עבור לתוכן

לפני שאני מתקין לינוקס

Featured Replies

פורסם

המחשב עם המפרט שבפרופיל שלי,

אני הולך להתקין את אובנטו 13.04 יש לי פשוט הנאה סדיסטית מההפצה הזאת שנים שאני הולך ושב ממנה. בכל מקרה הרצתי גרסה בלייב באמצעות USB וכל הרכיבים מזוהים והכל עובד פיקס בלייב, אפילו הFN של המקלדת והאקסטרה כפתורים של העכבר.

בכל מקרה כמה שאלות אשמח אם תוכלו לעזור לי,

יש לי UEFI במקום ביוס, הגדרתי את מה שצריך בשביל שאובונטו יזהה את הדיסק קשיח והכל מצוין. איזו חלוקה של המחיצות בהתקנה מומלץ לעשות בשביל שהמחשב יעבוד חלק ובצורה תקינה? (דיסק של 1 טרה).

עריכה:

המערכת החדשה קצת מבלבלת אני אצטט את המפרט של המחשב, בנוסף אם יש לכם טיפים או עצות אני אשמח לקבל.

עריכת ערך

Intel Core i5 2500K

Gigabyte GA-Z68X-UDP-B3

G.Skill Sniper 2X4GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 Kit

Gigabyte GTX550 Ti OC

LG GH24NS

Asus Mini Bluetooth Adapter

Logitech Webcam C270

Razer Lachesis 5600dpi

Razer Sphex Mouse Pad

ThermalTake Challenger Gaming Keyboard

Advice PRD 750

Plantronics GameCom 367 Headset

Western Digital Blue Caviar 1TB

Coolermaster 690 II Plus Black ATX Case

Corsair TX 750W PSU

Noctua NH-D14 CPU Cooler

Samsung M2 Portable 500GB Externel HDD

Toshiba Regza 32" LCD TV\Monitor

נערך על-ידי Googleness

פורסם

אין צורך לחלק את הקשיח באמת (אלא אם כן אתה מתכנן לדלג בין הפצות)

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי עדיך לעשות מחיצה לRoot בשביל ההתקנה עצמה, מחיצת Swap (כמה צריך בשביל 8 גיגה ראם? נראה לי מיותר לחלוטין) ומחיצת Home נפרדת בשביל לשמור על המידע נפרד מהמערכת.

אז אתה אומר שלא צריך לחלק בכלל? לעשות הכל על אותה מחיצה בהתקנה? לא כדאי לפחות את הHome לשים במחיצה נפרדת ואם כן כמה לתת לשאר המערכת?

פורסם

לא החשבתי מחיצת SWAP כי זה תלוי בך. להפריד את ה-root מה-home זה בדיוק מה שהתכוונתי אם אתה הולך לקפוץ בין הפצות.

פורסם
  • מחבר

מבחינת Swap הבנתי שזה רק אם אני משתמש בHibernate ואני ממש לא, אצלי זה או מחשב דלוק או מכובה. אז אני מניח שזה מיותר.

מבחינת Home אני לא הולך לקפוץ בין הפצות אז אני מניח שאין טעם לחלק למחיצות.

פורסם

swap זה גם אם אתה הולך לנצל 8GB זיכרון. חלוקה למחיצת root ומחיצת home זה כמו לחלק ב-windows ל-C ו-D בשביל מערכת הפעלה ואחסון.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שאני אנצל 8 גיגה ראם :x מדובר במחשב ביתי שאני משתמש בו למדיה ואינטרנט,

בקשר לC וD כרגע בחלונות 8 הכל אצלי בכונן אחד ©.

פורסם

מחיצת root - אני עובד על ארצ' אם 10GB וזה בסדר לשימוש רגיל, אם אובונטו יותר כבדה (לפניי כמה גרסאות בדקתי ולא היה הבדל ענקי, לא יודע אם זה השתנה) קח 20G זה בטוח יספיק

מחיצת home - הקבצים שלך, כמה שבא לך....

מחיצת swap - מיותר במידה ואתה לא הולך להשתמש אם suspend to disk כי זה משתמש אם מחיצת ה swap לשמירת התוכן של ה RAM לדיסק, במקרה כזה ההמלצה הכללית היא בגודל כמו ה RAM, לא יודע אם 8GB זה מיותר או חיוני למחיצה

פורסם
  • מחבר

עריכה:

חשבתי שאם בלייב זה עבד טוב אז גם אחרי התקנה יעבוד מצוין אבל מסתבר שלא.

אחרי ההתקנה שהלכה חלק עשיתי הפעלה מחדש ואז מסתבר שגראב לא הותקן בכלל והייתי צריך להתקין ידנית, התקנתי מהלייב ואז הפעלתי את המערכת.

לאחר מכן לא היה לי עברית והייתי צריך להגדיר מחדש, הגדרתי גם את העדכונים ולאחר מכן הפעלתי מחדש את המחשב, שלאחר מכן לא עלה יותר.

איבדתי את הסבלנות והתקנתי בחזרה ווינדוס 7.

תודה לכולם על העזרה בכל מקרה :(

נערך על-ידי Googleness

פורסם

מוזר, ההתקנה אמורה לעבור חלק... לפחות בגרסאות ישנות יותר.

בכל מקרה - אני משתדל לעבוד עם centos למרות שפחות מתאים לשימוש "ביתי", מאוד מאוד אמינה.

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי CentOS היא מאוד מקבילה לScientific Linux שמאוד אהבתי בעבד אבל שנים שלא יצא לה (לSL) גרסה חדשה אז וויתרתי.

מבחינת ההתקנה שהלכה מוזר והקריסות יכול להיות שזה בגלל שהחלפתי לדרייבר הקנייני של NVIDIA?

פורסם

דרייבר קנייני יכול לגרום לקריסות או קפיאה בזמן עליית המערכת (במקום מסך login) וכו, אבל לא אמור להיות קשור ל grub (גם אם הוא גורם לקרנל פאניק זה עדיין יקרה רק אחריי שהמערכת עוברת את ה grub בהצלחה)

ואם אתה רוצה מערכת דיי טובה לדעתי (למרות שאני לא משתמש איתה הרבה) chakra linux

פורסם
  • מחבר

מבחינת סדר העניינים,

התקנתי אחרי שבלייב הכל רץ חלק,

קיבלתי הודעת שגיאה אחרי בוט שאין מערכת הפעלה, טענתי מחדש לייב ועשיתי תיקון לגראב 2 שלא עודכן בכלל.

הפעלתי מחדש והכל רץ חלק,

עשיתי עדכון מערכת + שיניתי לדרייבר הקנייני של אנוידיה כי מקריאה ברשת ראיתי שההבדל בינו לבין הגרסה של הקוד פתוח היא שמיים וארץ ומתוך הרשימה בחרתי את הדרייבר היחידי שנכתב בו במפורשות שהוא נבדק (כן בטח חחחח).

ריסטרט למחשב לבקשת מנהל העדכונים,

בוט תקוע על מסך שחור ואז לוגו אובונטו ב640X480 ומסך קפא.

נראה לי שהחומרה שלי מאתגרת את התקנת ברירת המחדל של אובונטו וצריך אולי מערכת עם התקנה יותר מעמיקה.

פורסם

אובונטו היא בלי קשר מערכת מאותגרת קשות, יש סכוי טוב שמערכת לינוקס נורמלית גם תעבוד בצורה נורמלית

הדרייברים הקנייניים הם בעיה מכיוון שהם פשוט לא מותאמים לעוד אם מודל הפיתצוח של לינוקס. בדרייבר קוד פתוח מי שאחראי על ההתאמה הסופית הוא מפתח מערכת ההפעלה שלך (מפתחי אובונטו למשל) והוא יכול לשלוט על כל הפרמטרים בהתקנה שאתה מקבל, ואחראי על זה שההתקנה שאתה מקבל מהעדכונים של אובונטו תתאים בצורה מושלמת

בדרייבר קוד סגור המפתחים מקבלים כבר מ nvidia "קופסה שחורה", ואם nvidia עשו שם בלאגן מפתחי המערכת לא יוכלו לא לתקן אותו, ובהרבה מקרים גם לא לדעת עליו. ואכן, הדרייברים הקנייניים ללינוקס הרבה פחות מושקעים מהדרייברים לוינדוס כי זה היחס של nvidia (וגם יצרני דרייברים קנייניים אחרים) ללינוקס

כך שעירק הבעיה כאן היא הדרייב הסגור ולא לינוקס. יצרני החומרה פשוט לא יכולים להתמודד אם מודל פיתוח שבו הקוד פתוח לכולם, ומנסים לחלק קופסאות שחורות כמו שהם עושים בוינדוס. אלא מה, וינדוס הוא אותו דבר אצל כולם לכן הקופסה השחורה צפויה לעבטד ללא בעיה, ובלינוקס המערכות שונות ולכן המעורבות של מפתח המערכת בהכנת חבילת ההתקהנה היא חיונית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים