עבור לתוכן

כרטיס מסך למשחקים להחליף +Zorac GeForce 9800 gtx שהתפגר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב די ישן לפי המפרט הבא:

לוח אם gigabyte GA-K8N Pro-SLI:

זיכרון:4GB.

מערכת הפעלה: windows 7 64 bit

מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+

כרטיס מסך (עד לא מזמן): Zorac GeForce 9800 gtx+

ספק כוח: antec HCG 900W

"מסך": טלוויזה של פנסוניק 37 אינטש חיבור HDMI לטלוויזה עם כבל לממיר לDVI לכרטיס המסך.

למרות שהמחשב די ישן אני מצליח לשחק איתו לא רע, אולי לא באיכות הכי גבוהה אבל סחב לי באופן סביר משחקים.

לצערי אחרי הפסקת חשמל המחשב הפסיק לעבוד,

חשבתי (בטעות...) שזה הספק אז קניתי את הספק הנ"ל היום (לפני זה היה לי Tough power 600w thermaltake) אבל אחרי שפירקתי את הישן והרכבתי את החדש המחשב עדיין לא נלדק.

הפעם הייתי פחות שחצן ועשיתי בדיקות יותר לעומק,

חיברתי את הספק הישן למחשב אחר שיש לי והוא עובד כמו גדול.

חיברתי את הספק החדש במחשב הראשי – ולא חיברתי אף כבל שלו לשום מקום למעט ללוח אם – והמחשב נדלק. מכאן לאט לאט בשיטת האלימינציה הגעתי למסקנה שברגע שאני מחבר את כרטיס המסך לחשמל של הספק – המחשב פשוט לא נדלק.

חיברתי את כרטיס המסך למחשב השני שלי – ושם הוא פשוט לא עבד (במחשב נדלק – אבל חיבור כבל המסך לכרטיס מסך הזה לא הראה כלום, חיבור של הכבל לכרטיס המסך ע"ג לוח האם עבד ללא בעיה).

לצערי אין לי במחשב הראשי כרטיס מסך ע"ג לוח האם – אז לא יכולתי לבדוק בוודאות שהמחשב עובד ללא כרטיס המסך....

אבל מאחר וכרטיס המסך הזה לא עובד כלל במחשב הראשי (שלא לומר גורם למחשב לא להידלק) וגם במחשב אחר שחיברתי אותו אליו הכרטיס לא עבד, אני מאמין (אולי שוב בטעות??) שהבעיה בכרטיס המסך....

אז מה מכאן?

לקנות כרטיס מסך חדש?

אם כן איזה?

קשה לי לדבר על תקציב – כי זה הולכת להיות הוצאה של חוסר ברירה, ברור שאין לי אלפי שקלים להוציא על זה (בטח לאור הקניה המיותרת של ספק הכוח החדש). אני רואה שיש כרטיסים בטווח של 300 ₪ ועד כמה אלפים... הייתי שמח לקנות כרטיס מסך טוב בסכום של עד 1000 ₪ נניח – אם יש משהו טוב בפחות אז כמובן עדיף...

יש לי בלוח 2 PCI Express x 16 slots - האם כדי לקנות כרטיס אחד "חזק" יחסית או לנסות בפעם הראשונה את העניין של SLI עם 2 כרטיסים?

אשמח לדעתכם....

פורסם

תבדוק אם יש קבלים נפוחים על הכרטיס.

תנסה לאפות אותו.

אולי תחסוך לך כמה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

נשמע הזוי,

אבל אני מנסה...

אין לי משחה טרמית להחזיר חזרה אחרי האפיה.

אני מניח שאם אני אחבר את הכרטיס והכל יעבוד פתאום - אוכל ללכת מחר לקנות משחה...

אם זה לא יעבוד,

מה בכל זאת כדאי לקנות?

האם לאור לוח האם שלי וכו' - יש טעם להשקיע במשהו מתקדם, כמו זה:כרטיס מסך EVGA GTX650 Ti BOOST SuperClocked 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

או שזה ממש מיותר?

פורסם

אני חושב שכדאי לך לשקול רדאון 7770, אם ה-9800 הספיק לך עד כה.

פורסם
  • מחבר

בגלל שהלוח של NVIDIA (למרות שמאוד יכול להיות שזה סתם שטות) - אני מעדיף כרטיסי מסך שלהם.

אתה אולי יכול לתת לי כללי אצבע?

נניח שאין טעם לקנות מעל זיכרון מסויים או מהירות זיכרון מסויימת כי זה לא יעבוד על המחשב שלי או משהו זה?

פורסם

יש לך צ'יפסט של נוידיה... ומעבד של AMD. אני עם קונפיגורציה דומה, זה חסר משמעות אם אתה לא בונה על מערך או משהו, וגם אז אני לא בטוח כמה זה משנה.

בכל אופן, מהי רזולוציית המסך שלך? אילו משחקים אתה משחק?

פורסם
  • מחבר

אני מחבר את המחשב לטלוויזה 37 אינטש ועובד ב1920X1080 אם אני לא טועה.

משחק לאחרונה את טומב ריידר החדש, לפני זה את סקיירים, את ביו שוק, את מקס פיין, את DMC האחרון וכו'.

כאמור - לא יכולתי לשחק אותם על רמה גרפים גבוהה (לצערי...) - אבל מספיק טוב.

ברור שאם אני יכול לשדרג על הדרך את חוויית המשחק שלי אז רצוי (בלי לקרוע יותר מידי את הכיס).

פורסם

אז תקנה משחה תרמית.

אם קנית כזה ספק אני לא חושב שתהיה לך בעיה לקנות משחה.

פורסם

וכמה אתה מוכן להוציא בסופו של דבר? אתה מוכן לעבור את ה-1000? לבזבז הכל או לחסוך, ולאיזו רמת ביצועים אתה מתכוון להגיע- משהו שיאפשר לך להריץ משחקים על הגדרות בינוניות? גבוהות?

אתה מוכרח להבהיר היטב את עמדותיך בשאלות אלה בכדי שניתן יהיה להתאים לך כרטיס שמתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אני אקנה אם האפיה תצליח.

אני עכשיו מרכיב את זה חזרה אחרי האפיה מבלי למרוח משחה טרמית - ונראה אם זה יעבוד.

אם זה יעבוד אקנה משחה - ברור.

אבל אני סקפטי...

מה בכל זאת עדיף לקנות?

מעדיף לא לעבור את ה1000 ש"ח - למעט אם תגידו שזה פספוס אדיר.

רוצה להריץ משחקים טוב - על כמה שיותר גבוהה מבלי לחרוג מהסכום מצד אחד ובהתחשב בשאר צווארי הבקבוק מהצד השני.

האם יש טעם להשקיע בכרטיס מסך מפלצתי כאשר שאר המחשב שלי די ישן? לא בטוח...

פורסם

מפלצתי ודאי שלא, כיוון שהמערת תהווה צוואר בקבוק, אבל משהו קצת יותר טוב מה9800 יעשה לך רק טוב. ויעלה פחות מאלף כנראה.

שווה לך לשקול גם יד שנייה, יש אחלה דילים.

בעל מקרה, אני מקווה שעקבת היטב אחר ההוראות בכתבה, כולל מעבר על הטוקבקים. קל לחרבן טיפול כזה אם לא עובדים יסודי וזהיר.

פורסם
  • מחבר

טוב,

2 סבבים של אפיה לא הוכיחו את עצמם...

מה ההמלצה שלכם על משהו שיענה פחות או יותר על הצרכים שציינתי?

למה לשים לב? יותר זיכרון או יותר DDR?

פורסם

עקבת היטב אחר ההוראות? לא גרמת כל נזק פיזי לכרטיס בשל האפיה? והאם היו קבלים נפוחים על הכרטיס?

בכל מקרה, אם ה-9800 הספיק עד כה אני חושב שה-7770 של א.מ.ד. יספיק לך. כמובן שברזולוציה הזו רצוי משהו קצת יותר שרירי, כמו ה-7850, אבל זה עניין של תקציב.

פורסם
  • מחבר

עקבתי אחרי ההוראות,

הכרטיס עבר את החוויה בשלום - לא נראה שזה הזיז לו יותר מידי.

לא ראיתי נפיחות באף כבל על הכרטיס, יש אולי 2 חיבורי מתחת שטוחים שקצת בולטים - אבל אני לא יודע להגיד בוודאות.

אני רואה שאת ה7850 מוכרים בקצת יותר מ1000 ש"ח (למשל

כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E).

ויש את כרטיס מסך EVGA GTX650 Ti BOOST SuperClocked 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E שהזכרתי מקודם שמוכרים ב940 ש"ח.

על הנייר שניהם GDDR5 עם 2GB.

למה עדיך ללכת על הATI?

פורסם

אינני בקיא די הצורך לענות לך על כך בצורה מספקת. ה-7850 טוב יותר מה-650ti, לא יודע בכמה, וזכור לי שהוא נחשב לכרטיס מומלץ למדי, אך יתכן ואני טועה. חכה נא לחוות דעת נוספות בעניין זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים