עבור לתוכן

האם זאת טמפרטורה הגיונית?

Featured Replies

פורסם

מעבד I7 3770

מארז R3 של פרקטל

2 מאווררים בקדמת המארז מכניסים אוויר למארז, מאוורר אחד בצד האחורי מוציא...

המחשב בן 5 חודשים, נקנה בTMS, קירור מעבד ZALMAN CNPS5X SI EDITION .

חשוב לציין שהוא מאוד שמור ואין אבק במארז בכלל.

הטמפרטורה נלקחה כאשר המחשב במנוחה, אני חושב שרק המעבד חם מדי, זה נראה לי מוזר...

i2nowowit4di.jpg

פנים המארז שלי

http://img18.imageshack.us/img18/7543/1368029700.jpg

פורסם

תבדוק טמפרטורות במאמץ. במנוחה לא מעניין אף אחד.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק במאמץ?

אבל בלי קשר למנוחה מאמץ, המעבד מראה מעל 60 מעלות במנוחה וקראתי באתר של אינטל שהוא אמור להגיע מקסימום ל67...

בכל מקרה איך אני בודק במאמץ, להפעיל תוכנה עם המון עיבוד (קיובייס כי אני מפיק) או שיש דרך אחרת?

פורסם

תריץ OCCT יתן לך מאמץ מלא לכל הליבות

פורסם
  • מחבר

התחלתי להריץ, הוא הפסיק את הפעולה כי ליבה אחת הגיע ל87...

פורסם

תבדוק האם גוף הקירור של המעבד חם. אם לא, תנסה לבדוק מה מצב הטמפרטורה כשאתה מפעיל עליו לחץ.

פורסם
  • מחבר

גוף הקירור נמצא בערך בטמפרטורת החדר, אין אוויר חם במארז ואכן כשלחצתי את הגוף לכיוון המעבד הוא הוריד את הטמפרטורה קצת, אם עכשיו הממוצע הוא בין 55 ל60 מעלות, כשלחצתי אותו הוא היה על 48 +-...

אני ממש לא טכנאי מחשבים ואם צריך להחליף קירור או לחדש משחה או כל דבר כזה עלי לפנות לחברה עצמה...

אשמח לקבל הצעות לפעולה.

- - - נערך: - - -

תבדוק האם גוף הקירור של המעבד חם. אם לא, תנסה לבדוק מה מצב הטמפרטורה כשאתה מפעיל עליו לחץ.

מצטער על הדאבל, עכשיו שמתי לב איך עושים ציטוט...

זה די קריטי לי כי אני מתכנן להביא כרטיס מסך ובדקתי את החום והאוורור במארז וזה בעיה שמונעת ממני להזמין.

"גוף הקירור נמצא בערך בטמפרטורת החדר, אין אוויר חם במארז ואכן כשלחצתי את הגוף לכיוון המעבד הוא הוריד את הטמפרטורה קצת, אם עכשיו הממוצע הוא בין 55 ל60 מעלות, כשלחצתי אותו הוא היה על 48 +-...

אני ממש לא טכנאי מחשבים ואם צריך להחליף קירור או לחדש משחה או כל דבר כזה עלי לפנות לחברה עצמה...

אשמח לקבל הצעות לפעולה."

פורסם

תבדוק את הטמפרטורה של המעבד במאמץ כשאתה לוחץ על הקירור. ייתכן כי הקירור לא מורכב טוב.

פורסם

60 מעלות זה לא תקין גם אם המעבד רק במנוחה, מה שכן טמפ' המאמץ קריטית יותר.

מה שכן ואם הRPM הוא אכן של הקירור מהירות של 1600 זאת המהירות הנמוכה בה תומך הקירור, הוא יכול להגיע עד ל2800 RPM.

תבדוק את הגדרות המאורר בביוס, ולפי מה שציינת גם את עניין ההתקנה, אם כמובן משהו לא תקין אתה תמיד יכול לגשת לחנות.

פורסם
  • מחבר
תבדוק את הטמפרטורה של המעבד במאמץ כשאתה לוחץ על הקירור. ייתכן כי הקירור לא מורכב טוב.

לא בדקתי בתוכנת מאמץ (מתוך פחד להזיר לליבות), אך פתחתי פרוייקט שלי מהתוכנה.

עם הפרוייקט הטמפרטורה עלתה ל65-70 מעלות, וכשאני לוחץ כמו פעם שעברה כ10 מעלות יורדות, נע בין 53-58...

- - - נערך: - - -

60 מעלות זה לא תקין גם אם המעבד רק במנוחה, מה שכן טמפ' המאמץ קריטית יותר.

מה שכן ואם הRPM הוא אכן של הקירור מהירות של 1600 זאת המהירות הנמוכה בה תומך הקירור, הוא יכול להגיע עד ל2800 RPM.

תבדוק את הגדרות המאורר בביוס, ולפי מה שציינת גם את עניין ההתקנה, אם כמובן משהו לא תקין אתה תמיד יכול לגשת לחנות.

מהירות המאוורר פחות קריטית לי כי אני מבין שאין לו מה לקרר, ככל הנראה החום מהמעבד לא עובר לצלעות הקירור כי הן בטמפרטורת החדר...

אני לא מרגיש חום מהמארז או מכל חלק בו, רק התוכנה מראה שהמעבד על 60 +-.

אגב, כנראה בגלל שלחצתי את המאוורר למעבד הוא התחיל לחמם טיפה את הצלעות והמאוורר עלה ל1750+-

פורסם

ירידה כזאת בהחלט מעידה על קירור שלא מותקן כראוי.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם, אני אנסה מחר להתקשר לחברה לבדוק מה לעשות בנידון.

בכל מקרה מה ההמלצות שלכם עכשיו?

בעקרון זה לא מהווה בעיה המחשב לא איטי או משהו דומה, אבל אני מפחד שבגלל שזה ככה כנראה הרבה זמן זה יפגע במעבד, האם לא להדליק את המחשב עד לתיקון?

פורסם

אפשר גם לאלתר משהו בינתיים או לפתור את זה בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע להתעסק בזה ומעדיף שבעל מקצוע יתעסק בזה ואין לי סיבה לא לממש אחריות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים