עבור לתוכן

עכברי trackball

Featured Replies

פורסם

נזכרתי שלפני שנים רבות, לפני המעבר לעכברים ללא כדורים וללא חוטים היו בחנויות המחשבים עכברי trackball.

גם לי היה אחד כזה, מאסיבי ביותר, בגודל של כף יד פתוחה

a4tech_advanced_scroll_track_4d_mouse_p1_500x545.jpg

מה אגיד לכם? אני עדיין זוכר לטובה את נוחות השימוש בעכבר הזה. אם בעבודה בתוכנות גרפיות, גלישה באינטרנט והכי חשוב - משחקי פעולה. בזכות העכבר הזה הפכתי לאחד השחקנים המובילים בזמנו במשחקי רשת כגון MOH:AA, et1.0, cs, cod ועוד רבים וטובים.

העכבר שווק חיים לאחר מספר שנים ולא הצלחתי למצוא יותר כמותו בשוק. בין מדפי החנויות שהתהדרו כעת בעכברי שן כחולה אלחוטיים נותרו אולי 2 דגמים של עכברי trackball של לוג'יטק ומיקרוסופט וכל אחד עלה 500 שקל לפחות והתאים יותר לעבודה גראפית ופחות למשחקים וגלישה. לא היתה לי ברירה ועברתי יחד עם כולם לדור החדש של העכברים (לפני כן העכברים האלחוטיים הראשונים עבדו על משדרי אינפרא שנאלצם להציב בקצה השולחן ולשמור תמיד על שדה פתוח בין העכבר למשדר).

למרות שכיום אני מחזיק בdeathadder חמוד, אני עדיין חושב שהtrackball הרבה יותר יעיל במשחקי פעולה מגוף ראשון אבל יכול להיות שזה סתם זיכרונות נעורים. אז מה קרה להם? למה נעלמו מהמדפים? איך לא הצליחו ליצור אדפטציה של הטכנולוגייה האופטית לעכברי כדור עליון? אני זוכר שהיו trackballs קטנים המיועדים למחשבים ניידים, כאלו שניתן לתפעל גם באוויר, ללא צורך במשטח הנחה, גאוני ופשוט. היום צריכים להשתמש בtouch pad המעפן של הנייד או בעכבר חיצוני שמחייב משטח עבודה ישר וחלק.

לא היתי מתנגד לקנות את הtrackball הנוסטלגי שלי, אך לצערי לא הצלחתי למצוא אותו בשום חנות ברשת , אולי מישהו מומחה ממני ימצא. זה הדגם: http://a4tech.com/product.asp?cid=1&scid=11&id=79

פורסם

וכמובן שגם הניידים עם כדורי העקיבה הלכו לבלי שוב לפני שנים רבות :(

פורסם

אני עובד עם הTRACKMAN מידי פעם (מחובר במקביל לG5)

הוא בסדר, נחמד כשצריך משהו אלחוטי בסביבה - אבל לא לדיילי מבחינתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים