עבור לתוכן

המרת וידיאו מסלילים לקבצי מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי קלטות וידיאו מהתקופה בה נהגו להכניס מעין סרט ארוז בקופסת פלסטיק למכשיר וידיאו (תקופת הטרום DVD) ולצפות בו באמצעות הטלויזיה.

גמלה בליבי החלטה לישר קו עם המאה ה 21 ולהמיר את הקלטות הללו לקבצי וידאו במחשב.

ניתן לעשות זאת בחנות צילום רגילה, 40 ש"ח לקלטת, 30 קלטות = 1200 ש"ח לא כולל ההתרוצצות אל החנות וממנה.

שאלתי: קיים מכשיר וידאו המתחבר למחשב לצורך המרה? אין לי מכשיר טלויזיה ומכשירי הוידיאו הישנים התחברו לטלויזיה. קיים מכשיר וידיאו המתחבר למחשב? מישהו מכיר? אפשר לקבל קישור להיכן שניתן לרכוש מכשיר מעין זה? יש לו שם שאפשר לחפש ב EBAY או YAD2?

תודה !

פורסם

אתה מדבר על VHS?

אתה צריך VCR וcapture device כמו easy cap.

פורסם
  • מחבר

כן, על עטיפת הקלטות רשום VHS. אבדוק היכן ניתן לרכוש את המכשיר שאת שמו העלית, תודה.

פורסם

30 שקל לקלטת זה שוד.

DVD מקליט ווידאו זה הכי נוח.

שקול לבקש מהם הנחה.

פורסם
  • מחבר

DVD מקליט וידאו? אתה מציע שארכוש 2 מכשירים? 40 ש,ח זה המחיר הכי זול. ישנם הגובים אף יותר.

פורסם

אם אתה נותן 30 קלטות, אני מאמין שיש מקום להנחה.

פורסם

קח בחשבון שמאוד יכול להיות שהמידע על הקלטות כבר הפך לשלג, או שהוא באיכות מאוד ירודה. הקלטות הללו מאבדים את המגנטיות עם השנים. מה שעוזר זה איכסון נאות במשך השנים ואיכותה של הקלטת.

אני מציע שתשלם על המרה אחת, ותגלה את המצב. זה לא יקבע לגבי איכות שאר הקלטות, אך זה יתן לך כיוון כללי למה לצפות.

- - - נערך: - - -

VCR

ואח"כ כדי לחבר למחשב: לחץ כאן (סתם דוגמאות)

פורסם
  • מחבר

כך עשיתי. מצאתי את החנות הזולה ביותר (40 ש"ח לקלטת כשהאלטרנטיבות נעו בין 50-60 ש"ח). ההקלטה היתה באיכות לא טובה. זו הסיבה שאינני נחפז לתת את כל 30 הקלטות במכה אחת. יתכן שההמרה היתה לא טובה? אלו שבקשו מחירים גבוהים יותר דיברו איתי במינוחים מקצועיים שלא הבנתי פשרם אך הכוונה היתה: המרה באיכות גבוהה. איך אני יודע שאם אני משלם 60 ש"ח למשל, ההמרה טובה יותר מ זו שעולה 40 ש"ח? לצפות שאבצע על כל קלטת 2 המרות רק כדי להווכח שההמרה היקרה יותר היא גם באיכות טובה יותר זה מוגזם לכן בחרתי בדרך חיפוש VCR והמרה עצמית.

אגב דבר דומה עשיתי בנושא קלטות שמע (קסטות). דרשו ממני 20 ש"ח ל 50 קסטות. בעיר מוכרים "ווקמן" ב 220 ש"ח עם תוכנת "אודסיטי" להמרה מקסטות לקבצי WAV. רכשתי אותו ב EBAY ב 60 ש"ח. הצרה שאינני יודע מה לרכוש ב EBAY בנושא קלטות וידאו כי אינני יודע אם קיים כזה מכשיר ומה שמו.

פורסם

יכול להיות שמכשיר ה VCR שממנו בוצעה ההמרה כבר לא משהו. אך רוב הסיכויים שזה אשמת הקלטת, ולא יעזור איפה ואיך תבצע זאת.

בלינק שצירפתי מדובר במכשירי VCR. זה מה שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על ההפניה. אם הבנתי נכון מדובר במחבר ממכשיר VCR למחשב. אין לי מכשיר כזה ואני מחפש מכשיר הכולל חיבור. אשר לחיבור אגב, מצאתי כבר אחד בשליש מחיר אך אני מחפש גם VCR. השאלה שלי: נניח שאמצא VCR משומש. למיטב זכרוני, אחד כזה אינו עומד לבד stand alone כי אם מחובר לטלויזיה. כלומר, אם אין לי מכשיר טלויזיה, ואין לי, לא אוכל להפעיל את מכשיר ה VCR. אולי המחבר שהצעת מהווה תחליף לטלויזיה אך פה אני נוטל סיכון אם אני קונה VCR תקין ובמצב טוב באינטרנט ומגלה שאינני מסוגל לחבר אותו לשום דבר...

פורסם

תגיד, באיזה שנה נולדת? :S

VCR לא דורש שום טלוויזיה. זה בסה"כ מכשיר שיודע לנגן ולהקליט (מה שלא נחוץ לך) על קלטות VHS (או Beta Max). אתה יכול לקנות אחד יד שניה במצב טוב מאוד בזול כי אף אחד לא צריך מוצר כזה היום.

ברגע שתתחיל לנגן את הקלטת יעבור פלט וידיאו/אודיו דרך חיבור composite ואותו ניתן ללכוד עם מוצרים כמו Easy Cap.

נערך על-ידי multicore

פורסם
קח בחשבון שמאוד יכול להיות שהמידע על הקלטות כבר הפך לשלג, או שהוא באיכות מאוד ירודה. הקלטות הללו מאבדים את המגנטיות עם השנים. מה שעוזר זה איכסון נאות במשך השנים ואיכותה של הקלטת.

אני מציע שתשלם על המרה אחת, ותגלה את המצב. זה לא יקבע לגבי איכות שאר הקלטות, אך זה יתן לך כיוון כללי למה לצפות.

- - - נערך: - - -

VCR

ואח"כ כדי לחבר למחשב: לחץ כאן (סתם דוגמאות)

לפני חודש העתקתי למחשב קלטת בת 30 שנה(!!!) והאיכות הייתה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור לתאריך הלידה. הפעם הראשונה והאחרונה שחיברתי מכשיר וידאו היתה לפני כ 25 שנה. זה נעשה דרך הטלויזיה. אינני מחבר וידיאו מעשה של יום ביומו כך שאינני זוכר הרבה איך עושים זאת ואינני רוצה לקנות מכשיר שלא יעבוד.

פורסם

^ אז קנה בארץ, ובקש הדגמה לפני הרכישה. פשוט לחבר לטלויזיה ולנגן קלטת תקינה.

לפני חודש העתקתי למחשב קלטת בת 30 שנה(!!!) והאיכות הייתה בסדר גמור.

איך אוחסן במהלך השנים ואיזה סוג קלטת?

לפני שנה המרנו 2 קלטות. אחד מלפני 12 שנים, והשניה מעט יותר.

הראשונה היתה זולה, ואוכסנה לא משהו במקומות משתנים עם מעברי דירה. יצא דיי גרוע, אך עדיין בעל ערך מכיון שמדובר במשהו משפחתי.

השניה אני חושב שגם היתה לא מיוחדת, אך אוחסנה במקום קריר באופן קבוע. הוידיאו יצא סביר, אך הסאונד עם רעש מעצבן בכל ווליום גבוה יוותר מההקלטה עצמה.

פורסם
  • מחבר

תודה,

ביד2 מצאתי מספר הצעות ונראה שאקפוץ למים הקרים: אקנה, ארכוש מחבר למחשב ואייחל לטובות.

אני מאוד מודה למגיבים שעזרו לי לגבש "אסטרטגית" המרת הקלטות הישנות שלי.

אוי, כמעט שכחתי... ניתן לרכוש מחבר וידאו למחשב באינטרנט ב 60 ש"ח (מחיר רגיל - 150 ש"ח). צריך לפתוח חשבון ב PP. ידוע לי, ועשיתי זאת לפני 5 שנים, שניתן לפתוח חשבון PP באמצעות פניה ישירה לאתר שלהם. אבל.... יש היום PP ישראל. מישהו יודע מה ההבדל? אצל מי עדיף לפתוח חשבון PP ) PP עולמי או PP ישראל).

תודה

נערך על-ידי pssheba

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים