עבור לתוכן

רמקולים למחשב או מערכת שלמה עם רסיבר?

Featured Replies

פורסם

הי,

אני רומה לייצר מערכת סראונד בסלון (5.1) וגם למקם מחשב שם שממנו אני אפעיל את כל הסרטים, המוזיקה וכו.

בנוסף אין לי דרישה לעוצמות צליל חזקות.

אני מתלבת בין 2 אופציות:

1. לקנות רמקולים איכותיים למחשב וכרטיס קול שתומך ב-5.1

2. לקנות רסיבר ורמקולים תואמים

מה אתם ממליצים?

ממה שהבנתי אופציה 2 תפיק צליל איכותי יותר, אך אני מתקשה להעריך בכמה (אם ההבדל זניח אז זה לא שווה את ההפרש במחיר).

ולכל שאלות התקציב: אני מוכן להשקיע כמה אלפים (גג 5).

אם יש דגמים מומלצים אז גם אשמח לשמוע.

פורסם

1. מתלבט

2. בסלון עדיף מגבר ורמקולים מתאימים, הרמקולים למחשב בד"כ מתאימים לחללים קטנים יותר (אלא אם אתה משקיע במשהו באמת איכותי)

3. עדיין תצטרך יציאה שתתמוך בזה בלי שום קשר.

פורסם

תקציב חביב, כפי שאני נוהג לומר. בוא תספר לנו מה גודל הסלון, מה ההתפלגות בין סרטים למוסיקה באחוזים והאם חשובה לך יותר איכות השמע או השימושיות.

פורסם

אם זה סלון גדול עדיף מערכת קולנוע ביתית.. יש מלא רסיברים ביד שניה במחירי זנות! ובשאר הכסף תקנה רמקולים על רמה :)

פורסם
  • מחבר

Fkl0ster, לשאלתך:

- הסלון די קטן (2.5X4 מטר)

- לרוב אני רואה סרטים כשהילד ישן (בשקט לכל מי שלא הבין) מוזיקה כמעט ולא

- חשוב לי שאיכות הצליל תהיה טובה אך אני לא מומחה גדול אז לא צריך להגזים

יש המלצה על דגם של רמקולים למחשב?

פורסם

בתקציב שלך, תביא Bose מחו"ל....

אבל לא הייתי משקיע 2000 ש"ח ברמקולים למחשב....

עדיף לשם 5000 על מגבר ורמקולים סבירים לסלון.

פורסם
  • מחבר

תודה kdani.

אתה יכול להסביר למה? ועל איזה דגם הייתה ממליץ? T20 למשל?

פורסם

כי רמקולים למחשב טובים ככל שיהיו לא מתאימים לסלון גדול, אפשר לתת פה כל מיני הסברים מפוצצים (שגם אני לא אבין חצי מהם)

אבל בסוף הם מתאימים לחדר סביר. אין גם מה להשוות את המיני מגבר שמגיע איתם למגבר אמיתי מבחינת איכות האלקטרוניקה או יותר נכון התאמת האלק' במיוחד כשמתחילים להגביר , והיכולות שלו - הגברה, עיבוד אות, דחיפה של סאונד לרמקולים וכו'.

אני מדבר פה על איכות גבוהה מבחינת הצליל שימלא את כל החלל (וגם פה אין לזה גבול, על כל מערכת שתביא תמצא משהו יותר יקר ויותר טוב, עד לסכומים של 100 אלף שקל ויותר)

חוץ מזה, אם אפשר להמנע ממחשב דולק בזמן שאתה צופה בטלביזיה / DVD, פחות רעש, גם יותר טוב.

הרמקולים של בוס - אני לא יכול להמליץ על דגם ספציפי

א. כי אין לי אותם ב. שמעתי אותם כמה פעמים בתצוגה בחו"ל ומעולם לא שמעתי רמקולים טובים יותר מחוברים למחשב. הם פשוט מדהימים - והם נשמעו טוב בחלל של חנות (אז סביר להניח שגם בסלון הם ישמעו לא רע, אבל שוב, דווקא בסלון עם כל החסימות / ספות שולחן, מזנון, עציצים הם עלולים לאכזב )

- - - נערך: - - -

הערה קטנה - לסלון 2.5X4 לשמיעת סרטים בווליום נמוך כשהילד ישן - הרמקולים של המחשב יספיקו, ואולי עדיף בכלל לקנות אוזניות טובות (גם של Bose :-) ) עם ביטול רעש....

ככה הילד לא יתעורר, ואם יתעורר האשה תצטרך לקום כי אתה לא תשמע כלום...

פורסם

אם סרטים הם עיקר התפריט, לך לחנויות שמחזיקות ציוד מתאים בתקציב שלך (5K) ושמע שילובים של רסיבר קולנוע ביתי ורמקולים מחברות מבוססות. הייתי מציע להשקיע בקדמיים טובים ואת שאר הכסף להוציא על אחוריים. הייתי נמנע מסנטר וסאב - בגזרת התקציב שלך כל שקל שילך לקדמיים איכותיים יותר עדיף, בייחוד בהתחשב בגודל הסלון שלך. כתוב מהיכן אתה בארץ ואמליץ לך על חנויות.

פורסם
  • מחבר

kdani

תודה על הפירוט. ממש נכון מה שאתה אומר על המחשב, אין סיבה שיהיה דלוק כל הזמן. לא חשבתי על זה.

"האשה תצטרך לקום כי אתה לא תשמע כלום..." - LIKE :DJsmile:

אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר - בעוצמת צליל נמוכה ההבדל באיכות הצליל בין שתי סוגי הרמקולים זניח?

Fkl0ster

לא ידעתי שאפשר בלי סנטר... אני מאיזור חיפה-קריות, אשמח להמלצה על חנות ועל דגמים מסויימים.

פורסם

יש לך את הסטריאו של צביקה, אודיו לגאסי באזור הקריות. במפרץ יש את אניגמה. חפש בגוגל מידע.

אגב, מערכות טובות מצליחות לספק את הסחורה גם בווליום נמוך (מה שמכונה "רזולוציה", או במינוח יותר מקצועי low-level information). זה אחד היתרונות הגדולים של מערכת איכותית.

פורסם

איכות יש גם בווליום נמוך. אבל מרמה מסויימת אתה פשוט לא תבחין כי המקרר/המחשב או מה שלא יהיה יפריעו לך...

יש גם את אודיופיל, אם הוא עדיין פעיל בחיפה...

פורסם

זה כבר לא קשור למערכת, אלא לסביבה האקוסטית שבה היא פועלת. אודיופיל חי ובועט, אבל הבחור רוצה לראות סרטים ולא לשמוע מוסיקה כך שאין טעם לשלוח אותו לשם.

פורסם

ממליץ על הסטריאו של צביקה..

חוץ מזה ואני לא מבין גדול, אני כן אבחין בין משהו איכותי ללא איכותי, מה שאני כן יודע זה שאם הוא הולך לשמוע בעוצמות נמוכות..

אני ממליץ לך לשמור את הכסף ולקנות משהו ללא רסיבר, משהו בסגנון הזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=798820

תאמין לי אני רואה לפעמים סרטים עם אוזניות של AKG איכותיות וזה תענוג, גם אני לא שומע בעוצמות מפני שהבן שלי ישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים