והם היו מוציאים מתחים לא נכונים כשהעומס נמוך מידי. כבר מעל 10 שנים שאין את הבעיה הזאת אפילו בספקים גנריים, הספקים של היום נותנים מתחים מדויקים גם כשלא מחובר אליהם כלום, ולא קורה נזק לספק. הוא עובד בלי עומס בדיוק כמו שמטען שנשאר מחובר לחשמל עובד בלי עומס ולא קורה לו כלום

פורסם

יש גם מטענים סינים שלמרות שהם לא אמורים, הם מושכים חשמל מהשקע וגם נשרפים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים