עבור לתוכן

בפיכת ספק למודולרי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק

הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם

אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי

החיבורים הם:

חיבור 4 פין

חיבור 5 פין

חיבור 6 פין

חיבור 8 פין

חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע)

עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד שני חיבור זכר

הבנתי נכון או שצריך להוסיף עוד דברים?

תודה רבה

פורסם

אתה מתכנן את זה לשם השעשוע? כי לקנות ספק חדש יהיה קל יותר ואפילו זול יותר.

פורסם
  • מחבר

קל יותר בטוח כיף פחות גם בטוח אבל למה זול יותר?

כן זה לצורך השעשוע ככה שגם זול יותר לא ממש משנה לי אבל בכל מקרה אני לא מבין למה לקנות ספק 450W חדש מודולורי יעלה פחות מבערך 5-6 קונקטורים וכמה הלחמות?

פורסם
  • מחבר

אחרי עוד קצת חיפוש בגוגל ובאיבי הגעתי כרגע לכמה אפשרויות

זה יכול להיות ל4PIN

http://www.ebay.com/itm/2X-4Pin-Male-Female-Panel-Chassis-Connector-Kit-C146-/280762097083?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415eb99dbb

נראה יפה ואיכותי ככה שזה נראה לי פיתרון טוב

אם אני לא טועה יש גם כזה של 5PIN ככה שזה יכול לפתור גם את זה

בקשר ל24PIN חשבתי על 25 PIN SERIAL CONNECTOR אבל זה מרובע וגדול ולא אסתתי ככה שאולי אני יוותר על זה

בדקתי עוד קצת ויש את החיבור הנ"ל בגרסאת 4PIN 5PIN 6PIN ככה שנשאר לי רק 24PIN ו8PIN

אני ישמח לרעיונות על מה לעשות עם שניהם ה24PIN אני יכול להשאיר מולחם אבל את ה8PIN אני מעדיף שלא מולחם ולא הצלחתי למצוא שום חיבור 8PIN (חשבתי אולי על שתיים של 4 אבל זה יתפוס הרבה מקום ויכול להיראות מוזר)

תודה

פורסם

אתה יכול לחפש מאריכים של כבלי ה-ATX הרגילים.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי אבל לא הצלחתי למצוא מאריך שיש לי חיבור שאפשר לחבר ללוח ברזל של הזפק להבדיל ממה שהבאתי קודם

פורסם
  • מחבר

מצטער על הדאבל הTAPATALK החליט לעצבן

פורסם

יש חיבורים כמו אלה

בין היתר חלק מהקונקטוים האלה מיועדים לחיבור גם על חוטים וגם בתוך פאנל, אתה חותך חור מתאים והקונקטור נכנס אליו ונתפס אם 2 קליקים (בחלק מהדגמים)

http://www.autoelectricsupplies.co.uk/product/37/category/7

יש מצב שתמצא כאלה גם מקומי במוסכים של חשמל רכב וכו. חוצמזה משתמשים איתם לפעמים גם במזגנים וכו - במזגנים מסוימים אפילו משתמשים אם קונקטורים שנראים בדיוק כמו ה pcie 6pin וכו (אבל לא יודע אם התאים המרובעים פינות חדות/לא חדות מסודרים באותה צורה כמו בספק של מחשב)

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה

מצאתי שם רק דגם אחד עם קליפ]סים שנתפסים והאמת שאף פעם לא יצא לי לעבוד עם חיבורים מהסוג הזה אז הייתי שמח להסבר קטן על איך הם נתפסים על הפאנל והאם יש אפשרות להשתמש בזה בלי לוחץ מולקסים (אם פלליר לדוגמא)

תודה

פורסם

זה דוגמה כללית, תחפש בשם הזה חיבורים בעוד מקומות

החיבור מגיע בדומה למולקס - פלסטיק ופינים שאתה לוחץ. ניתן להשתמש בפינים אם פלאייר + הלחמה (כי הפלאייר לבד לא עושה מגע מספיק טוב - הלוחץ המקורי יוצר לחץ ששווה ערך לריתוך מבחינת חוזק החיבור) - אתה לוחץ כמה אם פלאייר כדיי ליצור "תעלה" סגורה + שהפין ייכנס לחיבור, ואז מלחים "לתוך" החלק שבו החוט לחוץ כדיי ליצור הלחמה בין המוליך לפין

יש כל מיני, הרוב שם זה כאלה שמתחברים באמצע חוט

מאלה שמתקינים על פאנל ראיתיכמה סוגים (לא באתר הזה אלא בכלל) :

חור בפאנל בגודל המתאים, החיבור נכנס אליו והתפס אם 2 קליקים

כנל רק שהחיבור נתפס על ברגים

חריצים קטנים בפאנל שהחיבור נתפס אליהם אם קליקים מקדימה (כלומר החיבור כולו עומד מבחוץ ולא עובר דרך חור בפאנל). החוטים יוצאים מהצד ממתחת לחיבור כלומר הם צריכים לעבור פנימה דרך חור נפרד (אוליי ניתן בחלק מהדגמים שהחור הזה יהיה מאחורי החיבור, לא בטוח

כנל רק שהחיבור נתפס על ברגים

לספק אתה רוצה שהצד של החיבור שמקובע לספק יהיה "השקע" כלומר בלי פינים חשופים, כדיי שלא יקרה מצב שמשהוא מתכתי נוגע בפינים של חיבור שאינו נמצא בשימוש ומקצר

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי ללכת על מה שהצאתי למעלה ולחיבור 8PIN פשוט לשים שתי חיבורי 4PIN ואת החיבור 24PIN להשאיר מולחם אבל עכשיו אני רואה שהצד שנצמד לפאנל זה דווקא הצד עם הפינים החשופים ואתה אמרתה שזה צריך להיות חסוף

זה קריטי הקטע הזה?

והאם החיבורים שאני הצעתי למעלה יתאימו? כי כן ראיתי פרויקט של מישהו שעשה עם זה אבל זה היה פרויקט ישן אולי משהו השתנה

אני מעדיף את החיבורים שהצעתי בגלל היופי יותר יפה החיבור מתכת הזה מאשר פלסטיק

תודה

פורסם

זה קצת יותר "מתקדם" :

בחיבורים הרגילים של הספק מגבלה הגדולה זה הזרם לכל פין. חיבורים מהסוג של PCIE / 24PIN / וכו מחזיים כ 4A לכל פין. מה שאומר שאם רוצים להעביר 8A צריך לפחוץ 2 פינים, 12A לפחות 3 פינים וכן הלאה

אם החיבורים היו אם פינים גדולים יותר הם היו יכולים להשתמש אם חיבור 2 PIN ל PCIE, כי כל מה שיש שם זה פשוט + ו -.... הסיבההיחידה שיש שם 6 PIN ולא 2 זה כי צריך לחלק גם אתה + וגם את ה - על כמה פינים כי הפינים עצמם קטנים מידי בשביל הזרם שיש שם

אז בחיבורים שהבאת, וגם בחיבורים שאני הבאתי, אם הפינים יכולים להחזיק זרם גדול יותר אתה יכול לשים חיבורים של פחות פינים... למשל, חיבורים שטוחים (הסוג הכי גדול, יש כמה) כשהם לחוצים טוב יכולים להעביר בקלות 16A על כל פין, אז אם כאלה בכלל אתה צריך רק + ו - ....

סוג החיבורים מבחינת כיוון - זה יעבוד בכל מקרה, ההבדל וא מה קורה אם איזה שהוא מולקס טועה נוגע בחיבור פנוי של הספק. אם החיבור של הספק מבודד ליקרה כלום, אם החיבור מכיל מגעים חשופים יקרה קצר. תחשוב למשל למה בבית על הקירות יש שקעים ולמשירי חשמל יש כבל אם תקע. למה לא עשו הפוך - שמהקיר בולטים פינים מתכתיים ואז כבל של מכשירי חשמל "מתלבשים" על זה אם שקע כמו של כבל מאריך

פורסם
  • מחבר

קודם כל ממש תודה על המידע אני לא הייתי חושב על זה ואתה צודק

החלטתי בכל זאת לחפש משהו בסגנון של מה שהבאתה לי הבעיה שלא משנה מה אני מחפש באיבי אני לא מצליח למצוא את זה (ניסיתי כל קומבינצית מילים מהשם בלינק שהבאתה לי )

אני ישמח אם תיתן לי איזשהו שם שאני יכול לחפש באיבי ולקבל תוצאות של החיבור שהבאתה לי

עוד שאלה קטנה לא באותו נושא אבל אני לא רוצה לפתוח סתם עוד נושא

אני רוצה לקנות סרגל משולש שיש לו חתיכת מתכת שיוצאת ממנו ב90 מעלות ככה שאני יוכל להצמיד את הסרגל על פינה ולסרתת קו ישר

אני יודע שזה לא הכי מובן ככה אבל אני מקווה שמישהו הצליח להבין

תודה רבה

פורסם

גם אני ניסיתי לחפש בגוגל כל מיני קומבינציות עד שמצאתי את זה, ניסיתי דברים כמו :

blade connector

blade terminal

multi pin connector

multi blade terminal

car connector

automotive connector

ולא יצא לי בדיוק (חיפשתי בגוגל תמונות, ותמיד הייתי מקבל רק 1-2 תוצאות טובות) אז כהנראה שיש לזה שם אחר שאני לא יודע אותו

תחפש גם אפשרויות אם plug ו socket במקום connector/terminal

כמו כן אתה יכול לשאול במוסכים של חשמל רכיב וכדומה כי זה סוג של חיבורים שיש לפמים ברכב, אבל אני לא יודע אם יהיה להם כאלה "ריקים" - אוליי כל מה שיהיה זה כאלה שכבר מחוברים אליהם חוטים מוכנים....

פינה ממתכת - בסרגל מתכת רגיל יש פינה ממתכת (אבל פינה רגילה "החוצה", לא פינה "פנימה" אם זה מה שחיפשת), ואתה יכול להשתמש אם סתם דברים כמו חלק מתוך מארז וכדומה

יש כלי עבודה שמיועד למדידת זוויות ישרות (ב CNC וכו) ולא לחיתוך,הוא נראה כמו פינה ממתכת והוא נקרא beveled edge square או מד זווית (לא העגול מפלסטיק של הבית ספר) או זוויתן

פורסם
  • מחבר

בקשר לקונקטורים ממש תודה אני יחפש אם יש לך עוד רעיון לקונקטור שיכול להתאים לפרויקט הזה (משהו שיותר קל למצוא באיבי לדוגמא) זה יהיה מעולה

בקשר לסרגל משולש מה שאתה הצאתה גם יכול לעזור לי אבל אני התכוונתי לזה

בדקה2:20 עד 2:25 הוא משתמש גם במה שאתה אמרתה וגם בעוד סרגל משולש

הסרגל משולש זה מה שאני רוצה את השם שלו

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים