עבור לתוכן

תקיעות של ראוטר TP-Link WR941ND

Featured Replies

פורסם

חג שמח,

בדירה שלי, כבר משנת אוגוסט 2011 היה הראוטר הנ"ל שעבד בצורה מצוינת שנה וחצי (מתוכן שנה ראשונה בADSL 5mb והשאר ב-HOT 12mb) ולפני כמה חודשים טובים התחיל לעשות בעיות שהוא פשוט נתקע.

מה זה נתקע? האינטרנט מושבת לכל מה שמחובר, עבור אביזרים שרוצים להתחבר הם לא מוצאים את הרשת וכניסה לעמוד הגדרות ראוטר נותן (192.168.0.1 או הגרסא השניה) webpage unavailable. הפתרון לזה היה כל פעם לנתק את הראוטר מהחשמל ולחבר שוב...

ככל שהזמן עבר התקיעה הזאת קראה לעתים יותר קרובות, עד שלפני כמה שבועות לא ניתן היה לעבור יום בודד בלי 4-5 ניתוקים כאלה. החלפתי את הראוטר באחריות וקיבלתי חדש מאותו דגם בדיוק. לפני כמה ימים שוב הוא נתקע ואני תוהה אם זה הולך להתפתח כמו הראוטר הקודם.

אציין שוב, בשנה וחצי הראשונות לראוטר הראשון, לא היו בו שום תקיעות. מבחינת הגדרות, לא היה שינוי במשך כל התקופה (והם הועברו אחד לאחד לראוטר החדש).

מה גורם לזה? מה ניתן לעשות בנושא?

-יעקב

פורסם

^ בהמשך לזה, אני העמדתי אותו על הצד. מתחמם הרבה פחות מכל הצדדים, ואפילו אפשר להגיד שלא חם למגע.

פורסם
  • מחבר

א. עדכנתי כבר firmware אחרון, זה אחד הדברים הראשונים שעשיתי >.< (יש לי V3)

ב. לגבי איוורור לא ייחסתי לזה חשיבות מיוחדת. אבל עכשיו שאני חושב על זה הוא במקום מוצל על הרצפה והוא לא הגיע לטמפרטורות חריגות כשבאתי לנתק לו כל פעם את החשמל. מה גם שאחרי שהוא נתקע ואני מנתק-מחבר לחשמל הוא חוזר לעבוד לכמה שעות, אז אני מניח שאפשר לפסול חימום יתר. אנסה בכל מקרה לשים אותו על הצד לראות אם משהו משתפר, אבל אני סקפטי...

יכול להיות משהו נוסף?

פורסם

יכול להיות שנפלת על נתב תקול,במידה והוא באחריות אני מציע שתממש אותה עם הסבר לגבי הבעיה.

ובמידה ולא תנסה לראות אם הבעיה נפתרת עם ראוטר אחר.

פורסם

הבעיה יכולה לנבוע מחימום יתר וגם בעיות בין החומרה לקושחה עצמה..

בשביל לשלול את האפשרות שהבעיות נובעות מהתוכנה ולפני שמסיקים מסקנות שהנתב תקול וכו' תשקול לעבור לקושחה צד שלישי כמו DD-WRT ותראה אם הבעיה עדיין מופיעה

אני חושב שזה הפתרון הכי טוב בשבילך כרגע כי גם ככה יש בעיות ואין לך מה להפסיד

פורסם

בעיות דומות היו לי עם הנתב החדש יותר 1043ND עד שהתקנתי עליו גרסה צד שלישי OPENWRT, עכשיו כמות הבעיות הצטמצמה, למרות שעדיין פה ושם יש נפילות WIFI רגעיות.

פורסם

נפילות Wifi ידועות ב Openwrt ו DD-WRT.

למיטב הבנתי, הגירסה החדשה של openwrt מכילה שיפורים ביציבות ה Wifi

פורסם

זה קורה עם הרבה נתבים שלא מנתקים אותם מהחשמל, או שאין אפשרות להתחבר לwifi או שהפינגים מאוד נמוכים.

תשתדל לכבות אותו בלילה ו\או במשך היום פעמיים, לפחות דקה כל פעם שיתקרר

פורסם
זה קורה עם הרבה נתבים שלא מנתקים אותם מהחשמל, או שאין אפשרות להתחבר לwifi או שהפינגים מאוד נמוכים.

תשתדל לכבות אותו בלילה ו\או במשך היום פעמיים, לפחות דקה כל פעם שיתקרר

הנתבים האלה נועדו בשביל לפעול זמן ממושך בלי צורך בכיבוי

לא ידוע לי על מישהו שאי פעם כיבה את הנתב שלו ובזכות זה הוא פתר בעיות

זה בדיוק כמו שתכבה את הHOTBOX בלילה (לא נראה לי שמישהו עושה את זה)

הבעיה שלו היא בעיה ספציפית ולא כי הוא לא מכבה אותו בלילה

פורסם

יש לי את אותו הנתב והיו לי את אותן הבעיות שאתה מתאר..גם אצלי כלום לא עזר (עדכונים וכו') וכבר התייאשתי מזה לגמרי

אני יכול להגיד שאצלי הוא היה עושה את הניתוקים האלה בעיקר כשהייתי מפעיל את utorrent, ממש דקה שתיים אחרי שהייתי מפעיל אותה ומוסיף טורנט הוא היה מתנתק\נתקע

במקרה לפני כחודשיים החלפתי ספק (אני הייתי בtriple c בתקופה שזה היה נתקע) ושידרגתי את מהירות התשתית (הייתי בHOT ונשארתי שם) ומאז הנתב עובד בלי בעיות בכלל..

טפו טפו טפו :)

שכחתי לציין שבתקופה שזה קרה הייתי בHOT תשתית 12MB וספק CCC והייתה תקופה של כחצי שנה אם אני לא טועה שלא היו בעיות בכלל ופתאום זה התחיל (לא יודע אם זה רלוונטי אבל חשבתי שכדאי לציין את זה)

פורסם
  • מחבר

טוב אז לאחר כמה נסיונות המצב הוא כזה:

א. סוגיית החימום - השארתי אותו על הרצפה במקום מוצל והעמדתי אותו על הצד, הראוטר קר לחלוטין כמעט כל הזמן! (גם כשאני בא לנתק אותו >.<) אז אפשר לשלול לחלוטין את העניין הזה

ב. לגבי עדכון ל-firmware לא מקורי, לא יקרה. עדיין יש לי על זה אחריות לעוד שנה וקצת וזה לא שהדגם לא מוצלח, כי סה"כ שנה וחצי ראשונות איתו לא היו שום בעיות.

ג.עניינה אותי במיוחד התגובה האחרונה:

יש לי את אותו הנתב והיו לי את אותן הבעיות שאתה מתאר..גם אצלי כלום לא עזר (עדכונים וכו') וכבר התייאשתי מזה לגמרי

במקרה לפני כחודשיים החלפתי ספק (אני הייתי בtriple c בתקופה שזה היה נתקע) ושידרגתי את מהירות התשתית (הייתי בHOT ונשארתי שם) ומאז הנתב עובד בלי בעיות בכלל..

טפו טפו טפו :)

שכחתי לציין שבתקופה שזה קרה הייתי בHOT תשתית 12MB וספק CCC והייתה תקופה של כחצי שנה אם אני לא טועה שלא היו בעיות בכלל ופתאום זה התחיל (לא יודע אם זה רלוונטי אבל חשבתי שכדאי לציין את זה)

אני לקוח של 012 בתשתית HOT (מהירות 12 מגה עם מודם ARRIS TM602A), הייתי איתם כבר חצי שנה בערך לפני שהתחילו הבעיות, אבל יכול שזה משהו שאני צריך שיתקנו בצד שלהם? ואיך זה בכלל אפשרי שהמודם שלהם יעשה משהו שיתקע את המודם? יש משהו בהגדרות שאפשר לשחק?

פורסם

היי

לצערי אין לי מספיק ידע בנושא הזה כדי לעזור לך, אולי מישהו אחר יכול?

אני יכול רק לתת לך פרטים על מה שהיה אצלי.

בדיעבר אני יכול לשלול לחלוטין את עניין ההתחממות, כי נכון להיום הכל עובד פיקס כבר הרבה זמן.

מבחינת firmware שום עדכון לא עזר.

אני גם שיחקתי עם כל ההגדרות של הנתב וזה לא עזר.

אני זוכר גם שהייתה פעם אחת שהתקשרתי לטריפל סי (מכל הפעמים) והנציג שענה לי אמר שהוא רואה איזו בעיה, היו לי הרבה ניתוקים וגם הוא אמר שהוא רואה שהחיבור שלי "תקוע" (אל תשאל אותי למה הוא התכוון), הוא אמר שהוא עושה איזה reset או משהו כזה וזה באמת קנה לי חודשיים של שקט..

פורסם
  • מחבר

אתקשר אליהם פעם הבאה שיש בעיה, למרות שאני די סקפטי >.<

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים